Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1037 / 242 / 0
Jak nie zadbasz o dietę dalej będziesz jadł cukier to nigdy nie poczujesz się dobrze i objawy nie ustąpią, 150mg na dobę do max 300mg.
  • 15 / 1 / 0
@Migomat
Czemu wystąpiły przy próbie jej odstawienia? Jakiś inny lek zniwelowałby te objawy? Co ile godzin zażywałeś dawki?
  • 3248 / 354 / 2
Wystąpiły bo to pregaba. Łagodzą baklofeny, gieble, alkohole, benzo, gabapentyny w zasadzie gabaergiki wszystkie. Mi np. DXM łagodzi, komuś trawka, opio, wszystko co działa anksojlitycznie na ciebie i przynosi ulgę fizyczną.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1874 / 304 / 0
11 lutego 2023valenti pisze:
@Migomat
Czemu wystąpiły przy próbie jej odstawienia? Jakiś inny lek zniwelowałby te objawy? Co ile godzin zażywałeś dawki?
Po pierwsze- nie panujuj, to nie benzo więc ogarniesz to. Po drugie nie słuchaj użytków z poważnymi zaburzeniami ktrórzy nie mają pojęcia co piszą (np Migomat, który sam pisał że jest ciężko chory psychicznie schizofrenia czy coś podobnego).
Dawkowanie optymalne jest co 12h z uwagi na czas półtrwania taperuj o 75mg dziennie to zejdziesz luźniutko do 150 i można odstawiać jak jesteś panicz to zejdź sobie do 75mg i odstaw.
I nie zażywaj innych poprawiaczy nastroju na samopoczucie przy odstawianiu pregabaliny bo to droga do nikąd i bardzo błęde koło nie dziękuj za pomoc
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 15 / 1 / 0
@aurora20

Już zeszłem do 75 mg, chociaż też tak średnio ale jeszcze ok. Poniżej nie mogę. Brak skupienia, siły. Niestety ale większość tego podbudowało to co tutaj przeczytałem na temat tego leku. Ile mogą trwać te objawy?
  • 15 / 1 / 0
11 lutego 2023jogurt pisze:
Wystąpiły bo to pregaba. Łagodzą baklofeny, gieble, alkohole, benzo, gabapentyny w zasadzie gabaergiki wszystkie. Mi np. DXM łagodzi, komuś trawka, opio, wszystko co działa anksojlitycznie na ciebie i przynosi ulgę fizyczną.
Jak długo po odstawieniu będą występować?
  • 1037 / 242 / 0
Może twoje objawy nie są wynikiem ograniczenia pregabaliny tylko słabej diety .
  • 2 / / 0
U mnie koszmar biorę ten lek dwa miesiące i horror ... schodzę z tego bo objawy koszmarne
  • 1 / / 0
Jak zejść z 1.5g na 300/600mg?
Niestety na tym gownie jadę już 2 lata i w szczytowym okresie brałam 2g+. lekarze z mojej przychodni nie chcą już mi wypisywać recept (mimo ze w moim przypadku są nierefundowane) bo wyczerpalam limit roczny co do opakowań (wczesniej lek mi przepisywano bez problemu i limitu paczek). Od dwóch dni ratuje się dawka 600mg ale mam tylko dwa blistry 150mg :( objawy odstawienne koszmar, doświadczałam ich tylko jak nie miałam pieniędzy żeby wykupić paczkę. Obecnie zmagam się ze silnym odczuwaniem zimna, biegunkami, nudnościami i mogłabym tylko wymieniać wszystko co najgorsze. Jedynie co pomaga na chwile to dobry buch.

scalono - WRB
11 stycznia 2023Umbrellonda pisze:
Czas abym zeszła z tego gowna. Mam dosyć. Od 2020, czyli juz 3 rok leci jak biorę pregabaline. Odstawiłam ja tylko raz na miesiąc. Ale wspomagałam sie wtedy na detoksie innymi substancjami. Brałam zazwyczaj 600mg/dobę. Obecnie biorę 300-450mg/dobę. Zawsze zaopatruje sie w nadmiar prwgabaliny. Przykładowo dzwonię na halodoktor i dostaje 3 opakowania, po czym ode do lekarza który przy okazji wystawienia recepty na inne leki zapisuje kolejne opakowanie lub dwa. I tak co miesiąc. Moge ją rozdawać, wydawać, sprzedawać. Ale ostatnio mi jej zabrakło. Zgubiłam zapasowa paczkę jaka miałam. Szukałam tabletek po domu mając nadzieje ze gdzieś luźno sie wali. Bez satysfakcji. 3 dni bez kasy i pregaby leżałam w łóżku umierając. Dawno sie tak nie czułam. Możecie sobie gadać ze pregaba to nie morfina i schodzenie jest łatwiejsze. Ale uwierzcie mi, brałam morfinę 5 lat. Odstawiałam róże dawki w ośrodkach na czysto, na detoksach, w domu na czysto albo z wspomagaczami. I czułam sie podobnie jak przy moich ostatnich 3 dniach bez pregaby. Dodam ze bardzo skutecznie mi pomagała w odstawieniu morfiny. Ale nie po to brałam wspomagacz aby potem na takiej samej zasadzie trzeba byłoby go wspomóc. Dreszcze, bóle ciała, szczególnie głowy. A gdy ją wreszcie dostałam to wieczorem totalnie mi odpierdoliło psychicznie. Próbowałam naprawić wiatrówkę i palnąć ja sobie jakos w łeb. Dobrze ze dozownik gazu sie zjebal :) Tullam tez jakieś szklane rzeczy, wciąż płakałam, wstydziłam sie siebie i uważałam siebie za życiowy błąd. Jakbym buła tak toksyczna ze noe wolno mi sie do ludzi zbliżać. Moj chłopak nie wiedział co mi jest i jak mi pomoc. Sama nie wiedziałam póki nie zrozumiałam ze wahania nastroju mogą nastąpić również po zażyciu ponownie prwgabaliny. Po prostu rozstrojony cały organizm. Facet uzmysłowił mi ze od roku powtarzam ze zmniejszę wreszcie dawkę, ale potem. Ze robię to stopniowo. Ale co zejdę to znowu podbijam do 600mg. Imprezowo kiedyś 1g<. Ale to bylo dawno temu.

Mnie to nawet na halodoktor nie chcieli przepisać pregaby xD wiec totalnie jestem w dupie
  • 8 / / 0
19 lutego 2023Beata1 pisze:
U mnie koszmar biorę ten lek dwa miesiące i horror ... schodzę z tego bo objawy koszmarne
Opisz co Ci dokładnie jest, jakie dawki, i dlaczego ten lek dostałaś. Dawałem pregę wielu znajomym na kaca albo zwałkę. Szału nie było ale samopoczucie im trochę poprawiało. Dawałem zawsze 300mg bo sam tyle biorę o ile biorę. 150mg w ogóle nie czuje nic. Ja bardzo słabo odczuwam ten lek, bardziej mi pomaga kiedy muszę że tak to nazwę ustabilizować nastrój-czyli zwałka po stymulantach itd
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.