Smutne.
21 lipca 2024london5 pisze: Kiedyś wszystkich nas będą opisywać w tym wątku.
Smutne.
Lepiej zostawić posty, niż puste butelki i zużyte strzykawki.
Że "gdyby walili ostrożniej "albo "gdyby testowali nowy sort towaru", albo "gdyby nie mieszali" albo "gdyby posłuchał dziewczyny i został w domu"...
Przykłady można mnożyć.
I ja straciłem przyjaciela w 2012.
Słuchajcie, gdybyśmy nigdy nie poznali tego forum, mielibyśmy na pewno mniej podłoża żeby się na nim śmiertelnie potknąć o zdradziecki korzeń wystający ze śmierdzącej, bagiennej i torfowej gleby.
Jednocześnie – gdybyśmy nie poznali tego forum, nie wiedzielibyśmy jak reagować w przypadku przedawkowania przez znajomego tego czy tego. Dzięki temu że jednak czytamy ,wiemy, że jeżeli kolega bierze antydepresanty to Nie może zażywać ekstazy itd
Komu życie, komu śmierć...
W3ired miała taką kostuszą wróżkę w avatarze?
"Rutyna to rzecz zgubna "
Lepsze jest podejście optymistyczne niżeli pesymistyczne. Budowanie ochronnej powłoki na wzór tarczy wydaje się znacznie bardziej efektywne niż tłumienie emocji typu "mogłem/am pomóc, ale nie wiedziałem/am jak".
To tylko przykład. Kluczowe jest, że każdy jest odpowiedzialny za swoje decyzje. Dlatego skupiam się na tym, ile osób udało się dzięki wiedzy z tego forum uratować przed przedawkowaniem, niebezpiecznymi mieszankami, a nie ile straciliśmy. Lepiej brzmi, udało się wyciągnąć 5000 osób, a 300 zmarło.. niżeli - zmarło 300 person, prawda?
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Wiedze mial .
Wiedzil ze stimy plus dyso to tanczenie ba krawedzi.
Czasami w cpaniu jak w zyciu . Podejmujesz ryzyko dla efektu .
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
25 lipca 2024serotoninowy pisze:Przynajmniej coś po sobie zostawimy posty na forum dla ćpunów xd21 lipca 2024london5 pisze: Kiedyś wszystkich nas będą opisywać w tym wątku.
Smutne.
Zajebiste Dziedzictwo nie ma co !!! xD xD xD
26 lipca 2024Retrowirus pisze: W3ired miała taką kostuszą wróżkę w avatarze?
A co do deda w3ird po kodeinę to bardzo ogromny pech, nie dość że bieda opio to jeszcze drogie zmieszane z środkami niszczącymi układ pokarmowy. Niedrogi dostęp do czystej morfiny dłużej by utrzymała ja przy życiu jakkolwiek kontrowersyjnie to brzmi. Ale długość życia i tak długa by nie była. Chociaż przykładowo taki Michael dzekson potrafił i z 20 lat nakurwiac dobre apteczny towar. W ciągu ostatnich swoich dni przed trasa koncertowa próbował odstawić żeby trochę lepiej pozapierdalac na próbach i najpewniej właśnie to go wykończyło jak sobie chciał grzmotnac w kable tyle co zawsze.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Najprawdopodobniej nastąpiło przedawkowanie morfiny i psychotropów
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Konsumpcja marihuany i psychodelików na historycznie wysokim poziomie.
Od 2023 roku konsumpcja marihuany i psychodelików wśród dorosłych w wieku 19-30 oraz 35-50 lat osiągnęła historycznie wysoki poziom. Dane pochodzą z corocznego badania Monitoring the Future (MTF), które ukazuje zmieniające się trendy w używaniu substancji psychoaktywnych. W przeciwieństwie do rosnącej popularności tych substancji, konsumpcja papierosów, która przez dekady była dominującą formą uzależnienia nikotynowego, kontynuuje swój gwałtowny spadek, osiągając rekordowo niskie poziomy.
Niemcy. Rośnie popularność klubów konopnych
Pół roku po częściowej legalizacji konopi, eksperci krytykują system jej dozowania. Ale kluby konopne przeżywają boom.
Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów
Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.