ODPOWIEDZ
  • 4144 / 678 / 2117
Super to wygląda!
Pogodowo mi się upiekło bardzo, bo deszczu nie było od dość dawna i dziś chyba też już nie będzie.
Nadchodzący wtorek ma być opadowy (praktycznie cała Polska), więc jeżeli zamierzasz coś robić, lub nie wiesz kiedy - to wtedy radziłbym się przygotować. Chociaż to pogoda, zawsze może być jakieś "ale".
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 12384 / 2409 / 0
2 najbardziej zaawansowane, pozostałe krzaki nie są na tyle dojrzałe, żeby je ścinać na dniach. Potrzebują jeszcze najlepiej 2 tygodnie. A pozostałe 2 kolejne to dopiero środek kwitnienia.
  • 12384 / 2409 / 0
Byłem dziś na spocie, żeby podlać, bo od niedzieli rano nie widziały kropli wody. Nie ma fotek, bo podskoczyłem przy okazji biegania, a nie biegam z telefonem.

Zrobiłem też inspekcję pałek i znalazłem 1 małe ognisko w jednej z głównych szyszek auto Gorilla Zkittlez - tym razem nie bawiłem się w wydłubywanie, tylko oderwałem całą szyszkę.
AK-47 jest póki co czyściutki i nabrał pięknych kolorów (w sensie liście) - od żółtego, po różowy i fioletowy - naprawdę piękny krzak. U niego nie znalazłem nic, ale to jeszcze nic nie znaczy.
Oba są już bardzo blisko, ale wciąż brakuje im min. tygodnia, żeby był sens ścinać.

Jutro ma być deszczowo, ale potem dość długi okres idealnej pogody. W niedzielę zdecyduję, co robić. Jeśli zobaczę, że kwiatki się psują, to chyba nie będę czekać, aż dojrzeją ile się da i ścinam najgrubsze pałki, a dół może sobie jeszcze ze 2 tygodnie dochodzić.

Auto Mazar też już całkiem fajnie puchnie, a auto Runtz i drugie Gelato auto to będzie gdzieś za miesiąc.

Jest jeszcze auto Amnesia Lemon - karzełek lizak. Nie już praktycznie wiatraków (same żyłki i łodyżki), bo ślimaki zjadły, ale kwitnie i pachnie BOSKO. Jak się uda, to ze 3g z niego będzie.
  • 12384 / 2409 / 0
Mały update.
Zbiór z Gelato auto już zasłoikowany od środy / czwartku. Podsuszyłem tak, żeby mi się nie "pociło" za bardzo - dłużej zachowa kolor (przynajmniej tak zauważyłem). Topki są piękne, choć w większości małe.
Z testem postanowiłem poczekać, aż zetnę resztę. Oczywiście osobno zapakowałem moje ulubione, pierwsze, pojedyncze kielichy, które kopią wyraźnie mocniej, niż te w kwiatach.

Pogoda aktualnie nie pozostawia wiele do życzenia (poza upałem), ale kolejny tydzień ma być kilka stopni chłodniejszy, co bardziej odpowiada kwitnącym. Powietrze jest też raczej suche (nieco ponad 40% aktualnie) i wieje lekki, ale stały wiatr.

Po bardzo dokładnej inspekcji kwiatów, nie znalazłem żadnego psucia więc biorąc pod uwagę, że brakuje im jeszcze trochę, poczekam minimum do następnej niedzieli. Na celowniku są (w kolejności od najbardziej zaawansowanych) Gorilla Zkittlez auto, AK-47 auto i Mazar auto (wszystkie od PP). Oczywiście plany mogą ulec zmianie i jeśli będzie szansa na jak najlepsze dojrzenie, to zaryzykuję nawet kosztem części zbioru (a póki co jest tego na poletku w ch*j). Jak widać na fotkach, nawet tym najbardziej zaawansowanym wciąż sporo brakuje.
Auto Runtz zaczyna puchnąć, ale jest o jakieś 7-14 dni do tyłu względem peletonu. A drugie Gelato auto to mniej więcej półmetek kwitnienia. Jeśli będzie tak szybki, jak ten pierwszy, to na koniec września powinien być.
Jest jeszcze ten lizak (góra 25 cm) z 1 w miarę kompletnym liściem auto Amnesia Lemon, który kwitnie normalnie (bardzo specyficzna budowa kwiatów - jak Lemon Haze) i pachnie cudownie (najlepiej ze wszystkich). Mimo, że jest tam trochę pozostałości po wizycie ślimaków, wylizałbym mu pałę ; ) Próbowałem go nieco oczyścić, ale lepi się sukinsyn straszliwie.

Dziś nakarmiłem PK wszystkie, poza AK-37 i GZ. Dodałem też trochę siarczanu magnezu, bo dawno nie było sypane.
Poza tym zrobiłem im małego fryzjera - wszystkie zużyte liście + kilka w strategicznych miejscach, żeby słońce lepiej penetrowało i był lepszy przewiew, co teraz jest kluczowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12384 / 2409 / 0
Dziś jeden z rekordowo upalnych dni tego roku. Do tego pełna lampa, sucho (50% aktualnie, ale ze 2h temu było 40%) i wiaterek. 5 C mniej i byłoby idealnie, jak na nasz outdoor. Prognozy nadal bardzo optymistyczne.
Ja wiem, że w nocy i nad ranem wilgotność wzrośnie, ale przynajmniej nie ma deszczu i temperatura ma nie spadać poniżej 15 C nad ranem przez cały tydzień. A w dzień bardzo ciepło / znowu upalnie.
Fart jak jasny ch*j z tym sierpniem. Po tylu sezonach obserwacji, doszedłem do wniosku, że dla auto najlepszym okresem na dojście jest okres między drugą połową sierpnia i pierwszą połowa września. Zazwyczaj wtedy są całotygodniowe serie takiej pogody.

Niestety będąc na spocie usłyszałem dźwięk, który nie należał do pszczoły... wychyliłem lekko głowę i ok 150 m od poletka wisiał dron na niedużej wysokości. Od razu wcisnąłem się w wiklinę i obserwowałem. Po chwili zarówno dźwięk, jak i dron zniknęły. Na pewno nie podleciał bliżej. Oczywiście dokończyłem, co miałem zrobić i szybko się ulotniłem.
W okolicy ludzie lubią bawić się tanimi dronami i tak to z mojej perspektywy wyglądało, bo dron wisiał nad miejscową "atrakcją" dla lokalsów.
Nie muszę chyba pisać, że nikt nie lubi takich akcji, a szczególnie pod sam koniec...
Jeśli to strain hunter, to co najmniej 3 krzaki znikną na dniach, bo są na takim etapie, że złodziej weźmie bez grymaszenia. Jestem jednak dobrej myśli.

Jakoś w czerwcu, albo lipcu była akcja, o której nie pisałem. Mianowicie podczas prac na poletku w okolicy latał helikopter. Podleciał bardzo blisko i miałem wrażenie, że zawisł, albo to czas tak mi zwolnił, jak na filmach. Miał ewidentnie jakąś kamerę zamontowaną. Jeszcze tego samego dnia ustaliłem, że to prywatna firma oblatuje wierze energetyczne i faktycznie trasa loty dokładnie na to wskazywała.
Generalnie to będzie nerwowy tydzień...
Kosa (2 albo 3 krzaków) zaplanowana na niedzielę. Myślę, że czekanie dłużej to już byłoby kuszenie losu.

3 krzaki dostały samej wody z siarczanem magnezu, a 3 dodatkowo z PK. Sorki, że nie ma fotki tej auto Amnesia Lemon, ale serio jest bardzo niefotogeniczna i nie czego pokazywać. Za to gdybym mógł dołączyć zapach... bucha cytryną pięknie. Reszta też pachnie przyjemnie, ale nie aż tak.

PS - gdzie się podział @qlop - żyjesz? Mam nadzieję, że na wakacjach jesteś...
  • 12384 / 2409 / 0
Ustaliłem na 90%, co to był za dron - nie strain huntersi, ani nikt się nie bawił. Latał na potrzeby lokalnego portalu informacyjnego, gdzie znalazłem fragment nagrania.
Byłem dziś na spocie i nic nie zniknęło. A jak wchodziłem i widziałem odlatujące stamtąd bociany, to 100% pewność, że nikt tam nie czeka. Na wszelki wypadek usunąłem butelki, których dotykałem.

Niestety nie mam jeszcze fotek, ale wszystko wygląda zdrowo i ewidentnie finiszuje. Liście na trójce, którą planuję skosić w niedzielę są już w dużej większości zużyte. Usunąłem je, żeby kwiaty złapały jeszcze trochę więcej słońca.
A pogoda ma być wyśmienita. Właściwie bezchmurnie i sucho. Nad ranem min. 16 C więc lepszej końcówki ciężko sobie wymarzyć. Za to w połowie września pogoda ma się zjebać konkretnie i współczuję wszystkim tym, którym krzaki będą wtedy dochodzić.
W moim przypadku będzie to już tylko Gelato auto #2 (w sensie drugie, bo pierwsze skosiłem). Nie ma bata, żeby za tygodnie z hakiem było gotowe - nawet jeśli to równie szybki fenotyp, co ten pierwszy. Ale na nim zależeć będzie mi już bardzo mało więc może nawet poświęcę go na #, choć to dobre geny.

W niedzielę skoszę też tego małego auto Lemon Haze, bo kwiatki już ładnie napuchnięte, a pręciki brązowe. Bardzo dziwna struktura kwiatów - takie niemal bez liści - same wielkie kielichy.
Trzymanie ich jeszcze kolejny tydzień dobrze by im pewnie zrobiło w kwestii masy i dojrzałości, ale to już byłoby kuszenie losu. Już teraz wyglądają bardzo dobrze, a 5 słonecznych i ciepłych dni jeszcze przed nimi.
  • 487 / 101 / 0
25 sierpnia 2024jezus_chytrus pisze:
PS - gdzie się podział @qlop - żyjesz? Mam nadzieję, że na wakacjach jesteś...
Żyje żyje, zaglądam ale nie pisze, nie mam siły, chyba mam depresje %-D
Ja się nie boje przypału, u mnie na spotach tylko sarny, dziki i zające mogą zajrzeć, zbyt wielka dzicz aby się człowiek zapuścił tak że luz.

Pogoda dopisuje, a najbliższe 2 tygodnie zapowiadają się świetnie jak na prawie wrzesień. Temperatury mają troche spaść dopiero koło 6-7 września.
  • 12384 / 2409 / 0
Dobrze wiedzieć : ) A jesteś już przed, czy po harveście? Zapomniałem, co sadzisz (albo nie pytałem) - pamiętam tylko, że na grubo.
No pogoda wreszcie się zlitowała... Przynajmniej w moich stronach tak właśnie zwykle wygląda koniec sierpnia i początek września. Jak wszystko pyknie, to przyszły sezon odpuszczę, albo tylko dla klimatu coś posadzę, żeby było o co dbać.

Dzicz dziczą, ale dron wleci nad każde odludzie. Ciekawe, czy faktycznie są strain huntersi, którzy tak polują na łupy. Może mają swoje forum - taki odpowiednik forum.#.pl
Ciekawe też, czy psiarnia szuka zioła dronami, czy ich wyniki to tylko fart, albo donosy. Helikopter za dużo kosztuje, żeby za krzakami specjalnie latać.
  • 12384 / 2409 / 0
Update.
Byłem dziś na spocie i obejrzałem kwiaty. Znalazłem 2 małe ogniska pleśni w AK-47 auto więc wyciąłem te szyszki (a po wycięciu zepsutego, zabrałem do suszenia).
Pozostałe wyglądają na czyste, choć to się dopiero okaże.

3 krzaki, które planuję ściąć w niedzielę są już ładnie napuchnięte, choć tydzień dłużej dobrze by im zrobił. Nie zamierzam jednak czekać, bo to skończy się znowu ratowaniem, co się da.
Wspomniane krzaki są już na samej wodzie od ponad 2 tygodni. Tego małego auto Amnesia Lemon chyba też zetnę. Być może auto Mazar'a potrzymam 7 dni dłużej - w sobotę będę planował. Może być też tak, że zetnę górne partie, a dolne zostawię, żeby lepiej napuchły. Potrzebuję więcej czasu, żeby obadać trichomy.

Runtz auto zaczyna wchodzić na ostatnią prostą, ale jemu dam czas gdzieś do połowy września.

A ostatnie Gelato auto dojdzie zapewne za jakiś miesiąc.

Fotki są z dziś oraz z wtorku. To jedna z ostatnich aktualizacji.
  • 487 / 101 / 0
Pogody lepszej wymarzyć se nie można. Koniec sierpnia a tu +30'C. I taki skwar ma być jeszcze ponad tydzień.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025

Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.