Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1264 / 206 / 0
@adammalysz1122 nie słyszałem jeszcze żeby ktoś na odstawce benzo gubił włosy, z tych rzeczy które wymieniłeś to tylko wkurw i bezsenność kojarzą mi się z benzo. Masz sporo różnych problemów zdrowotnych. Nie wiem czy sam brak benzo może tak cię karać ale wątpię. Gdyby jednak to była przyczyna to musi w końcu minąć. Tak jak ci koledzy napisali, brałeś krótko i mało, objawy odstawienne nie będą trwały długo. W psychiatryku poznałem osoby wjebane wieloletnim braniem i to dopiero były problemy;)
  • 4 / / 0
@zburzony zauwazylem, ze na wieczor moje wlosy mega suche sie robia i jak lapie mocniej to leca. Dodatkowo jak zszedlem z ssri nagle i benzo jednoczesnie to cera taka mega sucha sie zrobila i wlosy. Nie wiem o jakich innych problemach zdrowotnych mowisz. Generalnie na kazde SSRI bardzo ciezko wchodzilem z duzymi i mocnymi skutkami ubocznymi jakby moj uklad nerwowy i receptory itp byly mocno wrazliwe.
  • 3183 / 538 / 0
Zgadzam się, u mnie też schodzenie z benzo bardzo wyraźnie i negatywnie wpłynęło na skórę twarzy (suchość, trądzik) i wypadające włosy. Niestety, tak może być. Jak ktoś jest szczególnie przeczulony na te obszary warto zapewnić sobie dodatkowe kosmetyki do twarzy i skóry głowy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 4 / / 0
@pomasujplecki po jakim czasie u Ciebie ustabilizowalo sie?
  • 3 / / 0
No i cóż magik swoją drogą spoko gościu śmialiśmy się że po tylu latach melanżu jest moim pierwszym pomocnikiem i jest to moja pierwsza wizyta kazał przejść na rolki 4 mg, dał karbamazepine kwetiapine i pregabaline jeśli karbamazepina będzie nieodpowiednia dla mnie. Postanowiłem przeskoczyć od razu na 3 mg rolki dziennie. Biore pregabaline 3x75mg i różnica samopoczucia jest duża. Jedynie ten pieprzony ból fizyczny ,,trzustki'' dalej męczy i czasami skurcze mięśni w całym ciele co ciekawe elastaza wyszła mi 219, niby norma to powyzej 200 ale każdy normalny człowiek ma powyzej 500, chyba zrobiłem sobie serio krzywdę tym mixowaniem z alkoholem, ide do gastrologa... Ogólnie na pregabalinie to odstawianie nie jest ciężkie w porównaniu do moich wcześniejszych przeżyć, jak ja żałuję że 4 lata temu tego nie wiedziałem tylko odstawiałem na zimnego. 50mg kwetiapiny upieprza na noc bardziej niż 2-3mg estazolamu, i po co mi bylo wjebanie sie znowu w benzo jak moglem ogarnąć kwetiapine na odstawienie ciągu alko. Paranoja dalej na głowie ale do zniesienia. Czuję trochę strachu że za 9 dni rolki się skończą całkowicie. A najgorsze, że chyba niemogę już na prawdę pić. Ale cóż trzeba rzucić ten syf dawka jest już śmieszna.
Tylko jaki jest ogólnie sens w tym że rolki odstawia się nagle? Działają długo i czy na logikę nie powinno się przy samej końcówce wrzucać np 1.5-2mg co 3 dni żeby powolutku zbić tą resztkę stężenia? Benzo to to megagówno.
  • 1264 / 206 / 0
@adammalysz1122 rozumiałem, najwyraźniej twój organizm jest wrażliwy i podatny na efekty uboczne leków, ciężka sprawa, u mnie na szczęście jest odwrotnie.
Czyli obecnie nie bierzesz żadnych leków?
  • 4 / / 0
@zburzony tak, ale wchodze dzisiaj na escili 20mg. Denerwuje mnie ta suchosc ciala bo czuje taki dyskomfort, bol oczu, bladosc skory, rozdraznienie ciekawe kiedy by to mineło. Odstawilem alprox jakoś w polowie lutego moze lekko pozniej. Sprobuje przesiedziec na tym escili objawy odstawienie alproxa a po paru miesiącach powoli odstawianie ssri
  • 854 / 252 / 2
@adammalysz1122 byłeś u lekarza z tym? to nie wygląda na zespół odstawienny benzodiazepin, szczególnie alpry.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3183 / 538 / 0
wczorajadammalysz1122 pisze:
@pomasujplecki po jakim czasie u Ciebie ustabilizowalo sie?
Po paru miesiącach ale ja dużo cpalem, włosy już nie lecą ale nadal mam problemy skórne tylko zaznaczę, ze takowe miałem już wcześniej więc można powiedzieć ze to już nie jest stan wynikający z pogorszenia, a po prostu genetyki i innych czynników i jest przynajmniej wyjściowy.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa konfiskata narkotyków: Straż Przybrzeżna USA przechwyciła kokainę wartą 141 mln USD

Straż Przybrzeżna USA poinformowała, że ponad tuzin osób stanie przed sądem federalnym po przechwyceniu kokainy o łącznej wartości ponad 141 milionów dolarów. Narkotyki skonfiskowano w ramach sześciu operacji na Morzu Karaibskim w lutym i na początku marca.

Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Legalizacja marihuany. Większość Niemców przeciw zniesieniu

Ponad połowa Niemców jest przeciwna wycofaniu się z częściowej legalizacji marihuany. Zwłaszcza młodsi ludzie są przeciwni jej uchyleniu.