The body or a conscious mind'
Myślę że wiadro spokojnie wygrywa z tym waporyzatorem
https://vaporshop.pl/pl/blog/waporyzacj ... a#heading2
Może to obejmować podrażnienia przełyku, wysuszenie błony śluzowej, a nawet przyczyniać się do powstania infekcji, gdy gorące powietrze uszkadza wewnętrzną warstwę ochronną dróg oddechowych.
02 lipca 2024hruser pisze: @pomarszczona generalnie to źle. Palenie z lufki sporadycznie co prawda nie wyrządzi większych szkód zakładam że palimy np. 3g na miecha ale palenie ciągle na bank zrobi jakiś chroniczny kaszel czy inne choroby oskrzeli.
A druga sprawa z tym czyszczeniem - jedni co 100 razy, inny użytkownik napisał co 2-3 tygodnie... Jeżeli nie używacie raz na tydzień, to najlepiej czyścić po każdorazowym użyciu/na koniec dnia. Wrażenia z zaciągania się waporem z czystego bonga i waporyzatora są rewelacyjne, dużo lepsze niż z często używanego sprzętu, który się nie czyści.
Muszę przyznać, że ta niepozorna rurka to prawdziwa bestia, jeśli chodzi o wyciskanie z suszu właściwie wszystkiego. Jeśli nagrzeje się cap'a odpowiednio (kilka sekund po drugim kliku), to para jest tak gęsta, że masakra. Z budżetowych, elektronicznych aparacików o takim wydechu to można pomarzyć (i to mój outdoor, a nie apteczny).
Serdecznie polecam zestaw - oszczędność na materiale zwróci się błyskawicznie. Dla mnie takie nabicie jest jak wypalenie całego lolka samemu. Bardzo mocne działanie bez kaszlu i podrażnionego gardła. Nakładka obowiązkowa, bo znacznie ułatwia użytkowanie i pozwala na zrobienie komory na 1 tylko (odpowiednio długim) podgrzaniu.
Generalnie odkryłem zioło na nowo ; )
Jest też najtańsza opcja - DynaJacket Gold - niemal dokładnie to, co FMJ, tylko pokryta złotem (pewnie chodzi o to, by się nie odbarwiała tak bardzo, bo innego zastosowania nie widzę).
Mój cap jest chyba uszkodzony, bo z FMJ czekam na drugi click, chmury lecą OGROMNE, a susz ma kolor kawy bez mleka. Chciałbym kupić nowy, ale aktualnie jest sporo tych capów i nie mam pojęcia, który jest kompatybilny z moim 2021 m.
Czy poza połączeniem z bongiem można jeszcze coś ciekawego dokupić? Czytałem o szklanych ustnikach "3D" (cokolwiek to znaczy w kontekście ustnika) i w sumie za tą cenę, to chyba warto sprawdzić, bo podobno znacznie ochładza parę.
Jeszcze jedno pytanko - czy u Was tip też tak siedzi mocno przytwierdzony? Chciałbym wyczyścić wszystko, ale nie mogę go zdjąć póki co... Czy on zwyczajnie wychodzi, czy trzeba go odkręcać?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
"Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi". Kieran Culkin o tym, co zrobił koledze
Kieran Culkin w rozmowie z "Guardianem" opowiedział historię sprzed lat, gdy podmienił rekwizytowego jointa na prawdziwego z marihuaną. I patrzył, jak nieświadomy niczego Mark Ruffalo zaciąga się nim na scenie podczas premierowego przedstawienia. "Myślałem, że to dobry żart. Jestem głupi" - przyznał po fakcie Culkin.
Przyczepa pełna marihuany. Polska para próbowała dorobić do emerytury
4 mln zł – tyle były warte narkotyki, które ukryła w przyczepie kempingowej para emerytów. Przemytnicy przywieźli używki z Hiszpanii, a po drodze udawali, że zwiedzają europejskie miasta, żeby zmylić służby.
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.