Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 1299 / 258 / 0
no nerwicy nie leczyłbym inhibitorami noradrenaliny

i ty potrzebujesz kopa w dupala, idz na ten detoks tak jak Ci radziła

napisanie w nawiasie nie chcę jest ciekawe nawet, ale nic nie daje
Spoiler:
  • 1797 / 245 / 0
@Hubi to jest nowy zagraniczny model leczenia hehehe %-D
Szamanizm nowoczesny;)

Ja zrozumiałem co chciał przekazać @Detronizator2 ty też ale ona nie bardzo.

Ja zauważyłem już dawno część osób udzielających w dziale MPH nigdy go nie jadła i nie miała styczności ndri a udzielanie tu staje się nie opłacalne dopaminowo eehh.
  • 1299 / 258 / 0
@nCuX
@Hubi to jest nowy zagraniczny model leczenia hehehe %-D
Szamanizm nowoczesny;)
hehe wiesz sam pomysł jest może niegłupi (bupropion + DXM, ogolnie byla kiedys chyba dyskusja o tym na hajpku ale nvm...)

tylko ja się śmieję jak oni to obliczają wypisując na to reckę:
hmmm sam bupropion nie wystarczy, z równania mi wyszło, że muszę pani koniecznie DXM dojebać do tego, no i jak nerwica powróci to pani przyjdzie to metylofenidat jeszcze wypiszemy %-D
  • 6 / / 0
Takie pytanie, czy jak latam juz około tydzień dni praktycznie 24h na medycznych dawkach MPH (10-20mg zapisane przez psychiatre na moje dosyc mocne adhd) to powinienem sie martwic o deficyty jakiś tam witamin czy innych dopamin? nie jestem za badzo rozeznany w temacie stimów a słyszałem ze tak sie często dzieje po ciągach.
Dodam że jem oraz piję jak przed terapią i staram sie mieć te 6-8hh snu nawet jeżeli gdzies dopiero od 1-2 w nocy.
  • 121 / 7 / 0
Mam ADHD I od października 2023 byłem na citalopramie (obecnie 40mg) w celu zmniejszenia skutków ubocznych metylofenidatu który w moim przypadku sprawdza się dużo gorzej niż dexamfetamina a najlepiej wypada lisdexamfetamina, ale jak wiadomo w polsce jest problem żeby dostać to od psychiatry, od sierpnia doraznie na sen stosuje też trazodon neuxpharm w dawce 25-150mg. citalopram faktycznie zmniejszył skutki uboczne metylofenidatu i jakby dziala on (MPH) słabiej, dłużej i stabilniej ale też od tego czasu potrzebuje dużo większych dawek metylofenidatu (150-250mg) dziennie. Wcześniej wystarczało mi 25-150mg ale też brałem bupropion zamiast citalopram. Wiem że moje dawki MPH są ogromne ale nawet przy pierwszym kontakcie z metylofenidatem potrzebowałem 60mg żeby poczuć jakiekolwiek działanie. citalopram od jakiegoś czasu już chyba nic nie daje, przestalem go brać chyba 2 tygodnie temu i nie zauważyłem żadnej różnicy nie spadła tolerancja na metylofenidat pomimo że np. 9 dni go nie brałem to wczoraj zacząłem go czuc dopiero po 60mg i to bardzo delikatnie przez cały dzień poszlo mi 150mg. Próbowałem brać bupropion który dawniej bardzo dobrze czulem nawet bez metylofenidatu u o dziwo z bupropionem miałem tak że lepiej dzialal w dawce 150mg niż 300mg teraz ani 150mg ani 300mg nie działa, miałem każdy rodzaj medikinetu i w każdej dawce, nie brałem tylko concerty nigdy, prosiłem psychiatre o import docelowy elvanse bo ten lek też czasem miałem i najlepiej się sprawdza, nie mam zejść i skutków ubocznych i nie potrzebuje przy nim innych leków, nie muszę go brać codziennie ale drogo mnie wychodzi załatwianie na własną rękę zresztą osoba od której miałem już go więcej nie ma ale psychiatra niechętnie chce zajmować się importem docelowym ogólnie, on nawet nie zna tego leku i pewnie nie wie że to lisdeksmfetamina.

Ogólnie moim obecnym problemem z metylofenidatem jest to że nie daje mi napedu do zycia mimo ze mam nastroj to nic mi sie nie chce chyba ze cos czytać prawie caly czas mam uczucie zmeczenia ciala bo mozg chce np czytac cos robic, na nastrój i objawy ADHD trochę pomaga, bez żadnych leków niestety jest jeszcze gorzej.

Mam w domu opripramol 50mg i fluoksetyna 10mg czy zamiana Citalopramu na któryś z tych leków moglaby mnie trochę aktywizować? Nigdy ich nie brałem ale znajomy twierdził że fluoksetyna go stymulowała, a o opripramol też czytałem że może coś tam poprawić w tej kwestii. No i pytanie w jakiej porze brać fluoksetyna lub opripramol żebym w razie problemów ze snem mógł jeszcze wziąć trazodon.

Rozważam takie polaczenia:
- metylofenidat + fluoksetyna
- metylofenidat + opripramol
- metylofenidat + opripramol + fluoksetyna

Do każdej kombinacji w razie problemu z zaśnięciem trazodon
  • 1797 / 245 / 0
Testowałeś wszystkie wersje MPH concerta medikinet ir,cr?
Ja osobiście spróbowałbym dodać sele na twoją odpowiedzialność i pea powinieneś poczuć moc.
  • 121 / 7 / 0
Tak wszystkie w przeróżnych kombinacjach oprócz concerty:
- medikinet IR 5mg
- medikinet IR 10mg
- medikinet IR 20mg (kompletny brak dzialania)
- medikinet CR 20 mg
- medikinet CR 30mg
- medikinet CR 40mg
- miałem też kilka opakowań Ritalinu 10mg z zagranicy

Chyba jest jeszcze medikinet CR 10mg to tego nie miałem ale dopiero 30 czulem z CR

fuzja ncux

Nie wiem czy ja nie mam jakiegoś szybkiego metabolizmu, albo że szybko się przyzwyczajam do leków bo dobrze na mnie wpływają zmiany stymulanta wtedy nawet metylofenidat potrafi działać dobrze po deksamfetaminie przez kilka dni, oststnio byłem też na medikinecie CR którego czułem lekko po 120mg CR na raz natomiast kolejnego dnia medikinet IR zadziałał mocno w dawce 30mg przez godzinę kolejna dawka już musialabyc 60 mg, od samego początku bardzo krótko dzialal na mnie medikinet IR max 2h. Ale ogólnie już na samym początku z metylofenidatem miałem coś takiego że na IR wystarczało mi powiedzmy 60 na dzien to CR potrzebowałem 120 i działanie i tak było słabiej wyczuwalne niż IR. Tabletek CR 20mg kompletnie nie czulem a to był dopiero drugi miesiąc na metylo. Rozważam sellgeline ale narazie chciałem spróbować tego co mam. Z SSRI oprócz citalopramu miałem kilka podejść do sertraliny ale fatalnie po niej samej się czulem, lepiej było z połączeniu z bupropionem.
  • 1797 / 245 / 0
W preparacie concerta według mnie jest trochę inny izomer MPH niż w medikinet i inny sposób uwalniania substancji.
Ja bym dorzucił sele + MPH i na tym się skupił napewno poczujesz moc.

Lub przejdź na krajówkę.

Ps

Jak wychodziłem z mocno dopaminowych dragów to od lekarza dostałem połączenie bupropionu i MPH nie bardzo mi to pasowało.
  • 121 / 7 / 0
W przeszłości przez wypadek wciągnąłem się w tramal, przez ostatnie 2 lata miałem kilka ciągów na zwykłej ulicznej amfetaminie. Jeden długi 4 miesiące i kilka 3-12 dni. Ale odkąd biorę metylo to nawet dziala gorzej niż metylofenidat więc przynajmniej mnie tak nie ciągnie do niej. Tramal brałem przez 2 lata z małymi przerwami ale on zbrzydł mi już dawno i nawet przestał działać atrakcyjnie dla mnie. Ale ogólnie próbowałem wiele innych rzeczy ale tylko amfetamina i tramadol dobrze na mnie działały przez dłuższy czas, amfetaminy zawsze potrzebowałem dużo natomiast Tramalu stosunkowo mało, dzialal psychoaktywnie w bardzo niskich dawkach co też jest nietypowe. Przez ten tramadol rozważam też coś z leków SNRI bo podobno tramadol dziala jak SNRI i opioid.

scalono - detronizator

Ja bupropion zacząłem brać 1,5 miesiąca od zakończenia 5 dniowego ciągu na krajowej, a jeszcze przed tym ciągiem bylem czysty kompletnie przed 3 miesiące i bupropion dal super działanie zwłaszcza pierwszy tydzień dwa dni miałem tak fajne działanie że chyba po amfie takiego nie miałem, później już tego mocnego działania nie było ale jednak stabilizował mi nastrój z czym wcześniej miałem problemy, a metylofenidat niby na poczatku dzialal mocno ale też mocne skutki uboczne odczuwałem, później zostały praktycznie tylko skutki uboczne.. po dołączeniu citalopramu dużo mniej ubocznych czuje metylofenidatu ale potrzebuje ogromnych dawek MPH a pomimo to ciągle brak napędu.
  • 1797 / 245 / 0
@pekaes fluoksetyna napewno będzie miała działanie amfetamina like.
U ciebie jest tego za dużo leków antydepresyjnych.
Ja miałam problem po zerwaniu terapii pogłębionej uzależnień.
Ja miałam zdiagnozowaną nad pobudliwość + dysleksję
Moim problemem była Anhedonia mi pomógł @Hash_Oil i @Stteetart ja jak odkryłem stimy to miałem 16 lat mój mózg inaczej trochę reaguje na stimy efydryne i amfemine i tym wieku jest inna neuroplastyka mózgu ja nie pracuje fizycznie tylko umysłowo ale cały dzień jestem bombie dopaminowej czy z lekami czy bez jestem tak samo jestem wstanie się skupić.
I odwalić robotę.

Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie psycholog i terapia.

Ewentualnie za drobną opłatą @Hash_Oil może się pochylić nad twoimi problemem.

Ps on ma wysoką skuteczność i profesjonalnie przygotuje ci stak.

Ja nigdy nie brałem ssri tak że nie mogę się na ten temat wypowiadać.

Zaczynałem od efydryny amfetaminy etylofenidatu, 4f MPH
A poziom dopaminy jestem sobie wstanie podbić bez chemii.
Zablokowany
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.