Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Druga metoda, to uskarżanie się na bóle związane z zapaleniem korzonków nerwowych, czyli popularne "lumbago" czy też "hexenschuss". Dosyć trudno lekarzowi stwierdzić, czy ból występuje, czy też nie. Ważne, by wiedzieć jak się zachowywać podczas badania, warto przeprowadzić wywiad z osobą, która na to cierpi.
W pierwszej sytuacji konieczna jest dokumentacja medyczna. Nikt na piękne oczy nie wypisze opio.
To tyle z rad starego dziada.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Płacisz, czyli klient jesteś. A klient nasz pan.
:-D
@Scierwiaz, żadnego bólu nie widać podczas tomografii, jedynie jego ewentualne przyczyny. Czasami nie widać nic, a boli.
------------------------------------------------
Cala ta opowiesc jest prawdziwa oprucz tego ze mnie boli bo mnie nic nie boli, zastanawiam sie moze by powiedziec ze w szpitalu dali mi tramca zamiast olfenu i mi sie skonczyl?
Scalono. taurinnn
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko
Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.
Narkotyki w więzieniu? To prostsze niż kiedykolwiek
Raport inspektorów z HM Inspectorate of Prisons (HMIP), rządowej organizacji zajmującej się kontrolą warunków w brytyjskich więzieniach państwowych wskazał, że dzięki dronom łatwo teraz przemycić narkotyki do więzienia.
Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.