09 czerwca 2024Amunicja pisze:Daj znać jak działa ta White Widow - ma to porównanie do oryginału ? W ogóle te nazwy to marketingowe czy po prostu nazwy klasycznych, dobrze znanych odmian o takim samym działaniu ?07 czerwca 2024mietowy3 pisze: Odebrałem z apteki 4 nowe odmiany - White Widow, Sirius Black, Black Thuna i nowość Purps. Zobaczymy
:)08 czerwca 2024jezus_chytrus pisze: ale z opowieści wiem, że to pestka.
09 czerwca 2024aurora20 pisze: @mietowy3 susz do waporyzacji nie powinien być przesuszony, żeby schodziły dobre buchy musi być odpowiednia wilgoć. To jest to, o czym pisałem. Dla porównania mam teraz aurorę 20 : nawet 2-gramowe topy, które tnę nożyczkami a nie rozpadają się w palcach.
Jeśli temat jest zbyt suchy, wrzućcie sobie do opakowania albo połóżcie obok na trochę liść sałaty czy cokolwiek, co odda wilgoć. Natomiast nie zmienia to faktu, że susz od S-Labu jest zbyt suchy, często daje tylko jeden wdech w wapory zatorze. Ostatni, z którego korzystałem, to Jack Herer, który wchodził bardzo delikatnie i fajnie sativkowo, ale wychodził strasznie drogo przez niską jakość suszu.
^1 buch z wapka, lmao
obecnie wapuję pink kush aurory oraz kryptona to mam 15-20 buchów z ~0.15 g
31 maja 2024mellowdude pisze: @essasiema123 z prowadzeniem samochodu po marihuanie, jest tak jak z każdą nielegalną sprawą. Możesz to robić, dopóki Cię nie złapią. Gdy złapią, masz duży problem. Cytat z pewnego portalu medycznego:
"Prowadzenie jakichkolwiek pojazdów mechanicznych w trakcie terapii medyczną marihuaną jest bezwzględnie zabronione. W przypadku prowadzenia pojazdów mechanicznych pod wpływem substancji psychoaktywnych nie ma znaczenia, czy kierowca zażył te środki ze względów medycznych, czy też z innych powodów. Istotne jest bowiem, czy środek odurzający miał wpływ na sposób jazdy kierowcy. Jeżeli zatem w toku postępowania zostanie ustalone, iż kierowca działał pod wpływem środka odurzającego i zaburzającego percepcję, co w konsekwencji uniemożliwia bezpieczne prowadzenie pojazdu, poniesie on karę wymierzoną na podstawie przepisów kodeksu karnego.
Niewątpliwie, sam wpływ marihuany medycznej na zachowanie człowieka zależy od jego organizmu, ale i od częstotliwości przyjmowania tego środka. Osoby regularnie stosujące marihuanę przez dłuższy czas, wykazują jej obecność w organizmie nawet kilka miesięcy od zaprzestania jej używania. Nie oznacza to, że przez cały ten czas kierowca jest “pod wpływem” środka psychoaktywnego, ale niewykluczone jest, iż test przeprowadzony przez Policję może wskazać na obecność tej substancji w organizmie kierującego.
Co istotne, prowadzenie pojazdów pod wpływem narkotyków jest przestępstwem, nawet jeśli wykryte zostaną tylko śladowe ilości niedozwolonych substancji w organizmie. W Polsce jazda pod wpływem marihuany stwierdzana jest za pomocą narkotestu, w którym stężenie metabolitów THC w organizmie nie ma żadnego znaczenia."
Teraz dużo aptek dzieli opakowania, nie tylko w Warszawie. Są apteki które dzielą nawet na po jednym gramie. Ty nie musisz wykupić resztę opakowania, może to wykupić ktoś inny. To nie prawda że lekarz przeważnie wypisuje 10g. Jeśli poprosisz np. o s-lab to dostaniesz receptę na 15g. Możesz mieć natomiast taki problem, że rozpoczniesz receptę w jakiejś aptece i musisz ją dokończyć w tej samej aptece. Ale jeśli kupisz 5g jakiejś bardziej popularnej odmiany np. Aurora 20%, to kolejne 5g też musisz wziąć tą samą Aurorę, ale jak jej w tym czasie już nie będzie w danej aptece, to recepta może przepaść. Więc jeśli planujesz dzielić opakowanie, to najlepiej żebyś receptę miał na coś, co przeważnie jest zawsze, czyli właśnie jakiś s-lab.
Jest to warte zachodu jeśli jest dla Ciebie istotna kwestia legalności posiadania marihuany (nie dotyczy jazdy samochodem. alkohol też kupisz legalnie i masz paragon, ale to nie znaczy że możesz leganie po alko jeździć) lub gdy nie masz dobrego źródła zakupu poza apteką.
Dobry ten Master kush z slabu? Namierzyłem w moim mieście aptekę która ma to za 19 zł gram ( data ważności sierpień 24)
Z kolei nie potrafię wyszukać na stronie gdzie po lek odmiany sour diesel.
05 czerwca 2024nCuX pisze: sour diesel rozpierdala system i idzie dorwać 15g za 350zł
13 czerwca 2024chmiel95 pisze:Jak ty to znajdujesz? Dzwonisz po aptekach czy na gdzie po lek? Szukam tej odmiany, ale jakoś nie mogę trafić.05 czerwca 2024nCuX pisze: sour diesel rozpierdala system i idzie dorwać 15g za 350zł
SD kupiłem 2x po 350
ww 350
hb 300 ale tam był bardzo krótki temin wszystko oczywiście od s lab 15 g
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany
Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.
Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające
Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.