koala pisze: Nie mam lęków wegetatywnych, ale jak zwykle nie mogłem zasnąć po paleniu i obżarłem się:
Valused (chmiel, passiflora incarnata, waleriana)
Valerin sen (chmiel, waleriana, kozłek lekarski, melisa, magnez)
Tabletki uspakajające Labofarm (chmiel, waleriana, melisa, Leonuri herba)
Aktualnie testuję wyciąg z konopi "Silence" - w domyśle ma regulować sen (mama: "ale jakbyś zjadł wszystkie, to miałbyś jak po trawie?" :-) )
Trzeba brać dłuższy czas, po tygodniu brak jeszcze efektów.
Bromek potasowy, podobnie jak inne bromki wywiera lekkie działanie uspokajające, spowodowane konkurencją jonów bromkowych (Br-) z jonami chlorkowymi (Cl-), które są wypierane z komórek, zwłaszcza neuronów, powodując hiperpolaryzację błony neuronalnej, a w efekcie zahamowanie niektórych czynności ośrodkowego układu nerwowego.
cytat ofc z wiki :>
Możecie się ze mnie śmiać, ale jednak coś w tym jest. Dzisiaj zjadłem sobie na kolacje 3 średniej wielkości pomidorki skrojone w plasterki, ot taka sałatka i jak by się nieco luźniej na duszy zrobiło. Coś w rodzaju melisy.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych
Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.