Druids Elixir - mieszanka w postaci napoju zawiera dużo roślin "relaksujących" także pewnie jakieś mocnej "bani" się po tym spodziewać nie można. Ale na pewno będzie chiloutowo działao.
Final Fantasy - zawiera ekstrakt z powój Ipomea Convolvuvalceae czyli LSA. Nie wiem jak wypada w porównaniu z Druids Fantasy, jednak Final Fantasy jest troche tańszy.
Love - afrodyzjak za niewielką cene.
Power i Power Max - jak po nazwie można wywnioskować mieszanka dająca kopa. Czyli działająca stymulująco.
Relax - Co do tego to ciężko powiedzieć jak mocno to bezie działało. Ale użyte tam rośliny w postaci suszu działają raczej na granicy placebo
Taifun - chyba najciekawsza mieszanka. Jest to tzw. tabaka Vilca, blisko spokrewniona z Yopo. Miesznaka zawiera ekstrakt Anandenanthera Colubrina oraz tlenek wapnia który jest zasadą i polepsza wchłanianie substancji przez śluzówkę nosa.
Nie próbowałem tych mieszanek ale wg mnie najciekawsze z nich to Final Fantasy oraz Taifun
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Zgadzam się, zdecydowanie final fantasy i taifun będzie najcekawszą propozycją z tych mieszanek;) ciekawi mnie również druids elixir, kanna działa powyżej poziomu placebo, działanie skullap też można odczuć, szczególnie ekstraktu, do tego jeszcze dwie kolejne roślinki wyekstraktowane i postać płynna, działanie również może być interesujące, tylko troche tego mało... ;)
Połączenie damiany i triubulusa na pewno zadziała erotyzująco;)
power i power max też powinien dawać kopa i polepszać samopoczucie;)
sklep w którym je można dostać mogę pochwalić, parę razy zamawiałem z niego ziółka, a za swoich czasów szałwię i było wszystko pierwsza klasa - jak jest teraz nie mam pojęcia;) myśle że jeśli są to naprawdę ekstrakty to powinny działać w tych mieszankach na poziomie znacznie powyżej placebo;)
A co do sklepu tez zamawiałem z niego różne rośliny i jest godny polecenia!
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Ta pizzeria odniosła gigantyczny sukces. Polegał na sprzedawaniu pizzy z… kokainą
W Duesseldorfie policja rozbiła dużą sieć dilerów narkotyków. Wszystko zaczęło się od zaskakujących wyników rutynowej kontroli żywności w jednej z pizzerii. W lokalu sprzedawano nie tylko pizzę, ale i narkotyki. I to w bardzo kreatywny sposób. Klient, zamawiając pizzę numer 40, otrzymywał dodatkowo małą paczkę kokainy. Pomysł był skuteczny, bo czterdziestka jako pizza z kokainą szybko stała się jedną z popularniejszych pozycji w menu.
Kanapa 71-latki wydzielała dziwny zapach. Policja dokonała odkrycia
Policjanci z Gdańska przeprowadzili przeszukanie w mieszkaniu 71-latki. Po wejściu do środka od razu wyczuli dziwny zapach. Jak się okazało pochodził on z kanapy, a raczej był to zapach tego, co w niej ukryto. Zatrzymano dwie osoby.
Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg
Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.