Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 43 / 5 / 0
@m1chv gastroskopia nie bada wątroby. Nie miałem na szczęście żadnych wielkich problemów z układem trawiennym (przynajmniej od czasu mojego prime w alkoholizmie i narkomanii). Myślę, że sporo przeceniasz moje tyranie ogranizmu tym tramadolem. 400mg to maksymalna dawka dobowa w lecznictwie, więc 500mg to nie jest jakaś wielka dawka. Są ludzie którzy biorą 400mg dziennie codziennie całymi latami, ja robię po 10 dni przerwy i dbam co jem, bo cały czas uprawiam ciężki trening siłowy.

Thiocodinem sobie zrobiłeś te nadżerki czy antidolem?
adhibe rationem difficultatibus
  • 44 / 9 / 0
@przekletykozisyn Tak, masz rację gastroskopia nie bada wątroby, mój błąd. Może nie tyle, co przeceniam Twe możliwości a raczej bardziej jestem ciekaw, jaki długofalowy wpływ ma tramal na organizm a zwłaszcza na bebechy. Tak thiocodinem.
  • 681 / 200 / 2
@m1chv Ja to bym się o bebechy przy trampku nie martwił, ale o OUN (ośrodkowy układ nerwowy) i ogólnie cały mózg i psychikę już jak najbardziej.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 8 / 1 / 0
@m1chv Jeśli chodzi o bebechy to trampek jest dosyć łagodny w porownaniu do kody, zwłaszcza nieszczęsnego thiocodinu, no chyba że masz już jako taką tolerke i musisz ładować spore dawki, wtedy juz da sie odczuć że tramadol potrafi poryć układ pokarmowy. Chociaż i tak zgadzam sie z @Merx że problemy z bebechami to błachostka przy tym co tramadol potrafi zrobić z psychą.
  • 43 / 5 / 0
Potwierdzam. T brany w dużych dawkach przez dłuższe okresy czasu oprócz typowych objawów opioidowego skręta typu dreszcze, katar, biegunka, bóle mięśniowe i kostne dorzuca jeszcze objawy nagłego odstawienia SNRI - brain zapsy, napięcie nerwowe, depresja etc.

Niestety przedwcześnie pochwaliłem p. doktÓr, bo minęły właśnie 2 tyg. od poprzedniej recepcji, a kwit wciąż nie jest wypisany. Ale też nie odrzuciła wniosku, więc może jutro...
adhibe rationem difficultatibus
  • 299 / 30 / 0
31 lipca 2024Kofeinista2 pisze:
@m1chv Jeśli chodzi o bebechy to trampek jest dosyć łagodny w porownaniu do kody, zwłaszcza nieszczęsnego thiocodinu, no chyba że masz już jako taką tolerke i musisz ładować spore dawki, wtedy juz da sie odczuć że tramadol potrafi poryć układ pokarmowy. Chociaż i tak zgadzam sie z @Merx że problemy z bebechami to błachostka przy tym co tramadol potrafi zrobić z psychą.
Nie do końca się z tym zgodzę. Parę lat temu na początku przygody trykalem większe dawki rzędu 100-200 czasem i 300. Wylądowałem w szpitalu z nieżytem żołądka tak mi porobiło. Mimo, że na gastroskopii wyszły tylko nadżerki. Żołądek to mnie tak napierdalal 20 godzin że bym wolał żeby mi w łeb strzelili, po czym przeszło na parę godzin. Zjadłem płatki owsiane kilka łyżek i znowu 20 godzin katuszy i rzygania do wiadra. Tak cztery dni pod rząd, to te wymioty tak mi podrażniły przełyk, że czułem się jakbym kwasu od Aku wypił z ciężarówki. Po czterech dniach sam zgłosiłem się na Sor bo nie miałem siły stać na nogach, dali trampka w żyłę i nie nawet nie uśmierzyło bólu. Potem znowu po 20h mi nagle puścił ból jak ręką odjął. W chacie ogólnie byłem tak zdesperowany tym bólem że robiłem sobie nawet czopki z tramala i nic, taki był ból, że jakbym miał giwere to odpalam beZ zastanowienia. alkoholu czy żadnych innych używek nie używałem.
  • 681 / 200 / 2
@FotherMucker
Lek Tramal zawiera makroglicerolu hydroksystearynian, pochodną oleju rycynowego, która może Page 5 5 spowodować nieżyt żołądka i biegunkę.
A Pan to ulotki od leku nie potrafił przeczytać, czy jak? hmmm also coś mi się wydaje, że trzeba mieć predyspozycje do nieżytu żołądka, ale jakie, to już nie wiem, a zbytnio nie mam czasu na przeprowadzanie researchu teraz.\
edit: żeby nie było, że na Ciebie najeżdżam, bo tak to może brzmieć, po prostu informuję też inne osoby, które nadużywają ten lek. a nawet nie trzeba nadużywać, żeby owych uboków doświadczyć.
puenta z tego jest taka, że warto czytać ulotki czy nawet charakterystykę leku dostępną na necie, żeby wiedzieć czego się spodziewać, leki to nie zabawka.
  • 299 / 30 / 0
Przyjacielu drogi czy ja napisałem, że brałem tramal w kroplach?
  • 681 / 200 / 2
@FotherMucker ah przepraszam, za dużo spraw na głowie + akurat godzina, w której leki na ADHD przestają działać :/ w takim razie ja przepraszam, ale mimo wszystko uważam, że informacja jak najbardziej przydatna w tym wątku.
ps. jezu 3 razy pomyliłem Twój nick xD
  • 299 / 30 / 0
Nie szkodzi, nawet na trzeźwo ludzie się mylą i w dodatku zdrowi. Ciekawe czy można przerobić te krople na proszek jakoś wysuszyć czy coś? Ogólnie kumpel miał historię, że zostawił krople w busie całą butelkę i tak się nagrzalo, że pół wykipiało.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.