uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Siemka,
Czy jeśli posadzę nasiona tego typu: https://ganjafarmer.com.pl/5187-auto-power-plant.html (nie muszą byc dokładnie te chodzi po prostu o auto) , na parapecie bez żadnego sprzętu jest szansa, że coś z tego wyrośnie? Jestem totalnie zielony w tym temacie, a budżetu też nie mam zbyt dużego.
  • 12411 / 2410 / 0
Jak najbardziej, o ile to słoneczny (absolutne minimum to z 6 godzin słońca) parapet i jest właściwa pora roku, czyli wiosna / początek lata.
Trzeba też zdawać sobie sprawę z tego, że gdzieś po 30 dniach roślina zacznie z dnia na dzień coraz bardziej pachnieć - jeśli mieszkasz w bloku, będzie walić na całej klatce (prędzej czy później).

Było tu kilka takich relacji wprost z parapetu i wspólnym mianownikiem był zbiór rzędu kilku gramów.
  • 35 / / 0
Moja pierwsza roślinka została wyhodowana w taki sposób. Ogólnie nie polecam, roślina dostawała za mało słońca, z kolei przy upałach po prostu zaczęła się dusić i palić ze zbyt dużej temperatury (dodatkowo kiedy ją pryskałem, szyba i krople wody działały jak soczewki, co pogorszyło sytuację), na ostatnią fazę przeniosłem ją do growboxa zrobionego ręcznie z kartonu, to jakoś się ją udało uratować, ale miałem z niej dosłownie z 7-10g suchego. Nigdy więcej takiej praktyki.
  • 10 / 1 / 0
Same minusy takich praktyk. Po pierwsze i najważniejsze: Przypał! Śmierdzi na całe mieszkanie, sąsiad zobaczy i zakabluje. Jak tego za mało. To lecimy dalej. Mały plon. Za mało światła. Brak kontroli nad fotoperiodem. Odradzam. Jak w domu to tylko growbox.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".