Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Po pierwsze dawkowanie obecnie bupra ~1.2 mg dziennie (bunondol donosowo) i schodzę coraz bardziej bo mnie to już wkurwia. Do tego na walke z bezsennością dziennie ok 4x energol, od 4-5 lat nic innego nie brałem, nawet alkoholu nie piłem, jedynie bupra + kofeina + różne testy antydepresantów w przeszłości (głównie sentralina i paroxetyna, nawet kiedyś połączone w max dawkach), obecnie nic, chociaż chyba dzisiaj spróbuje na nowo zacząć z sentrą bo nie wiem czy przeżyję w pracy z braku chęci.
A co się dzieje? Mianowicie od jakiegoś czasu miewam takie "napady ospałości", nie potrafię nawet z łóżka wstać, np. wczoraj jako że weekend spałem 26h, żadne energole nie pomagają, po wypiciu w tym stanie tylko bardziej mnie usypiają.
Ciężko opisać to "uczucie" niemocy, bo to jakby nie jest zwykła ospałość tylko tak po krańce wszystkich nerwów w rękach i nogach czuć takie jakby zmęczenie, które jest przyjemne ale tylko jak kurwa leżę nieruchomy w łóżku i tak mogę leżeć i spać praktycznie bez przerwy, aż do bólu głowy z powodu "za długiego snu".
Nie zawsze tak mam, to jakby takie napady, ale mam wrażenie że są coraz silniejsze i gorsze. Wiem na bank że muszą być powiązane z buprą (no bo z czym innym), ale kurde sam nie wiem czy to przez to że zmniejszam dawki, więc teoretycznie mocniej działa, czy może własnie z odstawienia i mniejszych dawek.
Nie daje mi to normalnie funkcjonować, a praca zdalna tylko powoduje że w robocie nic nie robię, bo nie potrafię wstać z łóżka, tak bardzo te "uczucie w nogach i rękach" powoduje niemożność czegokolwiek, że 8h chuja w pracy robię.
Mam za małe doświadczenie z odstawką opio żeby wysnuć jakieś konkretne wnioski, albo jak se z tym radzić żeby dało się żyć, dodatkowo fakt że bupra działa 2-3 dni trochę uniemożliwia zlokalizowanie czy to bupra, czy odstawienie, albo w ogóle jakaś cukrzyca chuj wie.
Nie ważne czy 2-3 dni nie biorę, czy nawrzucam się bupry, jak to uczucie już "raz się zacznie" to jest jakby ciągłe, i nic go nie zmienia, zarzucenie bupry go nie zmniejsza, ani nie zwiększa, odstawienie bupry również nic z tym nie robi, energetyki jakby tylko bardziej usypiały, no nic nie pomaga, nic nie działa, jak to się "zacznie" to trwa kilka dni, i potem nagle przechodzi i tydzień spokoju, muszę nadrabiać zaległości które straciłem tydzień wcześniej.
Dawka 1.2 mg to też nie jest jakaś zajebiście mała dawka, więc pytanie do bardziej doświadczonych w temacie, z czego to uczucie może być? i czy da się z nim jakoś walczyć (nawet myślałem o jakichś progowych dawkach 2fa, czy modafinilu, żeby móc przeżyć, a w między czasie zmniejszać szybko to gówno).
Czym jest to uczucie które zmusza do leżenia w letargu i po krańce palców wręcz zmusza do tego żeby się "wyciągnąć" jak zaraz po wstaniu z łóżka po długiej nocy, tylko że nie jest to wyciąganie się raz po wstaniu jak normalny człowiek tylko co chwile muszę się tak wyciągać bo inaczej takie chujowe mrowienie w opuszkach każdego palca i w nogach nie da mi żyć?
Wiem, że pewnie noobskie pytanie w chuj ale po tych 4-5 latach odstawki od wszelkich dragów i alko (oczywiście poza buprą) trochę człowiek już nie pamięta co czym było, będę wdzięczny za sugestie i czy idzie se z tym jakoś radzić żeby człowiekowi nie odjebało z tej chęci leżenia.
pytanie typu głupie as fuck, ale wole spytac bo pierwszy raz mi sie tak przydarzylo xD
Jestem na odstawce oxykodonu, wycialem sobie standardowo pasek na oko 1.5cmx1cm (najmniejsze dawkowanie transtecu [35ug/h jak sie nie myle]) i juz go wyciumkałem dosc mocno. Przez jakies 2h bite trzymalem w gębie, ale przed chwila wzialem łyka browara i przez przypadek polknalem plajsterek. Oprocz mozliwego bolu brzucha nic mi nie bedzie, right? xD
Czyli jeśli nigdy nie brałem opioidow i
W normalny sposób użyje bupry - to jest przykleje plaster na 4 dni - to czy jeśli go po tych dniach zdejmę to mogą pojawić się jakieś objawy odstawienie (czytaj jakiś mini skręt ?
buprenorfinę zamieniłam na 30 mg l-metadonu i jest o niebo lepiej, jeśli chodzi o cokolwiek.
Na noc 1,2mg w bunondolu i 3 plastry po 1mg przyklejone na dziąsło
I 900mg pregabaliny. Chciałem obejrzeć nowy odcinek ,,Gry o tron”, ale mnie ścięło.
Tolerancje mam niska na opio, na pregabe średnia (co 3 dni zarzucam 300-450)
Dziś ledwo wstałem z łóżka, uda bolą niesamowicie, wzrok mi się dwoił, mam mimowolne skurcze mięśni, jest mi zimno, rece mi się trzęsą, i bolą mnie mięśnie, ale te uda najmocniej
I teraz pytania:
Czy to od przedawkowania buprenorfiny czy pregabaliny?
Co mogę zrobić albo zarzucić żeby było lepiej?
Mam benzo i baklofen
Dziękuje za pomoc
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".