Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 744 / 109 / 0
uff widzę, że niektórzy mają z kawą tak jak ja z piwem, haha no najważniejsze to mieć fajne hobby
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 74 / 8 / 0
@PsychoDMT
Absurdalna strata czasu, pieniędzy, energii i życia ogółem na coś tak trywialnego jak durny kubek kawy.
  • 2165 / 371 / 0
Niezmiennie Lavazza.
  • 744 / 109 / 0
17 października 2024forum pisze:
@PsychoDMT
Absurdalna strata czasu, pieniędzy, energii i życia ogółem na coś tak trywialnego jak durny kubek kawy.
Masz prawo do swojej opinii. Tzn. ja tez absolutnie nie rozumiem takiej snobistycznej akurat kawowej zajawki, bo mi wystarcza filiżanka rozpusczalnej po śniadaniu, ale jednak szanuję za konkretną szajbę. No i rozumiem, bo sam chujowego piwa czy herbaty nie dzierżę, każdy ma swoje jakieś tam hobby.
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 1782 / 300 / 0
Ostatanio szarpnąłem się na kawę dyniową (mrożona). Ale pycha. Drogo, bo chyba 14 zł za medium (Starbucks) ale raz na jakiś czas można.
  • 191 / 54 / 0
17 października 2024forum pisze:
@PsychoDMT
I przyszedł high value man, zabójca zabawy i uśmiechu. Człowiek który 100% swojego czasu poświęca tylko i wyłącznie na produktywne rzeczy typu pracę nad swoim startupem dzięki któremu zostanie najbogatszym Polakiem, budowę sylwetki Adonisa i kij wie co jeszcze.

Zajawka, hobby, małe przyjemości. Mówi ci to coś? Ogólnie lubię gastronomiczne tematy, nowe przepisy, drinki drineczki i siedzenie przy garach. A kawa jest w sumie częścią tego szerszego hobby. Czy to strata czasu? Pewnie tak. Przecież równie dobrze można codziennie żreć dokładnie to samo byleby makro się jakoś w miarę zgadzało żeby oszczędzić czas w kuchni, zamiast kawy łykać tabsy z kofeiną i tak dalej i tak dalej. Ale jaka w tym przyjemność?

A co do czasu to aeropress jest porównywalny do innych metod, pewnie nawet nieco szybszy niż kawiarka czy fusiara. Rozpuszczalki nie liczę bo to nie kawa. Jedynie przy ekspresie kolbowym można się bawić godzinami.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.