Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam zostałem zatrzymany w aucie na parkingu z 0.3-0.4g pochodnej amfetaminy, pobrali mi próbkę krwi i policja próbuje mi wklepac jazdę pod wpływem mimo tego, że stałem na parkingu i nie poruszałem się, panowie na przesłuchaniu byli pomocni i poszła wersja, że zażyłem przed kontrolą, bo faktycznie tak było ale co z tym, że zażywałem parę godzin wstecz i minęło może 6 godzin między ostatnim braniem a kontrola.. czy są w stanie mi udowodnić i przybić jazdę pod wpływem? Jak się bronić, co robić dodam, że musze wyjeżdżać do pracy za granicę a nie chce sobie podczas drogi do granicy narobić kolejnych problemów.. Na oko zjadłem gdzieś 0.5g, przy zadawanych pytaniach itd. totalne ogarnięcie, trzeźwy umysł, spokój, nie byłem zrobiony. Mam prawko na C jeszcze może idzie to jakoś zamienić żeby na C zabrali a na B zostawili np. 🤣 kurwa podejrzewają, że jeździłem pod wpływem a nie mają dowodów to tak samo jak ja bym powiedział, że podejrzewam dwóch policjantów o bycie pod wpływem..
Błagam pomóżcie coś mi odbiło wczoraj a kara przyszła bardzo szybko, ścierwa już nigdy nie tknę...
  • 51 / 5 / 0
Czy podczas zatrzymania samochód był na chodzie? Kluczyki były w stacyjce? Samochód stał w mieście na parkingu czy może gdzieś na uboczu?
Cyrkiel
  • 4162 / 682 / 2117
Dwa miesiące po, jak to się skończyło? Bo ciekaw jestem rozwoju sytuacji, o ile siedzisz jeszcze na forum.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Illinois dopisuje kobiece choroby do schorzeń podlegających leczeniu medyczną marihuaną

Departament zdrowia publicznego Illinois (IDPH) rozszerzył listę schorzeń kwalifikujących się do leczenia medyczną marihuaną. Dopisano endometriozę, torbiele jajników, mięśniaki macicy i zaburzenia orgazmu u kobiet.

Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

Legalizacja marihuany a młodzież: Spadek użycia w 19 z 21 stanów USA

W ostatnich latach legalizacja marihuany dla dorosłych stała się tematem intensywnych debat społecznych i politycznych, zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Zwolennicy podkreślają korzyści ekonomiczne oraz możliwość ograniczenia czarnego rynku, podczas gdy przeciwnicy obawiają się negatywnego wpływu na młodzież. Okazuje się jednak, że badania przeprowadzone w USA wyraźnie wskazują na niespodziewany efekt legalizacji – spadek użycia marihuany wśród nastolatków.