N,N-dimetylo-2-(6-metylo-2-p-toliloimidazo[1,2-a]pirydyn-3-ylo)acetamid
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zolpidem
Przedwczoraj dostałem Stilnox od lekarza,
Właśnie wyciągnąłem dwie tabletki (ale one malutkie) i każdą złamałem w połowie (mają podziałkę do łamania), czyli mam cztery kawałki.
Połknąłem pierwszy...
i jeszcze jeden...
teraz trzeci...
no i ostatni...
Więcej nie będę brał bo wiem że z tym lekiem na bezsenność nie ma żartów...
Jak ktoś brał to niech napisze czego się po nim można spodziewać oprócz dziur w pamięci i irracjonalnego zachowania.
Aha, i jeszcze jedno, w ulotce Stilnoxu doszukałem się ciekawego zdania, myślę że niektórych powinno zainteresować: "Jednoczesne stosowanie z narkotycznymi lekami przeciwbólowymi może prowadzić do nasilenia euforii" :-D
Postaram się w wolnych chwilach wpadać i opisywać na żywo jak ten cały Stilnox na mnie działa,
a inni niech też sie podzielą swoim doświadczeniem!
Powód: dodano strukturę, nazwę systematyczną i link do Wikipedii
Pytam o to ponieważ nie chcę nagle zasnąć. (co moze sie zdażyć przy większych ilościach leku)
idę, idę..
BUM
budzę się...
gdzie ja jestem ?
wrracam do domu,
patrzę na zegarek,
6 godzin wyrwane z życia, nie wiem gdzie byłem, nie wiem co robiłem...
nie dla mnie tego typu fazy!
Po drugie tolerancja na zolpidem jak najbardziej występuje i rozwija się szybko. Najszybciej na działanie halucynogenne, nieco wolniej na euforyczne i najwolniej na nasenne.
thc pisze: Dostalem dzis od lekarza Zolpic 10mg na bezsennosc (zostala, mimo, ze niecpam juz fety), jaka mozecie mi polecic dawke rekreacyjna? (zeby poczuc 'cos', ale zeby niebylo dziurawienia pamieci i irracjonalnego zachowania)?
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Na oczach policjantów sprzedawał narkotyki. Zaskoczony zatrzymaniem
Do transakcji doszło na oczach policjantów. 25-latek przekazał woreczek z narkotykami drugiemu mężczyźnie. Był zaskoczony zatrzymaniem przez funkcjonariuszy z warszawskiej Woli. Usłyszał już zarzuty.