Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 1 / 0
Witam. Ostatnio przeglądając oferty sklepów etnobotanicznych natrafiłem na pewne nowości - w coffeshopie pojawiły się prawdopodobnie wcześniej nie znane mieszanki:) Zupełnie naturalne i legalne. Druids elixir - ekstrakt płynny, z między innymi ; kanny i heimi, skullap i jakiejś nie znanej mi roślinki. energetyczny power max w kapsułkach - Ekstrakt z Lepidium Meyenii, Morinda Citrifolia, Spirulina Platensis, Tribulus Terrestris. Ciekawy tajfun -proszek z yopo, co może być ciekawą propozycją jeśli jest to ekstrakt dobrej jakości...;) Pojawiło się jeszcze kilka innych - ale znając życie, ich cene i skład nie można się wiele po nich spodziewać. Co o tym sądzicie?
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Naprawdę ciekawa propozycja, chyba jedyne takie mieszanki w polskim sklepie.

Druids Elixir - mieszanka w postaci napoju zawiera dużo roślin "relaksujących" także pewnie jakieś mocnej "bani" się po tym spodziewać nie można. Ale na pewno będzie chiloutowo działao.

Final Fantasy - zawiera ekstrakt z powój Ipomea Convolvuvalceae czyli LSA. Nie wiem jak wypada w porównaniu z Druids Fantasy, jednak Final Fantasy jest troche tańszy.

Love - afrodyzjak za niewielką cene.

Power i Power Max - jak po nazwie można wywnioskować mieszanka dająca kopa. Czyli działająca stymulująco.

Relax - Co do tego to ciężko powiedzieć jak mocno to bezie działało. Ale użyte tam rośliny w postaci suszu działają raczej na granicy placebo

Taifun - chyba najciekawsza mieszanka. Jest to tzw. tabaka Vilca, blisko spokrewniona z Yopo. Miesznaka zawiera ekstrakt Anandenanthera Colubrina oraz tlenek wapnia który jest zasadą i polepsza wchłanianie substancji przez śluzówkę nosa.

Nie próbowałem tych mieszanek ale wg mnie najciekawsze z nich to Final Fantasy oraz Taifun
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 56 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nowadays »
Przeglądam co jakiś czas wybrane sklepy etnobotaniczne, i jakieś 2 tyg temu nie było jeszcze tych mieszanek, więc musi być to zupełna nowość;)

Zgadzam się, zdecydowanie final fantasy i taifun będzie najcekawszą propozycją z tych mieszanek;) ciekawi mnie również druids elixir, kanna działa powyżej poziomu placebo, działanie skullap też można odczuć, szczególnie ekstraktu, do tego jeszcze dwie kolejne roślinki wyekstraktowane i postać płynna, działanie również może być interesujące, tylko troche tego mało... ;)

Połączenie damiany i triubulusa na pewno zadziała erotyzująco;)

power i power max też powinien dawać kopa i polepszać samopoczucie;)
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BadCat »
te sklepy etnobotaniczne sa w internecie czy jakieś takie sklepy stacjonarne? bo nie wiem jak i gdzie kupić te mieszanki
Uwaga! Użytkownik BadCat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 1 / 0
badcat, w temacie masz link do strony;) Kuba, jak to jest z tymi mieszankami to nie wiadomo dopóki ktoś ich nie przetestuje:) ;p

sklep w którym je można dostać mogę pochwalić, parę razy zamawiałem z niego ziółka, a za swoich czasów szałwię i było wszystko pierwsza klasa - jak jest teraz nie mam pojęcia;) myśle że jeśli są to naprawdę ekstrakty to powinny działać w tych mieszankach na poziomie znacznie powyżej placebo;)
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Ja myślę że to jest coś typu Druids Fantasty czyli oparte na ekstraktach. trzeba będzie przetestować działanie tych mieszanek i wtedy się to oceni.
A co do sklepu tez zamawiałem z niego różne rośliny i jest godny polecenia!
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 56 / 1 / 0
nmzc;) ja próbowałem z tego sklepu kilku ziółek, ostatnie zamówienie realizowałem ponad pół roku temu takze jak jest teraz nie wiem ;)
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prince »
Mam pytanie dotyczące Taifuna a dokładniej zawartej w nim Anandenanthera Colubrina możecie mi przybliżyć jej działanie bo nie doszukałem się info na temat działania tej roślinki jedynie że jest psychoaktywna.
  • 2129 / 27 / 0
Anadenanthera Colubrinato to gatunek blisko spokrewniony z Yopo. Na wikipedii piszą, że zawiera znaczne ilości alkaloidów, pochodnych beta-karboliny i tryptamin, między innymi bufoteninę (w największym stężeniu), DMT i 5-MeO-DMT[1][2]
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prince »
Wg Wikipedii 5-MeO-DMT i Bufotenina powodują min. zmiany percepcyjne, euforie i wyostrzenie zmysłów więc małe dawki taifuna dawały by takie lekkie efekty i krótkie w działaniu? Ponieważ nie czuje się gotowy na wystrzelenie w inny wymiar z pełną mocą DMT.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Praga Północ walczy z handlem narkotykami. Dzielnica zabezpieczy pustostany

Władze dzielnicy wspólnie z Komendą Stołeczną Policji ustalono, że zabezpieczony zostanie dostęp do pustostanów, w których może odbywać się handel narkotykami. Newralgicznym miejscem na praskiej mapie jest ulica Inżynierska.

Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.

Stan Massachusetts chce zalegalizować psychodeliki. Co to oznacza?

Massachusetts dąży do legalizacji psychodelików w 2024 roku, co może uczynić go trzecim stanem USA, który wprowadzi takie prawo. Jakie zmiany czekają na pacjentów?