Aby, poczynić skutki.
Tolerancja się nawarstwiła. Ubolewam.
Tak nawiasem mowiac, przy zachowaniu "rozszerzonego BHP" ze tak to okresle to najsensowniejsza i paradoksalnie bezpieczna droga podania. Pod pojeciem BHP+ rozumiem, poza absolutnymi podstawami, dbanie o minimalizowanie szkodliwosci dla instalacji (mozliwie jak najmniej kwasny odczyn roztworu (wit C lepsza od kwasku cytrynowego), rozcienczenie, dobor sprzetu umozliwiajacy latwe _szybkie_ podanie wiekszej wskutek powyzszego objetosci).
Co do planu ze zaoszczedzisz i w miedzyczasie poogarniasz zycie... usmiech, po prostu.
edit
co z tego ze poczatkowo bedzie wydajniej, jak tolerancja zacznie ci rosnac szybciej. wszechswiat dazy do equilibrium, inaczej mowiac dupa zawsze bedzie z tylu jakbys sie nie obrocil.
jak chcesz cos faktycznie ogarniac, to schodzisz na dawki jako tako zaleczajace i ogarniasz. inaczej bedzie katastrofa, ale jaka piekna!
24 grudnia 2024ParchatyKaznodzieja pisze: @Spacersrs Ogarniesz się dopiero po leczeniu. Z obecnym podejściem to sobie prędzej ogarniesz kwaterę w nekropolii.
Ludzie, nie jesteśmy dziećmi żeby się straszyć "umarciem", na niewiele takie ostrzeżenia się zdadzą.
Dodam jeszcze, że mój poprzedni post by pewnie miał inne wybrzmienie gdybym odniósł wrażenie, że kolega @Spacersrs ma świadomość w co się pakuje. Całkiem niedawno się martwił, że zaszkodzi mu aluminium przy paleniu heroiny - nie wydawał się natomiast zmartwiony uzależnieniem od heroiny. Teraz jeszcze doszło to łudzenie się, że się ogarnie przechodząc na iv...
Sorry w ogole, bo sie pomylilem, jak najbardziej jest szansa ze kolega wroci do palenia.
Jak mu sie kable skoncza.
edit
@Spacersrs
Nie ma nic niezwyklego w tym ze sie czlowiek sam robi czasem w chuja, ale dobrze jest przynajmniej sobie zdawac z tego sprawe.
Sytuacja wyglada tak, ze decyzja juz zostala podjeta, a na poziomie swiadomosci to tylko racjonalizacja tej decyzji nastepuje. Pieczatka, parafka, pro forma...
Swietna okazja do refleksji jakimi prymitywnymi bio-robotami w zasadzie jestesmy jako gatunek.
Najprawdopodobniej wnioski, beda najbardziej wartosciowa rzecza, ktora z wjebania mozesz wyciagnac dla siebie.
Nie jest ta baczka idealna, motywacja spada w chuj, a jak nie paliłem od razu po pracy, to wpadały pomysły zamówić kryształ czy coś... Ale jak już wleciał tryb praca, prysznic i jaranie, to było dobrze (za chuj bym się nie mył jakbym najpierw palił XD). Polecam mocno, mimo wad zioła, to i tak będzie tysiąc razy lepiej niż wąchając gówno i pijąc codziennie. A minie X czasu to i zioło się odstawi. Ja potrafiłem przeżyć kilka lat codziennie coś biorąc, choćby i to był tylko czteropak, skoro teraz mogę 2 tygodnie czy dłużej wytrzymać bez niczego i zacząć się trzeźwością cieszyć. Nie licząc dwóch alkowybryku to już ponad miesiąc, ale mam te spotkania AA i też jest super. A i po odstawieniu baki w ogóle mnie do niej nie ciągnie, bo tym razem zrobiłem to inaczej. Kiedyś to tolerka 5g dziennie (limit coffeeshopa) i "gówno czuję" oraz wiadra i bonga, tym razem planując użycie jej jako exit drug dałem sobie limit grama dziennie oraz jointy/lufki, żadnych mózgotrzepaczy, itd. I tylko dlatego się udało. Najtańsza indica z kofa i próba minimalizacji dawek były tu wystarczające. Hatfu na te dragi, choć zioło czy psychodeliki w dalszej przyszłości zapewne się jeszcze pojawią u mnie okazyjnie
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.