...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 87 / 27 / 0
Właśnie. Z ciekawości, bo kumpel tam idzie w przyszłym tygodniu. Jak wygląda tam w "Familii"? Informacji jakoś dużo nie znalazłem, a te które już to mówiły właśnie że psychiatryk i były to opinie sprzed ładnych paru lat. Ktoś tam był w ostatnim czasie? Wiem że kiedyś jak dzwoniłem do Nowego Dworku to przy kolejce na rok polecali mi właśnie Gliwice ale koniec końców tam nie dotarłem.
  • 3455 / 554 / 2
Familia to jest tylko taki przedsmak, obok jest Huberta i wielu po Famili idzie na Huberta na pełen rok.

Familia to DOM wariatów, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, idzie ciekawych ludzi poznać z podobnymi problemami. Jak każdy ośrodek ma swoje zasady, których nie wolno łamać (rano po porannej toalecie zbierają paski od spodni abyś się nie powiesił, itp itd różne dziwne czasem pokręcone zasady).

Ja przeszedłem Familię parę lat temu nie wiem jak jest teraz, jedno wiem na pewno, jak szukasz ośrodka all inclusive i masz słabą psychę to daruj sobie Familię.

W Famili codziennie sprzatasz, często gotujesz, cały czas jest coś do roboty wykłady itd. nie ma telefonu w ręce żadne all inclusive dla ćpunków z tak zwanych dobrych domów i zasady, łatwo jest wylecieć.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / 3 / 0
Z tego co ja pamiętam to w Familii posiłki były przygotowywane przez panie kucharki. Ale to było parę lat temu. Mnie ten ośrodek bardzo zniechęcił, ale co kto lubi. Ja stawiam i na pracę, głęboka pracę terapeutyczną czego tam nie uświadczyłam. Wiem, że po ok. 3 msc idzie się na 'Huberta' na 9 miesięcy. Byliśmy tam w odwiedziny i ośrodek przypominał już bardziej to, co znam z tych 'typowych'. Większy rygor itd. ale opinii chyba też najlepszych nie ma.

Nie każdy jest taki sam. Jednemu pomoże kontakt z terapeutą a innemu i skończenie 10 ośrodków nie. Będąc w ND było u mnie zagrożenie życia, dlatego od razu znalazłam się w szpitalu a po nim poszłam do kolejnego ośrodka. A i tak - nie miałam żadnego postanowienia, nawet nie rozumiałam, w co się wpakowałam, to było parę miesięcy od rozpoczęcia ćpania i poszłam tylko dlatego, żeby uspokoić rodzinę. A ośrodek skończyłam, tylko inny.

Ja nie uważam, aby czas ten był stracony. Nie pod każdym kątem, wiem z czym mam największy problem i co jest podstawą mojego uzależnienia. Tym razem chcę się z tym zmierzyć a nie od tego uciekać. Bo to jest klucz - znaleźć powód dlaczego bierzemy. I zaakceptować szarość życia.
  • 3038 / 523 / 0
13 stycznia 2024tosieniedzieje pisze:
A wpierdalanie tony lekow Cię nie brzydzi? To jest dopiero obrzydliwe;)
Hehe i to jest zabawne a jednocześnie chore.

Idę na detox, podjąłem już decyzję.
Domowe metody nie działają, muszę wybrać tą droge bo inaczej zdechnę w symbolicznym wieku. Pojawiają się myśli samobójcze i te ciągłe zjazdy kończące się zażyciem większej dawki i z biegiem czasu widzę że ilość się zwiększa.

Jestem z Warszawy znał ktoś ośrodki które tutaj są prywatnie. Widziałem taki który się nazywa Magdalenka ale opinie ma bardzo niesprzyjające.
Gdzie jeszcze można pojechać gdzie ktoś mi pomoże zejść z tego gowna i jednocześnie będzie na zawołanie - lekarz itp. a nie sypialnia melarni i jedna pielęgniarka która chodzi do roboty której się nie chce i wchodzi po 2 min do kibla jak sram - a tak wiadomo na Małysza trzeba bo toalety są ochydne
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1 / / 0
Cześć ,
W niedalekiej przyszłości, za jakieś dwa miesiące planuje iść na leczenie do ośrodka. Rozważam Monar Rożnowice, Monar Budy Zosine albo Toruń Tramwajowa 2-4. Czy jest ktoś coś w stanie powiedzieć o którymkolwiek z tych miejsc jak wyglada mniej więcej sytuacja w danym miejscu?
  • 87 / 27 / 0
@mlodyzul
Nie będę powtarzał postów. Przewiń sobie pare stron i poszukaj co pisałem. Opisywałem zarówno MONAR Rożnowice 34 jak i Tramwajową w Toruniu.
  • 1394 / 88 / 2
14 stycznia 2024Lochu127 pisze:
Właśnie. Z ciekawości, bo kumpel tam idzie w przyszłym tygodniu. Jak wygląda tam w "Familii"? Informacji jakoś dużo nie znalazłem, a te które już to mówiły właśnie że psychiatryk i były to opinie sprzed ładnych paru lat. Ktoś tam był w ostatnim czasie? Wiem że kiedyś jak dzwoniłem do Nowego Dworku to przy kolejce na rok polecali mi właśnie Gliwice ale koniec końców tam nie dotarłem.
Familie są dwie (Huberta i jakaś w parku).Jedna trwa jakoś 3 miechy druga rok.Psychiatryk z natłokiem monotonnych rzeczy w obu.Wszystko tam do dupy jest zwłaszcza w tej rocznej.Faszerują lekami.Jak jesteś chory wyrzucają na 2 h przy minus 20 na dwór.Żarcie jest żałosne.Śpisz po 4 h i tyrasz.Brak ciepłej wody.Godzinami czyścisz podłogi i monotonia w kółko.Ludzie strzelają skargami.W tym rocznym, żeby cię przyjęli musisz spełnić jakieś nierealne wymagania.Zajecia tam są infantylne.

quote=Mefistofeles1945 post_id=3740480 time=1705245987 user_id=173765]
Familia to jest tylko taki przedsmak, obok jest Huberta i wielu po Famili idzie na Huberta na pełen rok.

Familia to DOM wariatów, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, idzie ciekawych ludzi poznać z podobnymi problemami. Jak każdy ośrodek ma swoje zasady, których nie wolno łamać (rano po porannej toalecie zbierają paski od spodni abyś się nie powiesił, itp itd różne dziwne czasem pokręcone zasady).

Ja przeszedłem Familię parę lat temu nie wiem jak jest teraz, jedno wiem na pewno, jak szukasz ośrodka all inclusive i masz słabą psychę to daruj sobie Familię.

W Famili codziennie sprzatasz, często gotujesz, cały czas jest coś do roboty wykłady itd. nie ma telefonu w ręce żadne all inclusive dla ćpunków z tak zwanych dobrych domów i zasady, łatwo jest wylecieć.
[/quote]
Ciekawych ludzi idzie poznać gdzie terapeutycznie łapią cię za słówka czy donoszą, że minutę za długo byłeś w toalecie.
action movie:gun:
  • 3 / / 0
Jakby ktoś potrzebował inf o monarze w kęblinach to chętnie pogadam.
  • 5 / / 0
Czy był ktoś na oddziale babskim 25a w Gnieźnie (6/8 tyg)? Chciałabym wiedzieć, jaka jest atmosfera, czy kadra jest spoko, jak jest z telefonami i czy bardzo przeszukują na wejściu (+ inne przydatne informacje).
  • 1394 / 88 / 2
@Bziumka Byłem na męskim i polecam bardzo ten odział i terapeutów z niego.Dużo pisania prac.Telefon na męskim 1 h dziennie.Tam też masz wyjścia do sklepu obok spoko razem.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Newsy
Meta wprowadza nowe zasady dla treści o konopiach na Facebooku i Instagramie

W ostatnich latach obserwujemy dynamiczny wzrost popularności treści związanych z konopiami na platformach społecznościowych. Facebook i Instagram, będące częścią korporacji Meta, stały się kluczowymi miejscami wymiany informacji, dyskusji oraz promocji produktów związanych z konopiami. W odpowiedzi na ten trend Meta postanowiła zaktualizować swoje zasady dotyczące publikacji treści o substancjach psychoaktywnych, w tym marihuanie i CBD.

Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"

W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.