Ostrzeżenie słowne za chamski offtop — nie jesteś na forum od dziś i dobrze wiesz, że istnieją wątki poświęcone takim zagadnieniom. Przenoszę. @V44
Wczesniej bylam na odwyku od alpry bo po miesiacu brania - doslownie umieralam.
Psychicznie uzalenienie, mimo terapii jest dla mnie nieosiągalne. Mam CHAD i benzo to dla mnie taki autopilat. Pyk i nagle jest spokoj.
@up
Trzymaj wszystko dla siebie , stosuj małe dawki "z doskoku" jak Ci tak wygodnie się żyje.
także i ja byłem w szoku, kolego
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Otrzymałem Clonazepamum TZF 0,5 mg od lekarza dzisiaj i pierwszy raz mam obawy związane z benzodiazepinami.
Cały czas doraźnie brałem Alprox w dawce 2 mg (1+1 po 1 mg) i wszystko było okej.
Niestety, naczytałem się wielu komentarzy tutaj, w innym wątku oraz na forum. Często pojawia się zarzut, że klonazepam powoduje utratę pamięci i swego rodzaju ,,przypadły" - czy z policją, czy w życiu prywatnym itp.
Zgaduję, że po 0,5 mg nie spotkają mnie takie sytuacje, więc powiedzcie mi proszę - ile wy tego bierzecie? Bo jestem przerażony po przeczytaniu tych doświadczeń i czuję strach przed wzięciem tej małej dawki..
Początkowo działało jak clonazepam.
Ale utraciłem euforię, chociaż wyczuwałem. Polecam, serdecznie.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Australijscy naukowcy przedstawili wyniki badań. Przyspiesza starzenie, może zwiększać ryzyko raka
Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Addiction Biology" wskazuje, że używanie konopi może prowadzić do uszkodzeń komórek, zwiększając ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Co więcej, genotoksyczne skutki mogą być przekazywane następnym pokoleniom.
Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy
W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.
Zwierzęta spożywają alkohol częściej, niż nam się wydaje
Spożycie alkoholu wśród zwierząt jest bardziej rozpowszechnione, niż sądzimy – uważają naukowcy w University of Exeter, University of Calgary i College of Central Florida. Przypominają oni, że etanol jest obecny niemal w każdym ekosystemie, należy więc przyjąć, że prawdopodobnie jest regularnie spożywany przez większość zwierząt odżywiających się owocami i nektarem. Swoje wnioski uczeni opublikowali na łamach pisma Trends in Ecology & Evolution.