Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Poltora roku temu skończyłem pudełeczko medycznej red no2
A od roku już mnie nie męćza stany lękowe i psychotyczne :)
Możę mj nie jest tak grozna dla organizmu fizycznie.,
Ale nie jednej osobie może to wzmacniać natretne myśli stany lękowe.
Więc mj nie jest dla osob o słabej psychice
  • 1529 / 193 / 0
zgadzam się w 100% :)

są osoby u których ( np u mnie ) mj wytwarza potężne stany lękowe chociaż na początku tak nie było , ale z czasem poprostu przestałem palić bo faza to była meczarnia. Nic na siłe
  • 275 / 41 / 0
Zgadza się, susz bogaty w THC może powodować takie efekty uboczne. mj bogata w THC nie jest dla każdego.

Jak chcesz sobie zapalić buszka polecam odmiany które zawierają dużo CBD - na rynku obecnie są dostępne tylko dwa takie preparaty: Aurora 8% THC + 8% CBD oraz Canopy Growth 8% THC + 7% CBD

Jeśli dalej masz tego reda to możesz dokupić susz CBD i miksować tak aby CBD było tyle samo lub więcej niż THC - dla przykładu red ma 19% THC, więc jeśli kupisz susz CBD który ma 6% to musisz użyć 3x wiecej suszu CBD niż reda aby proporcje wyszły mniej więcej 1:1
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 33 / 1 / 0
Tak, nie dla każdego, jak z każdą substancją - tak jak część ludzi od razu źle się czuje po alkoholu czy po kofeinie. Ale moim zdaniem w 3/4 przypadków to problem z dawkowaniem - ludzie przy niskiej tolerce od razu ładują pełne lufki, zamiast spróbować delikatnie po buszku. Kolejna rzecz, że większość osób z negatywnymi skutkami mj nie widzi związku z zażywanymi na stałe lekami czy to od psychiatry, czy na serce, czy nawet jakimiś suplementami, które mogą reagować - przecież na dobrą sprawę to jest ten sam mechanizm, co przy mieszaniu dwóch dragów. Ale tak jak napisał @Szponciciel można też testować CBD, na niektórych to działa, na mój już przepizgany łeb to jak kieliszek wódki dla menela - tylko wkurwi wątrobę XD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.