Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
05 lutego 2020trzyk89 pisze: Podbijam temat. Ma ktoś informacje na temat ceremonii, w Polsce, Czechach, najlepiej ciągu najbliższego miesiąca? Znalazłem parę stron, ale wpisy kończą się w 2017r.
Niecałe 2 lata temu byłem a ceremonii w Nydku (Czechy). Płaciłem 1500pln i w cenie były 2 albo 3 ceremonie (nocne), wyżywienie i nocleg. Ogólnie bez zastrzeżeń. Po wpisaniu w duckduckgo frazy "tribu nydek" powinna wyskoczyć ich strona i znajdziesz tam wszelkie informacje.
Pozdro
A więc... Witam ! :D
Od dłuższego czasu interesuje mnie temat ayahuaski. Niestety, nie stać mnie w obecnej chwili, żeby odbyć wyprawę "do źródeł".
Czy gdzieś w naszym kraju, lub jego granicach istnieje możliwość (najlepiej legalnie) uczestnictwa w ceremonii?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pol ... 2wExnbDyRw
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków
31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.
Od dziś fentanyl i marihuana niedostępne w receptomatach
Fentanyl i marihuana są na liście substancji, których nie można kupić poprzez receptomaty. Dziś wchodzi w życie rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie środków odurzających i substancji psychotropowych.
Nowe badanie: 60% użytkowników marihuany twierdzi, że dzięki niej pije mniej alkoholu
Czy marihuana może pomóc ograniczyć spożycie alkoholu i zredukować związane z nim szkody zdrowotne? Takie pytanie rodzi się po lekturze wyników nowego badania przeprowadzonego na grupie ponad 23 tysięcy respondentów z Nowej Zelandii. Wyniki wskazują, że 60% osób używających zarówno marihuany, jak i alkoholu przyznaje, że ich spożycie alkoholu spadło po użyciu marihuany. Odkrycie to stawia nowe perspektywy przed polityką zdrowia publicznego, zwłaszcza w kontekście potencjalnej legalizacji marihuany jako narzędzia do ograniczenia szkód zdrowotnych.