12 listopada 2024WyjscieAwaryjne3 pisze: Czy to możliwe, że paroksetyna po dwóch miesiącach przestała działać?
Ale najlepiej to iść pogadać z lekarzem jak człowiek.
A było już tak pięknie..
Moja hipoteza jest taka, że paroksetyna nie tyle przestała działać co właśnie wjechało jej docelowe działanie. Zwiększenie dawki może skutkować poprawą nastroju przez jakiś czas, żeby finalnie zombifikacja uderzyła z jeszcze większą siłą. Przerabiałem to już niejednokrotnie i to, co pomagało to zmniejszenie dawki.
Ale to takie moje gdybanie, popraw mnie jeśli się mylę.
Może wpływa na to ma rzucenie papierosów? Dwa tygodnie temu udało mi się rzucić.
Jestem tylko na dawce 20mg
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu
Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.
Donald Tusk w ciągu 30 dni musi wypowiedzieć się na temat dekryminalizacji i posiadania
Dziś Komisja do Spraw Petycji Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej rozpatrzyła projekt dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny konopi indyjskich na własny użytek. Debata dotyczyła złagodzenia przepisów ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i była odpowiedzią na petycje obywatelskie oraz rosnące społeczne poparcie dla liberalizacji prawa w tej kwestii.
Nowe badanie: 60% użytkowników marihuany twierdzi, że dzięki niej pije mniej alkoholu
Czy marihuana może pomóc ograniczyć spożycie alkoholu i zredukować związane z nim szkody zdrowotne? Takie pytanie rodzi się po lekturze wyników nowego badania przeprowadzonego na grupie ponad 23 tysięcy respondentów z Nowej Zelandii. Wyniki wskazują, że 60% osób używających zarówno marihuany, jak i alkoholu przyznaje, że ich spożycie alkoholu spadło po użyciu marihuany. Odkrycie to stawia nowe perspektywy przed polityką zdrowia publicznego, zwłaszcza w kontekście potencjalnej legalizacji marihuany jako narzędzia do ograniczenia szkód zdrowotnych.