Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2810 / 364 / 0
Dokladnie pregabalina jedynie doustnie a proch do napoju wymieszać i wypić. Jesli chodzi o proch z kapsułek pregi to nie ryzykowalbym ropniem albo innym problemem.. po drugie prochu z kapsułek nie wali się domięśniowo bylo gdzieś w innym temacie chyba nawet o Majce żeby takiego prochu nie walić domiesniowo .. skoro działa doustnie czy już nawet ew. Donosowo to po co szukać wrażeń?
  • 1974 / 524 / 0
Ale wysypywanie z kapsuł i picie z napojem też jest bez sensu, przyśpieszy wejście o 1min? Bo na pewno nie wzmocni działania.

Donosowo też bez sensu, nie działa mocniej a i tak większość wchodzi ze spływem z żołądka.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 449 / 101 / 0
Ja miałam takie wrażenie, że w formie płynnej i w połączeniu z pseudoefedryną wchodzi szybciej,, i nawet jest taki wjazd w stylu przeniesienia do pregabalinkowej aktywizującej dysocjacji ;)
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 3574 / 582 / 1
Blokowiska pisał kiedyś że feta i pregabalina to dobre połączenie zaś negatywne wibracje komunikował że sposób administracji do nosa jest zupełnie nieopłacalny i stanowczo odradza. ponoć powoływał się na badania przeprowadzone przez specjalistów od tej drogi podania %-D możliwe że to był kapitan aizen ale teraz już nie pamiętam
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 135 / 21 / 0
Mam znajomego któremu lekarz przepisał pregabaline , plus 3 inne antydepresanty , pregabaline bierze ponad 2 miesiące jak nie dłużej , widze ze z mądrego chłopaka zrobił się dziwny człowiek , Antydepresanty bierze już 2 lata .. Całkiem inny człowiek , wsumie to tylko wykonuje podstawowe czynności , i bardzo dużo spi . Gdy ostatnio z nim rozmawiałam to miał mocnego dola mimo leków , a strasznie jest uparty i wjebany w ta pregabaline nawet nie da słowa sobie powiedzieć zeby to odstawić a chyba działa odwrotnie niż powinna .jak nie śpi albo nie pracuje to jest wkurwiony . Potrafi śmiać się a za chwile mieć zawieche i dola i mówi dziwne rzeczy w senie ( ze już długo tak nie pociągnie ) myślicie ze pregabalina może mieć taki wpływ na niego ?
No bo co? No bo mogę
  • 3237 / 551 / 0
Tolerancja na pregabaline to dziwna sprawa. Czasem po paru dniach przerwy 450mg potrafiło zrobić dzień. Teraz po paru dniach nieprzerwy to i 1g mnie średnio zrobił 😳
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 12 / / 0
Witam wszystkich,
na samym początku chciałbym zaznaczyć, że nie jestem w stanie przeczytać ponad 500 stron tematu w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie.

Proszę o wyrozumiałość i poważne podejście do sprawy. Potrzebuję porady osób, które mają warsztat. W rozmowie z lekarzem usłyszę jedynie "proszę stopniowo zmniejszać dawkę", co mi po raz kolejny nie wyszło. Biorę przepisaną na lęki wenlafaksynę 150x1- bez potencjału rekreacyjnego/ćpuńskiego, działa skutecznie. Dawka lecznicza zachowana bez potrzeby zwiększania jej. Drugim lekiem jest pregabalina i to tutaj widzę problem. Biorę ją przez długi czas ale z różną częstotliwością, wg swojego widzimisię. Zaczynałem od dawki 150mg na dzień, z czego urosła ona do np dzisiaj 16x150 na start dnia.

Branie pregi straciło całkowicie sens, nie ma ono waloru leczniczego a jedynie ćpuński, chciałbym to zmienić. Moje próby odstawienia pregi stopniowo, się nie udały. Efekty odstawienne jak wiecie są dotkliwe. Brak snu i rozdrażnienie, całkowita niemoc nawet by pójść się wysikać. Co dziwne kiedyś stosowałem baklofen przez kilka miesięcy na odstawienie alkoholu. Kolega druid o ogromnej wiedzy warsztatowej oraz doświadczeniu powiedział mi "uważaj, bo to wpierdala". Stwierdził, że jak z baklo nie miałem problemu to z pregą też nie powinienem. Niestety jest inaczej. Profil działania tego leku bardzo mi odpowiada, co skutecznie problem zwiększa.

Po tym długim wprowadzeniu pytanie. Czy istnieje jakiś sposób na skuteczne i w miarę niedotkliwe zejscie z pregi? Jest może jakiś środek, który mógłbym wrzucić na chwilową podmiankę? Warto zaznaczyć, że przytyłem i urosły mi przez to lekko cyce. Boję się, że w miejsce pregi wrzucę alko, a nie piję ponad rok, nie chcę tego zyebać..

Proszę pomóżcie
  • 2810 / 364 / 0
Fakt tolerka na pregabe to różnie jest ja mam to do siebie ze potrafię nie brać po 2 tyg i więcej i wtedy jest hmm efekt że np mniejsza dawka robi ..
  • 5 / 1 / 0
Jak wykupisz nie będziesz trenował silnej woli 🤣 to jak bym kupił dychę palenia i miał zostawić na święta no kurwa tak się nie da 😅 dalej ja jesz ? Czy już zaprzestałes ? Fakt jak ktoś jest mocno zryty benzo itp to będzie mówił że chujnia ktoś kto się tym chce leczyć ma spore szanse na normalniejsze życie a substancja ma naprawdę potencjał na lęki depresję itp 😃 niweluje u mnie zjazd z fety, zbawienna była przy wychodzeniu z alkoholizmu, dziś też jakiś przybity wstałem zjadłem 225 mg do tego duloksetyna kawka i dzień się rozjaśnia :korposzczur:
Perfekcyjnienieidealy
  • 3237 / 551 / 0
Bo to jest do ćpania lek praktycznie. Ciężko mieć silną wolę chyba że ktoś rzeczywiście się leczy i traktuje to jako lek nie znając po prostu jego potencjału w wyższych dawkach.
Ja sam to biorę garściami ale ma to związek z nadmiarem wolnego czasu, i docelowo z zupełnie bezbolesnym odstawieniem kodeiny. Jak sie skończy paka to się żegnam z tym. Tak jak po ostatnim ciągu z opio.
Raczej mózgu się nie naprawi w tej kwestii, mówiąc ściślej - podejścia do substancji, gdy znasz jej potencjał.
To oczywisty mechanizm.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.