Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 104 / 25 / 0
02 czerwca 2024houseman pisze:
Czy dzień po przyjeciu zolpidemu nawet w malej dawce (20mg) czyli na powiedzmy ala kacu mozliwa jest taka jakby depresja i zle samopoczucie psychiczne? Jesli tak to jaki mechanizm za to odpowiada?

Pytam bo u siebie takie cos widze a rzadko łykam zolpi i nawet po dwoch tabletkach potrafie sie naprawdde kiepsko czuc caly nadstepny dzien. Może ktos ma podobnie to prosze o wpis
Tak, ja dostawalam depresji po Zolpidemie. Jesli mozliwa i to bardzo! Po Zopiklonie tego nie ma, po Zolpidemie jest uczucie przytloczenia i depresja w glowie... nie polecam go tez z tego powodu,

pozdrawiam :-)

scalono - detronizator

18 stycznia 2006PanMuchomor pisze:
I mam jeszcze pytanie: Czy łączenie leków nasennych z kawą ma jakiś sens ?
Pytam o to ponieważ nie chcę nagle zasnąć. (co moze sie zdażyć przy większych ilościach leku)
Szkoda branych leków, bo stracą swoje "magiczne" działanie po kawie...

scalono - detronizator

Mnie zolpidem wprowadza w taki stan, ze nie potrafie usnac. Oczywiscie wrecz rekreacyjnie biore w wiekszej ilosc, aby poczuc efekt, ale po "halunach" nie chce mi sie spac. Nie robie przerw, czegos takiego... nie usypia, ale sproboje jeszcze metody "wziac i do lozka",

przeniesiono - detronizator
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 51 / 4 / 0
@magdalena84 po jakiej ilości mg są u ciebie te "haluny"? U mnie to raczej jakieś takie delikatne coś tam co oczywiście wiedziałem że jest to bzdurny jakby fraktal mojej wyobraźni na zolpidemie.

• 104 / 25 / 0
Holuny sa, tak po 6 tablakach... spropoj tego

"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 3389 / 559 / 1
Guzik tam, halucynacje i omamy występują już po dawce terapeutycznej dla osoby bez tolerancji.
Wg mnie 20 mg na start to max.
więcej to prawdopodobnie amnezja i brak kontroli, przypał i braki tabletek na blistrze.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 915 / 286 / 5
Co do braku tolerancji.
Działanie jest rzeczą bardzo indywidualną. U mnie i 5mg powoduje już haluny, zresztą małe dawki clona czy lorka też. Mimo iż sporo benzo przerobiłem.
A niektórych to tylko usypia.
Więc niby zgadzam się z tobą, ale jednak to bardzo mocno zależy od osoby.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 596 / 100 / 0
Jak reaguje wasz żołądek na jedzenie przy braniu zolpidemu? Ostatnio znalazłam jakąś resztkę i zarzuciłam sobie dwie tabletki i za pierwszym razem się porzygałam przez kaszel po ściągnięciu bucha - pomimo że normalnie mi sie to nie zdarza to przyjęłam to do świadomości bo jednak byłam porobiona więc to pewnie jakoś tam wpłynęło na mój żołądek i zwyczajnie mnie cofnęło. Ale za drugim razem zaobserwowałam ciekawą reakcję - mianowicie, jakoś po godzinie od wzięcia 20 mg, postanowiłam wypić smoothie. Nie dość że na fazie smakowało jakoś tak dziwnie to jeszcze parę minut po wypiciu go musiałam je zwrócić bo po prostu momentalnie zebrała mi się masa takiej gęstej śliny ze nie byłam w stanie nawet tego przełknąć. Miał ktoś w ogóle jakieś doświadczenie z jedzeniem na fazie po zolpidemie?
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 3389 / 559 / 1
@mmigotka Tak, ja podczas pierwszej zolpidemowej przejażdżki (połowa tabletki czyli 5 mg) zrzygałem się w smutku na dywan. Czasami teraz mam nadmiar śliny jeśli zażywam zolpi po tabletkach thiocodinu.
Ewentualnie jak się kruszy i wciąga nosem

• 10 / 5 / 0
Czy zolpidem może służyć jako alternatywne lekarstwo na Bad tripa? Mam jeszcze olanzapine ale to cholerstwo dopiero po godzinie zbija kwasa a bad tripy lepiej szybciej kończyć
  • 3389 / 559 / 1
@Charlie3 oj panie kolego... Aleś teraz krytikala trafił :D

Odpowiadam: JEŚLI MASZ BAD STRIPA PO KWASIE I CHCESZ ZBIĆ TO BOŻE BROŃ DORZUCAĆ ZOLPIDEMU.

TO MOŻE BYĆ W KURWE NIEBEZPIECZNE.

Nie pod kątem fizjologicznym tylko psychicznym.
Nie dość że jeden badtrip to od samego zolpidemu idzie dostać ładnej bajki i narobić niebezpiecznych rzeczy zapominając o gazie i w ogóle o wszystkim.

Ludzie, wyobrażacie sobie? Boże, jeszcze gdyby to samemu zrobić to tak jak przejść się po linie między world trade center, z zamkniętymi oczami 11 wrzesnia.

Sam zolpi jest niebezpieczny i mega przypałogenny, halucynacje i autentycznie wkręcone zachowania których się później nie pamięta.
Na podkładzie z kwasem... No ja bym tego nie robił.
Nie umiem sobie wyobrazić gorszego scenariusza

• 619 / 178 / 2
@Retrowirus potwierdzam, zjadłem raz około 15g cubensisów po zolpi... cale szczęście nic nie odj*balem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

"Ciężarna 14-latka z zapaleniem wątroby i AIDS trafiła do nas z domu publicznego".

"Często chodzę z rodziną na spacery po parku i widzę pięknych, dobrze ubranych młodych ludzi, którzy czegoś szukają. Wiele osób myśli, że zbierają liście lub kwiaty, ale oni szukają woreczków pod kamieniami, pod kłodami. To setki młodych ludzi, którzy codziennie zażywają narkotyki" — mówi Anton, który mieszka w Mołdawii. W jego kraju problem z niedozwolonymi substancjami staje się coraz większy.

Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające

Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.