Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Dlaczego teraz zagłebiem heleniarzy jest obecnie praga. Czy może role bajzlu pełnią dziś okolice programów metadonowych. Byłbym wdzięczny jak ktoś by się podzielił wiedzą na temat historii bajzlów w wawie od lat 90 do obecnych oraz czemu to własnie na pradze jest teraz zagłebie H a nie na centralnym jak było to kiedyś
Przeniesiono ~ Atro
23 marca 2024WRB pisze: Koleżanka pyta o dostępność H w Trójmieście, jak to wygląda na ten moment?
Rządzić jak Ty wszystkimi zawsze i tajemnie
14 kwietnia 2024Kiziak49 pisze: Jest tu ktoś ze starych grzejników lub osób które coś o tym wiedzą gdyż ciekawi mnie historia sytuacji związanej z przebiegiem istnienia bajzli na terenie warszawy.
Dlaczego teraz zagłebiem heleniarzy jest obecnie praga. Czy może role bajzlu pełnią dziś okolice programów metadonowych. Byłbym wdzięczny jak ktoś by się podzielił wiedzą na temat historii bajzlów w wawie od lat 90 do obecnych oraz czemu to własnie na pradze jest teraz zagłebie H a nie na centralnym jak było to kiedyś
Przeniesiono ~ Atro
A na Pradze (vide np B.) jest i odpowiednią infrastruktura (tak jak to urządzili) jak i większość swojskich sąsiadów których to w oczy nie kole aż tak bardzo i nie łapią zaraz za słuchawkę -"uprzejmie donoszę" .Chłopaki działali tam prężnie ,a na jednej z bram to choć byłem związany z tym biznesem już od połowy 90 lat ,to to co stworzyli to dla mnie mistrzostwo świata .Palec bym sobie dał uciac ,że takiej organizacji i obrotu nigdy w tym kraju nie było ,nie ma i długo nie będzie gdzieś indziej..Powiem tak jedna brama robiła obrót minimalny ponad 100k /dziennie
14 kwietnia 2024Kiziak49 pisze: Dlaczego teraz zagłebiem heleniarzy jest obecnie praga. Czy może role bajzlu pełnią dziś okolice programów metadonowych. Byłbym wdzięczny jak ktoś by się podzielił wiedzą na temat historii bajzlów w wawie od lat 90 do obecnych oraz czemu to własnie na pradze jest teraz zagłebie H a nie na centralnym jak było to kiedyś
Z tego co słyszałem kiedy w pod koniec lat 90tych gangi zaczęły sprowadzać brałna w hurtowych ilościach rozprowadzaniem zajęli się ludzie ze starej Praskiej recydywy, którzy rekrutowali ulicznych dilów wśród ziomków ze swojej okolicy i tam stworzyli cały system. Dodatkowo po upadku Centralnego klienci przesiadywali w innym ruchliwym miejscu - Wileniaku i jego okolicach. Ja to znam z opowieści głównie, za mojej kadencji czyli lata 2007-2009 nie było bajzlu jako takiego, wszystko odbywało się głównie na telefon. Do sławetnych bram na ulicy B. nie chodziłem gdyż roiło się tam od tajniaków, a nie byłem aż tak zdesperowany.
15 kwietnia 2024TooMuchSmoke pisze: @Lew33x a który to był rok te początki na Grochowie? Opowiedz coś więcej jak możesz w jakich środowiskach sie to wtedy zaczęło rozprzestrzeniać itd. bo ciekawy wątek
Najwięcej dilerów było wtedy od pekinu przez Rawar po Zamieniecką, mieli też najlepszy towar, ale przez pewien czas brown był dostępny w całej Warszawie. Byli dile na Imielinie, Bitwy Warszawskiej, Ursusie, Starówce i Żoliborzu. Potem ekipy gangusów pogoniły większość handlu z lewobrzeżnej Warszawy. Szczególnie na Ochocie i Mokotowie miejscowe karki urządzały regularne polowania na dilerów i ćpunów.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
10 skutecznych sposobów na odstawienie marihuany – przewodnik krok po kroku
Marihuana, choć przez wielu postrzegana jako substancja rekreacyjna, może znacząco wpłynąć na codzienne funkcjonowanie. Regularne używanie zioła bywa sposobem na relaks lub ucieczkę od problemów, ale w dłuższej perspektywie może prowadzić do uzależnienia psychicznego, zmniejszonej produktywności, a nawet izolacji społecznej. Z czasem, nawyk palenia staje się coraz bardziej obciążający dla zdrowia fizycznego i psychicznego, wpływając na koncentrację, motywację oraz ogólną jakość życia.
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną
Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.
Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"
W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.