Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 712 / 83 / 2
@DexPL kolega chyba na nieświadomce dostał ibogainę. :korposzczur:
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2201 / 1
@kofel Stawiałbym, że raczej ściemnia.
  • 2785 / 358 / 0
04 sierpnia 2020JaTy1234 pisze:
Nie naprawde cos zezarlem u kumpla i przez pare miechow opio nie kopalo jak nalezy a tylko muskalo nie mam pojecia czy to przez to cos od kumpla czy po prostu mialem wyrobiona tolerle jakos dziwnie i nie kopalo jak nalezy moze cos z organizmem mialem teraz klepie dobrze
To napisz co dostałeś od kumpla? To wzieles coś i nie wiedziałeś nawet co ?! Nie no odpowiedzialność w 100% ..
  • 498 / 271 / 0
Mi to dalej na bani siedzi:
"jazda nieziemska".

I na nic te obrazowe opisy katorg.

W sumie kto już przeżył tyle różnych tragedii wychodzenia z ciągów, to się mniej boi. Choć z opisu ten jest wyjątkowo przerażający, ale wciąż nic, z czym by doświadczony konsument nie mógł sobie poradzić.
Przynajmniej w swoim mniemaniu, dość, że takie mniemanie często prowadzi 6feet under.
  • 115 / 20 / 0
Wiem że stary to wątek, i że wszystko już chyba tu padło co mogło.
Natknąłem się na opis tego cuda: https://pl.frwiki.wiki/wiki/Dipr%C3%A9norphine
Pada tam twierdzenie, że to najsilniejszy znany pełny antagonista i wypiera etorfinę (dalej mam podziw do oxana) i CF (jak i autorów tego "testu"). Nalokson się chowa. Ale z drugiej strony jak po nieumiejętnym/nieuważnym skorzystaniu z naloksonu ma się instant skręta to ciekawe czy tak jest i z tym cackiem. No i w sumie skoro zarówno CF/etorfina i Diprenorfina używane są w weterynarii (słonie i niedźwiedzie but still) to czy mając to samo źródło CF możnaby w teorii wydębić i tę Diprenorfinę skoro "mają ją pod ręką" (via Wikipedia że używana do ratowania zwierząt zatrutych CF).
Wtedy dla grzejnika z 40l stażem ma garach opis że euforia wywala w niebo, to mając to cacko pod ręką reszta nie wydaje się taka straszna. Ileż to wmawiamy sobie że "tym razem inaczej" i "ostatnio nie bylo tak zle"?

There's no point in all of that - jak to mawiają za Wielką Wodą. Ot, luźne przemyślenia bez składu.

Czy jakiś wyjadacz spotkał się może z DN?
Za dnia idiotą, w nocy zaś debilem.
  • 2905 / 238 / 0
Miałem tego nie pisać, ale jednak się zdecyduję.
Kiedyś natknąłem się na to "coś" - ciężko to nazwać opiatem, a tym bardziej rekreacyjnym. Set and settings: odstawka opio ok tygodnia, zero dolegliwości fizycznych, psychicznie nastrój bardzo dobry. Przypadkowo spożyta dawka ok 4mg, doustnie (detale pominę). Z efektów w sumie nic, może lekka poprawa nastroju przez godzinę, a potem to masakra. Ogólnie strucie organizmu bardzo ciężkie (objawy jak przy piątej dobie na pierwszej stronie), do żadnego skręta nie idzie tego porównać. Ból w nogach nieporównywalny do niczego innego, przeszywający dosłownie tak jak tutaj (2:15), czyli wrażenie, że z piszczeli chcą wyrosnąć jakieś szpikulce na zewnątrz kości. Jakoś to przeżyłem, o niekonwencjonalnych sposobach poradzenia sobie z tym nie będę pisał, bo ktoś mógłby sobie zrobić krzywdę (sam lekko ryzykowałem zdając się na intuicję). Reszta niech pozostanie milczeniem dla dobra sprawy. A samo stwierdzenie, że metabolity tego utrzymują się w organizmie ponad tydzień lekko (co jest napisane na pierwszej stronie) jest całkowitą prawdą.

Trzymajcie się od tego gówna z daleka, to że coś jest mocniejsze nie znaczy, że jest lepsze.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 30 / 5 / 0
Jak to wszystko ma się do lofentanylu?Wikipedia podaje iż jest to związek nieznacznie silniejszy od C-Fa a trzyma dłużej. Oczywiście mocniejszy nie znaczy "lepszy" bo i może się okazać że euforycznie to chuj a nie zabawa. Czy waporyzacja tego miała by wogulę sens? (Pewnie jakiś debil prędzej czy pózniej ztestuje to się dowiemy z empirycznych doświadczeń, ale jak na razie to pytanie teorytyczne)
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających

Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.

Medyczna marihuana przynosi „znaczną poprawę” w objawach raka, wynika z nowego badania

Nowe badanie przeprowadzone w Minnesocie dostarcza mocnych dowodów na skuteczność medycznej marihuany w łagodzeniu objawów raka. Większość pacjentów stosujących konopie zgłasza poprawę w zakresie bólu, bezsenności, stresu i problemów trawiennych. Jednak badanie zwraca również uwagę na problem wysokich kosztów terapii, które mogą stanowić barierę dla mniej zamożnych pacjentów. Brak refundacji medycznej marihuany sprawia, że wielu chorych zmuszonych jest do ograniczania lub przerywania terapii, mimo jej skuteczności.

HMP Podpisanie umowy dotyczącej rozpoczęcia upraw marihuany medycznej w Polsce

W nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 30/2024 z dnia 30/10/2024, Zarząd Hemp&Health S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym podpisał umowę z nadzorowanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Instytutem badawczym, który zgodnie z Ustawą z dnia 29 lipca 2005 roku o zapobieganiu narkomanii, ma prawo do prowadzenia w Polsce upraw marihuany medycznej i jest uprawniony do uzyskania zezwolenia na prowadzenie upraw medycznej marihuany w Polsce.