Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
@deadmau5

A mógłbyś wyjaśnić dokładniej przykłady oddziaływania na apetyt różnych substancji?
  • 4114 / 670 / 2117
@Wrecked pewnie. Jeśli to nie problem, pozwolę sobie posłużyć się trzema najbardziej rozpoznawalnymi przykładami i przedstawię je w prosty, przystępny sposób, bez zbytniego rozkładania na czynniki pierwsze.

Na początek amfetamina. Działa jako silny stymulant, który znacząco tłumi apetyt. Użytkownicy tej substancji często doświadczają znacznego zmniejszenia łaknienia, co skutkuje mniejszą ilością spożywanego jedzenia, a w efekcie – utratą masy ciała.

W przypadku marihuany, substancja ta stymuluje ośrodek głodu w mózgu, co prowadzi do tzw. gastrofazy, czyli silnej potrzeby jedzenia. W konsekwencji, po jej zażyciu można pochłonąć dużą ilość jedzenia, np. pół lodówki. Częste palenie marihuany zwiększa częstotliwość występowania gastrofaz, co ułatwia przybieranie na wadze.

Z kolei heroina, jako opioid, może zmniejszać apetyt (choć w tym przypadku wiele zależy od indywidualnej reakcji organizmu). W sytuacji, gdy spożycie jedzenia jest ograniczone, również może dojść do znacznej utraty masy ciała.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 88 / 8 / 0
Niechcący natknąłem się na gościa, który promował mocno Yohimbine hcl 10mg/caps. Niebawem doleci, moim założeniem jest zrzucenie fatu głównie zalegającego na brzuchu i klatce piersiowej. Jeśli przytnę 3kg plus wysiłek , będę pocieszony.
Kiedyś myślałem nad clenbuterolem, ale się rozmyśliłem.
Również zauważyłem preparat GLP1 w roztworze 5ml do wstrzykiwania.
Usłyszałem też o przykrym zajściu, gdzie gościu zapodał tego glp 2,5ml i odebrało mu apetyt na 3tygodnie, musiano go hospitalizować. Poza tym nie lubię się ranić, żadnych anabolików domieśniowo nie zapodalbym, zatem do igieł mam uprzedzenia.
  • 743 / 109 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=OTrTqs9FLq0&
The Muscle Building Expert: They’re Lying To You About Workout Hours! Dr Michael Israetel

fajny wywiad z ciekawym ludkiem, oprócz wartswy edukacyjnej polecam jego przemyślenia na temat przemocy, super inteligentny gość moze nie ma 5tej klepki przez sterydy, ale ma fascynujące niektóre myśli haha
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 3191 / 605 / 0
8974.jpg
Wyglądają jak batarang batmana, ale te opaski firmy kettler na mocne rzepy po 75 deko jedna są niedoceniane jak ktoś nie ma czasu na siłownię ale i tak chce ruszyć temat wysiłku, bo po pewnym czasie nawet stosuje się do tego dietę i przy odpowiednim rytmie dnia nawet idą nogi korzystając z obciążenia. pisałem kiedyś o opaskach, ale teraz polecam precyzyjnie te firmy kettler.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków

31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.

Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.

Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy

W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.