Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1295 / 253 / 0
06 lipca 2024Ptaszyna pisze:
Jeżeli ktoś zarabia 6 k to jest to całkiem przyzwoity zarobek o ile ma własną nieruchomość np. otrzymaną w spadku
To mnie właśnie wkurwia... jak ktoś z dupy po prostu otrzyma spadek a ja go nie mam - to jest lipa niewyobrażalna... (a nie mam...)
Bo ja wydaje prawie 3k na ratę za chatę w Polsce,
ale na szczęscie zarabiam za granicą i wynajmuję 1 pokój studentce %-D ale to tego i tamtego...

po covidzie i inflacji ceny w Polsce to jakiś żart, spierdalaj stąd, ja robię zakupy w Niemczech na siedem dni z chemią za 100 euro (na 7 DNI! a nie oszczędzam czy cuś)
to chyba mniej niż w polsce
a zarabiam... więcej...

świat nie wytrzymuje, ale wg mnie europa i tak wytrwa na szczeście najdłużej
ludziom odechciało się zarabiać za grosze, bo pojawił się inernet, który nie jest kontrolowany przez władze
i ludzie widzą co jest pięć i dziesięć

ludzkość czeka mały upadek, ale wg mnie nie za naszego życia na szczęście (ale blisko tego..)
i na szczęście europa raczej upadnie ostatnia,
ameryka już wpierdala się na dno,

chiny tym bardziej
ogólnie populacja chińczyków i ich produkcja trzyma bardzo grubą gałąź tego świata,
ale w dobie internetu Chińczycy (mam do nich szacun) widzą, że inni ludzie nie muszą zapierdalać 12h tak jak oni %-D
i powoli mają to w piździe
dlatego rząd chce kontrolować internet, ale ja ma to w piździe,
niech się następne pokolenie martwi,
młode głowy może to ogarną 🧐🤔)
  • 414 / 83 / 0
@hubii

Jeszcze pół biedy jak dostanie. Mnie też zawsze żal dupę ściskał, bo ja jestem z tych co mieli słaby start, rodzice biedni, ale w sumie stwierdziłem, że komu mają dać rodzice kasę i majątek przepisać jak nie dzieciom? Sam bym to zrobił, więc nie obwiniam.

Gorzej jak dostanie taki banan, a potem mu się zaciera to w pamięci i zaczyna odpływać w mitomańską narrację o ciężkiej pracy i jak on to własnymi rękami wszystko osiągnął, zapomina wspomnieć o tym, że np. mieszkanko w dużym mieście wpadło po starych i wypiera to, albo że suto mu dopłacili do czegoś.

I potem prawi takim co mieli chujowy start w życiu, że są nieudacznikami i użalają się nad sobą. Na prawdę ze słabym startem osoba w tym kraju ma przejebane. Nawet jak sam coś zbuduję i osiągnę to będę czuł frustrację, że nikt mi nie pomógł, tyle czasu to zajęło i pewnie będę już stary, więc nie pokorzystam za bardzo.
  • 4144 / 678 / 2117
Ale nie ma co się nad tym użalać. Nie można robić tak, że mówi się "miałem zły start, to nie mam już szans". Z najgorszego gówna można wyjść, a mając dużo i wszystko - w największe można wpaść. Stąd uważam, że jesteśmy tylko ludźmi, tylko popełniamy błędy, oraz tylko my możemy coś w swoim życiu zmienić na lepsze, bądź gorsze.

@Ptaszyna wyciągasz jakieś wnioski, jakieś plany odnośnie tych 6k i najmu mieszkania, zamiast koczowania z rodzicami? Zawsze to jakiś nowy punkt odniesienia i możliwość poszerzenia horyzontu. Domyślam się, że mieszkanie własne najmowane, może na początku wyjść drożej, a u rodziców to pewnie mniej płacisz, ale zawsze realnie odcinasz się i usamodzielniasz, poniekąd.

No i pamiętaj, że jak masz wolny czas, to możesz zawsze dorobić. Ja tak robię czasem i dorabiam całkiem fajną kwotę, która pod koniec miesiąca super uzupełnia mój budżet.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 4785 / 800 / 0
Ja bulilek orywatnie na semestr srudiow 2.500 i tylko licencjat zfobilem
Potem giebel , ketony i magistra do tej pory jie zrobilem
Niby 10 tys w doope
Mimo ze w 2o16 bylek juz przy pisaniu pracy a poznalem wtedy gieble , chlory , allady, himety , homiki, xhujd muje
Ale jakbym zaczal cpac w gim to bym matury nie zdal
I tak cud ze w wieku 21 studium skonczylem a pierwsze uzywki 25 lat
Inaczej bylbbymbyl se bees wyksztalcenia
Antak to oryografiji nie znam
Ale w uzywki umiem
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2024 przez ledzeppelin2, łącznie zmieniany 1 raz.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 912 / 163 / 0
Nie wiem jak się ludzie prowadzą, ale ja jestem w trakcie stawiania domu. Dorobiłem się za miedzą i dalej dorabiam i jak mi mówi cipka że w Polsce nie da się żyć, a męczy jakieś śmieszne studia 4 rok, bo do roboty się boi iść to będzie taka cipka już do końca życia. W Polsce mamy takie warunki że jest możliwość postawienia domu bez kredytu. Wyjedziesz za granicę z drugą połówka i parę lat i jesteście dorobieni. Za granicą większość to patologia, ale jest mały procent co do 25 roku życia postawi DOM, kupi super auto i będzie żyło dobrze. Po prostu ludzie są teraz życiowo nie poradni
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 48 / 9 / 0
Ty ale bez kitu, 6k na rękę mieszkając ze starymi i ty mordo ledwo wiązesz koniec z końcem? Jakim cudem? :D chyba ze właśnie jestes z tych co codziennie jedzą na mieście, kawki kupują po 15 zł i garniaka za kafla na wesele kumpla ;)) zauzwazylem kiedyś po znajomych, jak jeszcze mieszkali ze starymi, ze potrafią zarabiać przyzwoity hajs i wszystko wypierdalac na jedzenie, zioło, drineczki i benzynę :D
  • 4144 / 678 / 2117
@Ptaszyna

To również mnie zastanawia. Ogólnie, mając 6 tysięcy złotych, można żyć całkiem komfortowo, nawet wynajmując mieszkanie, o ile nie masz ogromnych wydatków i umiesz rozsądnie zarządzać budżetem. Na moim przykładzie mogę Ci pokazać, jak zorganizowałbym życie za taką kwotę w ciągu miesiąca. Wystarczy, że dasz znać, a postaram się przedstawić szczegółowy plan, kiedy będę miał chwilę.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3223 / 610 / 0
No też sądzę że 6 kolaka to jak dar od losu, chyba że rzeczywiście praca jest po studiach z kilofem w kopalni, ogólnie wątek ma sens, ale też tytuł składa się z dwóch kategorii ekonomicznej ojczyznianej i zdrowotnej. Ja nie mam samochodu więc nie wiem jaki to pochłania budżet. ja tak jak @deadmau5 zrobił bym plan rozpiski budżetu i wydatków, a nie improwizował poradami dogadywanymi przez wpisywanie uzupełniających postów. Ale wątek ma sens i może niejednego zainspiruje.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 4144 / 678 / 2117
@Verbalhologram jest jedna sprawa, która mnie nurtuje i sam widzę to po sobie. Kiedy zarabiasz więcej gotówki, zmienia się Twój styl życia i zaczynasz więcej wydawać. Nawet jeśli wcześniej byłeś oszczędny, po podwyżkach zaczynasz sobie pozwalać na więcej (poza tym, zauważam to u siebie). W tej kwestii rozwiązaniem tych problemów może być kontrolowanie budżetu.

Najważniejsze jest panowanie nad nim. Prostym przykładem, który ja stosuję, jest wypłacanie gotówki z bankomatu zaraz po wypłacie. Dzięki temu mogę lepiej kontrolować wydatki, bo trudniej jest wydać gotówkę (papierek) niż użyć karty. Dodatkowo, flotę trzymam w domu, przez co nie noszę jej ze sobą, a korzystanie z karty ułatwia szybkie i łatwe wydawanie pieniędzy - co jest dużym minusem.
  • 74 / 7 / 0
6k netto to gówno nie zarobki.
OP - zmień pracę, znajdź se coś z wysokim sufitem zarobków/własna działalność.
A na stresy - 30-60 min. kardio/siłka w dni robocze z rana.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające

Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.