Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 28 / 3 / 0
Czy ktoś słyszał o tym związku nie ma za dużo informacji o nim ale możliwe że za słabo się przyłożyłem. Przypadkiem na niego trafiłem.

Poniżej opis z jednego z polskiego sklepu

Agonista receptora glicynowego i jonotropowych receptorów glutaminianu zarówno NMDA, jak i nie-NMDA (AMPA / kainate).

Budowa cząsteczki zbliżona do budowy bromantanu (podstawnik adamantylu połączony z amidowym końcem cząsteczki proliny zamiast bromofenyloaminy jak ma to miejsce w przypadku bromantanu.

Nazwa IUPAC: Kwas 1- (adamantano-1-karbonylo) pirolidyno-2-karboksylowy

Nr CAS: 5084-48-1

Masa molowa: 277.36 g/mol
Są jeszcze opisy na reddicie

https://www.duckduckgo.com/url?sa=t&source= ... clcPWbqZRt

Podobno działa trochę jak Modafinil lecz jego dłuższe stosowanie może powodować problemy z pamięcią

Nie wiem czy ktoś o tym wspominał tutaj ale nie znalazłem nigdzie. Ktoś coś wie na jego temat albo czy ktoś stosował

Jeśli źle wrzuciłem temat do jeśli można to proszę o przeniesienie albo wyjebanie tego tematu
  • 75 / 22 / 0
Działa jak stymulant zaskakująco dobrze na początku ale może być toksyczny jak inne glutaminergiczne stymulanty np IDRA-21 bo po zaledwie paru dniach powodował zaniki krótkoterminowej pamięci. Do tego tolerancje występuje dość szybko.
  • 2853 / 1572 / 34
Trochę działa jak NDRI diabeł tkwi w szczegółach 5 dni i trzeba zrobić off trochę ta tolerancja idzie do przodu ale w misach np z cypenamina, selegilina lub memantyna efekty są mocniejsze tolerancja słabsza a działanie silniejsze. Mam nadzieję, że reszta nootropow wyjdzie z pierścieniem Adamantan.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.