Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 1025 / 7
Spoiler:
Oni: perfekcja nie istnieje
Ja:
20220928-230438.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 1 / / 0
Drodzy grzybonauci,
W zał. fotorelacja ze zbiorów ekwadorczyków.

- zebrane prawie miesiąc po zalaniu
- jako że po 2 tyg. brakowało pinów (mogło im ciągnąć od podłogi), przeniosłem gk pod kaloryfer (zaczęli w końcu grzać 😁) i dopiero wtedy wystartowały
- wietrzone 2x dziennie, ale kosmitki się bardzo wyciągnęły - czy to może kwestia zbyt wysokiej temperatury? Albo zbyt małego światła? Trzymałem je w plastikowym, zakrywanym perforowaną pokrywką pudełku, więc miały dostęp do promieni za dnia.
- waga solidna (jak na zdj. - ponad 300g mokrego 😳) - czy powodem jest zbyt długie przetrzymanie zbiorów (czekałem na przyrost mniejszych koleżków)? Myślicie że drugi flush z tego powodu może nie wyjść?

Z rzeczy pokrzepiających, dotknięte koleżki niebieszczą się bardzo przyjemnie 😎
  • 1 / / 0
Hej, kupiłem niedawno mój pierwszy growkit i przez ogólny zapierdziel przeoczyłem moment pojawienia się pinów i grzybki już wyrosły jak na zdjęciach, woda nie wydawała się podejrzana. Czy na fotkach widać coś niepokojącego, czy wszystko ok i koge odetchnąć?
Z góry dziękuję za pomoc :)
  • 4 / / 0
[ external image ]
IMG_20230529_143744.jpg
już prawie miesiąc niema warunki 22c światło ma git spryskałem boki po 15 dniach bo nic nie było. nie wiem co zrobić? czy ja to wysuszyłem ? nie chce nic zwalić wiec pomocy .
  • 2632 / 37 / 0
Pierwsze podejście do hodowli.
Na początek Golden teacher.

3go dnia dodałem fusów z kawy.
20230704_152810.jpg
20230705_045604.jpg
20230706_161122.jpg
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój dom będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 605 / 156 / 0
Nie wiem, czy można tutaj komentować zdjęcia, czy tylko wrzucać. Jak co to przenieśta.

@SabuSebe Pierwsze podejście do uprawy i już kombinacje 😄 W jakim celu ta kawa? Takie fusy bardzo ładnie pleśnieją jak się je np. zostawi w ekspresie, no ale może grzybnia zdąży to skolonizować wcześniej.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2632 / 37 / 0
Gdzieś przeczytałem że dobrze jebnąć.
To jak zacznie plesnieć to chyba chujnia będzie?
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój dom będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 605 / 156 / 0
@SabuSebe Fusy z kawy daje się do słojów z żytem, żeby przyspieszyć kolonizację, ale to jak sam wszystko robisz od początku. O takiej okrywce growkita to nie słyszałem.

No jak spleśnieje to lipa, chyba że dasz radę jakoś usunąć tę warstwę kawy, a zakażenie nie pójdzie gdzieś głębiej.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2632 / 37 / 0
No i chujnia jebana, chyba zjebalem przez te fusy i pleśń się raczej wjebała?
20230709_110750.jpg
  • 9 / 1 / 0
Golden Teacher - rozpoczęcie 28 czerwca - 09.07 zbiory.
Dla pewności czy to na pewno są gloden teacher? co zdj. w necie to inaczej wyglądają xd
20230709_071002.jpg
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.