Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1867 / 304 / 0
Irytują mnie te wizyty osobiste. Kończy się to zawsze tak samo- jestem przez kilka dni, bywało nawet że do tygodnia (!) pozbawiony mojego lekarstwa ;< Teraz wizytę pewnie będę miał dopiero w środę czyli zapowiada się kilka dni wymuszonej i niechcianej przerwy, ehh
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 12419 / 2412 / 0
skandal.
  • 644 / 172 / 0
Wciąż nie mogę się nadziwić tej odmianie mm Island Sweet Skunk. Testuję ją już od jakiegoś czasu. Podzielę się więc tutaj moimi przemyśleniami oraz uwagami. Niby jest to sativa ale też i nie jest jakby. To znaczy z jednej strony działa jak sativa bo jest niezwykle mocno euforyczna, bardzo silnie winduje humor w górę, poprawia apetyt, dodaje rześkości z rana i energii w ciągu dnia czyli ogólnie wszystkie cechy sativy są jakby zachowane ale z drugiej strony śpi się po niej jak po najlepszej indyjce co jest aż nie do wiary. Strasznie to jest dziwne, że wcale nie zakłóca snu, a nawet bym powiedział że bardzo wyraźnie usypia jeśli zastosuje się do poduszki. W ciągu dnia natomiast można normalnie funkcjonować, nie odbiera przy tym sił lecz dodaje kreatywności. I co jest najdziwniejsze zupełnie nie powoduje mętlika w głowie jak wszystkie typowe sativy. Myśli są bardzo spokojnie, wyraźne bez najmniejszych nawet cech paranoi czy lęków. Mogę to ocenić gdyż wydaje mi się, że raczej jestem na takie działanie dosyć mocno wyczulony. Nie wiem jak oni to wykombinowali ale jest to genialne. Taka uniwersalna ta odmiana. Nie zamula, a przy tym potrafi nieźle uśpić. Działa bardzo intensywnie i bardzo wyraźnie, a przy tym zero natrętnych myślenic. Człowiek budzi się wypoczęty zrelaksowany i bardzo rześki, zero mgły mózgowej. Do tego łagodna w smaku i pachnie tak mocno cytrusami jak jakaś multiwitamina hehe. Również działanie przeciwbólowe tej odmiany jest wyjątkowo silne, inaczej niż w przypadku reszty sativ, gdzie zamiast pomóc potrafią nieźle pospinać mięśnie co raczej średnio przekłada się na ulgę w bólu. Bardzo fajnie rozluźnia pospinane mięśnie. Kolor jest zieloniutki do jasno zielonego i tylko momentami prześwitują bardzo drobne pomarańczowe włoski. Pięknie się kruszy w palcach więc nawet młynek nie jest potrzebny. Dwa dni z bowedą natomiast odmieniają kwiaty w bardzo żywiczne aromatyczne słodkaśne świeże pąki.
Serio powiem wam, sprowadzając takie odmiany do naszego kraju w podobnej cenie, czuć jednak że producenci dbają o nas jak o pacjentów bardzo. Co też cieszy. Oby tak dalej!
  • 2213 / 376 / 0
@RafalKoral opisujesz swoje wrażenia od s-lab czy tilray? Bo obaj producenci mają te odmianę.
  • 1867 / 304 / 0
Kolega zazwyczaj opisywal susze slabu. Czytam za kazdym razem z lekkim zaskoczeniem recenzje tego uzytkownika, chociaz z tego co pamietam to dzialanie faktycznie bylo zazwyczaj ok. Z ciekawostek cg20 dostepne i wychodzi korzystniej od aurory. 15g taniej niz 10 a20
  • 644 / 172 / 0
Z S-Labu. Z Tilray nic nie kupowałem z prostego powodu, że wychodziło taniej na promach z S-Labu jednak. Choć Tilray też widziałem ostatnio oferuję niezłe okazje. Jednak z tego co się orientuję jakościowo Tilray może być jeszcze lepszy.
Moje opisy tej odmiany wynikają z faktu, że nie mogę się jej nadziwić jako sativie. Po prostu działanie tej odmiany jest mega zaskakujące. Wczoraj użyłem Galaxy Walkera, odmiany powszechnie uznanej przecież za indyjkę i powiem wam, że nawet w połowie nie byłem tak usatysfakcjonowany jak w przypadku ISS. Obudziłem się w środku nocy i dalej sen miałem niespokojny. Nie mówię że GW to zła odmiana, bo jest świetna, ma bardzo ciekawy i wyjątkowo łagodny profil działania tyle że nie sprawdza się tak znakomicie jako indica w porównaniu z odmianą która pomimo tego że jest sativa lepiej sprawdza się niż indica %-D jeśli chodzi o efekty nasenne. Co jest zwyczajnie zaskakujące dla mnie, bo się jeszcze z czymś podobnym nie spotkałem. Pod wieloma względami zresztą jest skuteczniejsza niż choćby wcześniejsze hybrydy z przewagą indi, takie jako Mango czy GSC. Red2 owszem może i jest bardziej proenergetyczny ale mnie osobiście nie odpowiada ze względu na zerowe działanie przeciwbólowe oraz rozluźniające. Może tylko wykazuje trochę silniejsze działanie gastryczne. Euforycznie natomiast silniej działa ISS. Identycznie sprawy mają się w przypadku innych typowych sativ na rynku. Potrafią niestety spowodować u mnie dosyć nieprzyjemne natrętne myślenie, szczególnie gdy idzie to w parze z brakiem snu. Wiem, że może to być ciekawe, takie zmierzenie się z jakimiś wewnętrznymi problemami, wgląd w siebie i zagłębianie się w alternatywną strukturę rzeczy czy zdarzeń ale gdy człowiek musi być wciąż na chodzie, mieć jasny umysł w wirze spraw czy pracy, to jest to moim zdaniem średnio wskazane. Rekreacyjnie owszem spoko ale jako medyczna to tak średnio. W tym przypadku natomiast profil jest tak perfekcyjny w swoim działaniu, tak wszechstronny i skuteczny, że aż to jest nie do wiary, szczególnie w świetle tego, że powszechnie ta odmiana uznawana jest za sative. Ciekaw też jestem bardzo opinii użytkowników co również mieli do czynienia z tą niezwykłą odmianą. Czy także się nią zachwycili, a może stwierdzili, że odmiana jak inne.
  • 12419 / 2412 / 0
Zauważyłem, że kiedy długo używam się jakiejś odmiany, to czymkolwiek by nie była, sen prędzej czy później jest po niej mocny, a nagła zmiana jej zmiana powoduje u mnie dużo słabsze spanie. Jakby organizm inaczej reagował i był nadpobudliwy.
  • 3188 / 540 / 0
Pale medyki 22% THC
Mi całą fazę dokucza zawsze rozkmina że skoro mocno się zjaram to jestem pierdolniety, i częściowo się to zgadza z diagnozą skoro tu przebywam i mam konto.

Udało mi się po tylu latach jarania wytrenować być czerpać przy pomocy vapo przyjemność i robić długie odstępy.

Ale te rozkminy wydają się jak genialne obiektywne spojrzenie na własną pozycję życiową. Albo są tylko chorą fazą lękową.
Bo niezbyt przyjemne i korzystne to jest.

Po zejściu z zioła zapominam o tym i żyje dalej normalnie, nawet ostatnio całkiem pozytywnie z podniesioną głową.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 479 / 72 / 0
25 lutego 2025CiuciuWarrior pisze:
Walić te wszystkie kliniki.
Jeśli ktoś ma ubezpieczenie zdrowotne, jest zarejestrowany w przychodni POZ i ma powyżej 27 lat i nie ma wyraźnych przeciwwskazań (a i to nie przesądza) to BEZ PROBLEMU DOSTANIE RECEPTĘ NA MEDYCZNĄ marihuanę. Wystarczy jedna wizyta. Ja do doktora od ponad roku się nawet nie fatyguje, tylko na numer przychodni gdzie wystawiają recepty pisze co mi potrzeba i przeważnie tego samego dnia dostaję kod. 30 g bez żadnego problemu lekarz wypisze.
Możesz być zadowolony, ponieważ masz bardzo dobre układy z lekarzami w swojej klinice.
Jak Ja powiedziałem, że chciałbym receptę na medyczną, to Pani doktor powiedziała, że takich rzeczy to mi nie wypisze, ona się boi i żebym sobie poszedł do specjalisty, który wypisuje takie recepty.
  • 1867 / 304 / 0
Sam spróbuję uzyskać Rc u rodzinnego przy okazji. Myślę, że nie powino być większych problemów.
Zacumowałem sobie obecnie przy Caopy Growth 20% moja ulubiona indica. Ok 10 buhów z waporyzatora i po 0.15 jest już bardzo przyjemnie. 0.25-0.3 i robi się za mocno %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
91 kg marihuany w przesyłce z USA

Funkcjonariusze Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego przejęli przesyłkę ze Stanów Zjednoczonych, w której znajdowało się 91 kilogramów marihuany. Czarnorynkowa wartość przejętych narkotyków to ponad 4,3 miliona złotych. W wyniku akcji zatrzymano trzy osoby związane z przemytem.

Zapytała ministerstwo o marihuanę. jest odpowiedź. Teraz nie ma już najmniejszych wątpliwości

Ministerstwo Zdrowia przedstawiło stanowisko w sprawie standaryzowanych form marihuany medycznej, metod ekstrakcji, dawkowania i potencjalnych działań niepożądanych. Podkreślono, że surowiec farmaceutyczny Cannabis flos może być wykorzystywany do sporządzania leków recepturowych, a jego dopuszczenie do obrotu nie wymaga badań klinicznych, lecz jedynie oceny dokumentacji jakościowej.

Przemyt narkotyków z Peru: 3,5 kg kokainy zabezpieczone przez służby w Warszawie

Funkcjonariusze Zarządu w Kielcach CBŚP wspólnie z funkcjonariuszami z Placówki Straży Granicznej Warszawa — Okęcie przechwycili na warszawskim lotnisku Okęcie ponad 3,5 kilograma kokainy. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Rejonowa Warszawa Ochota w Warszawie.