Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 554 / 2
Na pewno zanieczyszczenia. Lepiej kopie i klepie daj spokoj z tym oczyszczaniem.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / / 0
Tak jak ktoś wyżej napisał kolor i zapach to zanieczyszczenia. Brązowo pomaranczowe odcienie biorą się głównie z przekwaszenia podczas przekształcenia wolnej zasady np mefedronu do soli za to odcienie niebieskawe i zielone to mogą być pozostałości po nieprzereagowanej bromopochodnej danego katynonu. Mętnienie białego czystego kamyka to w dużej mierze pochłanianie wilgoci z powietrza bo są higroskopijne a zmiana koloru z białego na żółty to utlenianie przez obecność tlenu. Najlepiej szukać takich co mają albo bardzo słaby zapach albo wcale
Pozdro z fartem bądźcie zdrowi
  • 242 / 81 / 0
Ja zawsze miałam tak, że każdy temat ładnie mnie klepał, oprócz brązu xD I skąd ta różnica? Bo z kim rozmawiałam i czytałam też trochę na forum to każdy mówi, że brąz robi robotę i wolą walić brąz.
  • 498 / 100 / 0
Ja może jestem jakiś wybrakowany, albo gupi, ale wolę białe, tj. kamienie typu glass.
  • 941 / 170 / 0
@nieoszukujsiee bo zanieczyszczenia też coś tam kopia,może dlatego myślą że mocniejsze te kolorowe 😁
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Gryzonie wyjadają narkotyki z komisariatów. Są uzależnione?

Szczury z Houston w Teksasie w USA wyjadają narkotyki z policyjnych magazynów. Gryzonie gustują głównie w zielonym suszu. Sprawą zajęła się miejscowa prokuratura. Policjanci wskazują, że problem istnieje. Twierdzą, że "szczury są uzależnione od narkotyków".

Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi

“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.