Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1913 / 311 / 0
Kurcze po niemalże roku na samym wapowaniu 100%, wróciłem do starych nawyków wystarczyło kilka lufek i już jestem po 30g przerobionych przez szklaną fifkę. Wiadomo, metoda spalania kusi. Najszybsza, najprostsza, najbardziej czuć ćpuński "wjazd". Nie po to zapłaciłem 1k za waporyzator żeby tlić szkiełka jak 16 latek lol.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 99 / 25 / 0
Ja bym się chyba porzygał, ostatnio miałem (wątpliwą) przyjemność konsumować czyściocha w papierku i szczerze zero przyjemności, tylko myślałem jaka marnacja ładnego nuga nastąpiła...
  • 1455 / 592 / 0
Bez przesady tez nie ma co byc takimi purystami-fanatykami . Jak mnie czestuja czy jestem gdzies w towarzystwie to pale z tego co jest .
Ale w domku gdzie mam caly sprzet i komfort to tylko vapo oczywiscie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 605 / 156 / 0
Ile wagowo suszu wchodzi do Vap Capa (2021)? Czy komory w elektronikach są jakieś większe?
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 12492 / 2425 / 0
Nie ważyłem, ale wchodzi bardzo mało - zdecydowanie mniej, niż do elektronicznych. A można jeszcze sterować pojemnością i wtedy wchodzą okruszki.
  • 68 / 43 / 7
@lysy666
Do Vapcapa 2021 wejdzie <0.1g, w okolicach 0,07 - 0,08g o ile dobrze pamiętam. W tych elektronicznych komora zmieści do 0.15 - 0.25g suszu, oczywiście w tych przenośnych. Stacjonarne waporyzatory zmieszczą do 0.5 - 1.5g w zależności od modelu/pojemności szklanej komory (Cyclone bowl 0.5g vs Connoisseur Bowl 1.5g).
  • 25 / 1 / 0
Z racji tego że w temacie jestem nowy podpowiedzcie ile razy można waporyzowac te zalecane 0.15 mg? Po czym poznać że susz już zużyty?
  • 1455 / 592 / 0
@nakedwarrior w vapcapie to 3-4 podgrzania wycisniesz spokojnie . Mozesz nawet i do calkowitego spalenia jak chcesz . Poznajesz po smaku najlatwiej im bardziej gorzki i nieprzyjemny tym blizej zuzycia . Mozesz tez otworzyc (po ostygnieciu) i zobaczyc kolor - zielony -> brazowy -> czarny tak to idzie . Niespalone resztki (ABV) mozesz zebrac do sloiczka i potem zrobic z tego edibles .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 25 / 1 / 0
@CieplaPoduszka dzięki za odpowiedź, kolejne pytanie odnośnie waporyzatora (fenix mini) jak wciąga się tą parę to też tak jest że ona jest prawie niewidoczna w przeciwieństwie do chmur z lufki?
  • 605 / 156 / 0
Tak, bo waporyzując wciągasz same opary THC, terpenów, olejków i wody, których nie widać. Spalając susz inhalujesz się dymem, ktory jest cząstkami stałymi zawieszonymi w powietrzu i tworzy te grube chmury.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.