Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2532 / 602 / 0
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1455 / 596 / 0
@TakiSobieJa czynnikow jest mnostwo , nastepnym razem moze rozloz nieco dawke i zrob wieksza przerwe od posilku

@kamil560 dyso nie dzialaja na serotonine , nie ma tez czegos takiego jak limit 50 , 100 (???) tripow to mit - trzeba robic przerwy odpowiednie i nie tylko do tolerancji

@Mefistofeles1945 czosnek i grejp podbijaja kazdy w inny sposob
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 25 / 2 / 0
Nie wiem czy ktoś też tak ma, ale po paru razach DXM kompletnie psuje mi smak napoju, z którym go przyjmowałem. Swego czasu zawsze zapijałem tabsy liptonem ice tea i teraz go kurwa nie potrafię pić, bo paskudnie mi się ten smak kojarzy xD
  • 73 / 6 / 0
@CieplaPoduszka Co ty kurwa bierzesz człowieku.
dekstrometorfan działa na serotoninę poczytaj sobię ulotkę.

@kamil560 nie polecam tak robić bo mnie kiedyś trzymało 4 dni nonstop i nie mogłem spać (poziom a la 1 plateau) po pierwszej dawce 450mg a jak schodziło to wrzuciłem 630mg.
Uwaga! Użytkownik nieuzalezniony4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / 42 / 0
Ja całkiem miło wspominam weekendy, kiedy jednego dnia brałam 450, a drugiego 300 (czasem lekko podbite alko). Wówczas miałam naprawdę ciekawe tripy, a i nastrój przez kilka kolejnych dni dobry...

No, ale żeby nie było - nie polecam mieszać z alko, nie każdy organizm to polubi.
I don't like the drugs, but the drugs like me
  • 84 / 9 / 0
06 marca 2022CieplaPoduszka pisze:
@TakiSobieJa czynnikow jest mnostwo , nastepnym razem moze rozloz nieco dawke i zrob wieksza przerwe od posilku

@kamil560 dyso nie dzialaja na serotonine , nie ma tez czegos takiego jak limit 50 , 100 (???) tripow to mit - trzeba robic przerwy odpowiednie i nie tylko do tolerancji

@Mefistofeles1945 czosnek i grejp podbijaja kazdy w inny sposob
gosciu jak ty myslisz ze DXM nie dziala na serotonine to wez poczytaj sobie troche co? To nie jest ketamina???
gosciu to nie jest mit tylko faktyczna utrata magii w tripach, gdy była magia to nieważne czy przerwa czy nawet ciąg. I to prawda ze jak skoczyła tolerancja po killkudniowym ciagu to magia zniknęła i już nigdy nie wróciła nie ważne czy nawet nie zrobie miesiąca czy dwóch przerwy, nie podbije hujem mujem po prostu moze byc zajebiscie ale nigdy nie wraca to cos. Podobnie jest przy emce, substancje pod pewnymi względami są podobne więc nie wierze ze to przypadek, również u innych osób

No nie ma co się oszukiwać ciągi na DXM, czyli z tego co pamietam dochodzenie do plateu sigma najlepiej robić z opiekunem i nie jest to niedzielne walnięcie kwasa tylko mocne dysocjacyjne zmielenie które ma wiele negatywnych efektów. Kilka razy miałem bardzo nieprzyjemny drugi dzien po DXM cos w stylu zwały po pigule i pregaba bardzo fajnie pomagała na to, prawie do zera. Ogólnie pozniejsze moje tripy juz nigdy nie były solo, zawsze do tego koło grama pregi no i mix jest mega silny. Gdy ma się małą tolerancje, wciąganie pregaby na silnym plateu DXM jest troche jak uderzenie czyms silnym w glowe, mega fajnie spominam. Ciągi wspominam jako bardzo silne i fajne tripy oraz dlugi okres bycia psychicznym warzywem które cały dzien myśli o tym że krowy są zabijane dla szynki.. 3dni jedzenia dzien w dzień to 3dni afterglow.

No i ciekawe czy ktoś mi uwierzy ze na DXM miałem tripy równie euforyczne i magiczne co najlepsza emka. Euforia której nie da nigdy stim, porównywalne do pierwszego opio. Ja do teraz się dziwie ze tak pojebanie zajebista substancja jest bez problemu do kupienia i jest tak niedoceniana. Z drugiej strony to może i dobrze, w koncu to byłaby ogromna strata gdyby wycofano 300mg deksa do kupienia na raz w aptece
  • 1455 / 596 / 0
The pharmacology of DXM is not completely understood. In vitro studies suggest that the primary mechanism of action of DXM is blockade of N-methyl-D-aspartate (NMDA) receptors. NMDA receptors are a type of glutamate receptor; glutamate is the primary excitatory neurotransmitter. Blockade of NMDA receptors therefore interferes with excitatory signaling in the central nervous system. This mechanism of action is similar to ketamine and PCP.

Rather than acting as a direct NMDA receptor antagonist itself, dextromethorphan acts as a prodrug of its much more potent metabolite dextrorphan, and this is the actual mediator of its dissociative effects.

Additional pharmacological mechanisms include actions as a nonselective serotonin reuptake inhibitor[7], alpha-3 beta-4 nicotinic receptor antagonist[8] and a sigma-1 receptor agonist.
Dobra pomylilem sie ale z ta "magia" to po prostu znudzenie i rutyna a nie jakies cuda
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 25 / 2 / 0
Przedwczoraj wleciało 300mg na raz, no i niestety było słabo. Ostatnie 2 razy również brałem full dawki 300 z miesięcznymi przerwami a też nie było zbyt magicznie. Może to dlatego że dexa poznałem na wakacjach a od tego czasu zdarzało się brać nawet 2 razy w tygodniu, czasem raz na 2 tygodnie i nie jest już tak jak kiedyś, więc tripowanie na dexie mi się znudziło. Robiłem tak gdzieś do końca listopada, teraz biorę dużo rzadziej.
Dam sobie jeszcze kilka szans, na pewno popróbuję 150+150, bo tak najlepiej mi zawsze wchodziło, albo wleci jakaś większa dawka. Jak nie będzie lepiej to chyba zostawię sobie dexa tylko do kwasa, bo faza wtedy jest nieziemska a 3 plat mnie nie interesuje.
  • 151 / 42 / 0
Spróbuj z grejpfrutem - powinno podbić. Co do rozkładania 150+150 nie ma to za bardzo sensu, druga dawka najlepiej, żeby była większa niż pierwsza. Prędzej 150 + 300, chyba, że nie chcesz przekraczać 300, wówczas proponowałabym100 + 200.
I don't like the drugs, but the drugs like me
  • 25 / 2 / 0
Hmm może faktycznie bardziej sensownie będzie tak podzielić dawkę. Więcej też mogę wziąć, ale przy mojej wadze piórkowej 450 to już 3 plat, więc będę celował trochę niżej. Na pewno też do tego zapalę, bo to świetnie podbija.

treść nt. DXM + marihuany przeniesiona do działu Miksy -- post3604616.html#p3604616
/surv
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.