Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 35 / 3 / 0
@Kondzioxo Ja na Twoim miejscu bez wcześniejszego brania mniejszej dawki w ogóle bym nie brał aż 40mg. Możesz dostać okropnych lęków. Skonsultuj to z lekarzem.
Mnie, tak jak pisałem 20 już zamula. A jestem kawał byka 110kg i 185cm.
  • 12 / / 0
Mi twarzą zrobiła się jakaś zaspana opuchnięta po 40 mg od tygodnia , też
tak macie czy to przejściowe ?
  • 70 / 5 / 0
Witam jestem na escitaloprsmie od roku czasu jakoś działał teraz pojawiło się znów napięcie psychiczne zwiększyłem dawkę do 20 mg dalej te napięcie nie chce zejść , taka nie możność relaksu ścisk w głowie , nie są to strikte lęki tylko takie napięcie , jak myślicie , czy paroksetyna by była lepsza od esci , czy to podobne działanie i szukać czego innego ?
  • 12 / / 0
Witam, biorę seroxat 14 dzień 20 mg, na początku skutki uboczne przez parę dni były mocno nasilone takie mocne napięcie czułem w całym ciele i odrealnienie większe później było przez parę dni lepiej i od 3 dni znowu wróciło te mocne napięcie zwiększony lęk i odrealnienie. Dlaczego to znowu wróciło skoro skutki uboczne już były mniejsze a one znowu powróciły jak na początku brania.
Proszę o odpowiedź czy trzeba zmienić lek czy na początku brania tak się dzieje ?
  • 80 / 32 / 0
@Kondzioxo z SSRI takie wahania na początku są jak najbardziej normalne. Te leki stabilizują się nawet do 3 miesięcy na jednej dawce, do tego czasu randomowe spadki nastroju czy nawroty lęku mogą się pojawiać. Przy czym tych gorszych dni będzie stopniowo coraz mniej, więc nie zniechęcaj się.
  • 5 / 1 / 0
Można dołożyć w Waszej ocenie jakiś lek do paroksetyny, aby zmniejszyć senność? paroksetyna działa dobrze na dolegliwości związane z lękiem, ale tak jak na innych SSRI występuję senność w ciągu dnia. Czasem te ataki senności są wręcz nie do opanowania.
  • 80 / 32 / 0
@hajperek a bierzesz lek rano czy wieczorem? Jeśli rano to spróbuj brać na noc, powinno chociaż częściowo pomóc. Jak chcesz coś co zmniejszy senność to do głowy przychodzi mi bupropion który fajnie łączy się z SSRI albo reboksetyna, która w mojej ocenie antydepresantem jest kiepskim, jednak czego jej odmówić nie można to stymuluje potężnie.
  • 12 / / 0
A efekt terapeutyczny paroksetyny po jakim czasie powinienem poczuć ? Oraz czy ona wylozuwuje daje odprężenie ?
  • 12 / / 0
Witam, jestem 17 dzień na dawce 20 mg seroxatu i nadal czuję się tak źle jak na początku brania czy to minie niedługo czy zmienić lek ?
  • 692 / 74 / 22
Poczekać. Mi po miechu dobrze zaczęła działać.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Narkotykowy proceder w centrum przemyśla przerwany przez CBŚP

Funkcjonariusze CBŚP wspierani przez kontrterrorystów rozbili zorganizowaną grupę przestępczą powiązaną z pseudokibicami, która w centrum Przemyśla „w biały dzień” handlowała narkotykami. Zatrzymano dwóch mężczyzn i zabezpieczono narkotyki o wartości 1 mln PLN. Sprawę nadzoruje podkarpacki pion PZ Prokuratury Krajowej w Rzeszowie.

Podziemie narkotykowe w Warszawie kwitnie. Dilerzy zaopatrują polityków i aktorów

Na warszawskich ulicach „pracuje" kilkunastotysięczna rzesza dilerów narkotyków. Dostarczą niemal każdy „towar”. Dowożą znanym aktorom, pisarzom, prawnikom, lekarzom i „zwykłym” warszawiakom imprezującym w centrum lub w mieszkaniach na Pradze, Woli czy Żoliborzu. Zabawa na początku jest zawsze „fajna”. Potem zaczyna się zjazd, pojawiają się problemy.