Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 54 / 12 / 0
No nareszcie i u mnie się pojawiły. Jeszcze 3 dni temu zupełnie nic a dziś na tym samym wrzosowisku brzóskowo-choinkowym uzbierałem dobre 2kg świeżutkich czerwonych czarodziejów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2 / 3 / 0
Zestaw idealny. Coś dla ciała i coś dla ducha :)
  • 1 / 1 / 0
10 września 2020mefistofeles85 pisze:
Dzisiaj znowu byłem na grzybach i przy okazji nazbierałem stadko amanit. Nie chciało mi się tyle focić, więc upamiętniłem te, które zostawiłem by dalej rosły.
młode Amy.jpg
czerwieniejący.jpg
ten drugi to plamisty jest bardziej toksyczny niz muscaria
  • 1615 / 1027 / 7
Nazbierałam cały słój, łącznie 34g na sucho.
20221106_112833.jpg
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 54 / 12 / 0
Pojawiły się już pierwsze okazy. Las grabowo brzozowy. Polska wschodnia.
  • 54 / 12 / 0
07 października 2022jumbobud pisze:
[quote=mefistofeles85 post_id=3433800 time=1599750037 user_id=9620
ten drugi to plamisty jest bardziej toksyczny niz muscaria
Plamistego wystarczy 3-6g by było mocno. I nie ma żadnych mdłości, rzygania czy innych rewelacji. Oczywiście odradzam tego grzyba dla normalnych ludzi. Mi już nie zależy. Ponury Żniwiarz patrzy w moją stronę...
  • 605 / 156 / 0
Czerwieniejących (jadalnych) jest już sporo, ostatnio chyba widziałem pantheriny, ale nie zbierałem. Czekam na czerwoniutkie skurwysyny.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 364 / 115 / 0
Myślę, że wart zainteresowania jest jeszcze muchomor królewski: https://www.youtube.com/watch?v=vtTCHKLwYpc
Jednak szukam jeszcze potwierdzenia.
  • 28 / 19 / 0
Pierwsze czerwone skurwysyny u mnie na Mazowszu w tym roku szkoda że tylko dwa.
  • 1287 / 327 / 12
@Dzuki propsuje nietuzinkowe podejście, chyba jesteś pierwszy w tym roku bo wszyscy standardowo napaleni na łyski albo growboxy.

Btw. Spotkał sie ktoś kiedykolwiek w Polsce z muchomorem cesarskim? Podobno bardzo smaczny pomimo, że nie halucynogenny.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".