Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 967 / 242 / 0
Hejkum

Zaczynamy.
Setup
4 x +Speed Auto feminizowane od Sweet Seeds
światło LED COB 60W 3500K
box 50x50x140 cm
Gleba Plagron Batmix
Nawóz - Biobizz Starter Pack
Mikoryza Uniwersalna Biopon

Dziewczyny zasługują na swoją szybką nazwę.
Ziarna wpadły do wody dokładnie w poniedziałek 04.05 ok 7 rano.
24 h - 05.05 rano później wszystkie cztery pękły i pokazały oczko i wylądowały na chusteczkach.
Wieczorem już pokazały ładne kły.
06.05 - każda miała już ponad centymetr kieł więc wio do torfówek.
Teraz , czyli piątkowe południe wszystkie 4 łykają światło pierwszymi listkami - jak na zdjęciu :)

Trzymajcie kciuki za lasencje i rolnika ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 146 / 17 / 0
Wentylacja ?
  • 2714 / 510 / 0
To nie będzie zbyt długa fotorelacja, ale chętnie będę sprawdzał postępy :)
Po około 7 tygodniach są gotowe do harvestu, jedna tylko potrzebowała 8-8.5 tyg. z tego co pamiętam.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 967 / 242 / 0
08 maja 2020Rosynant2000 pisze:
Wentylacja ?
Wyciąg Axial Quiet Duo
Wciąg pasywnie.

Mieszadło też jest.
  • 146 / 17 / 0
Z filtrem ?
  • 967 / 242 / 0
czeska Prima Klima
  • 146 / 17 / 0
Hmm, zapowiada sie ciekawie. Moze ja pofoce mojego indorka...
  • 967 / 242 / 0
Trzeci dzień odkąd dziewuszki wyszły z gleby - ładnie sobie radzą.
Trwa walka o utrzymanie wysokiej wilgotności - i nawilżacz i pojemniki z wodą - niestety wentylacja to overkill a ja nie zaopatrzyłem się w reduktor obrotów tak więc co nawilgocę to wariat wyciągnie.Nadrabiam nawilżaniem atomizerem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 967 / 242 / 0
No i chuj, panno Basieńko , jak to mawiał wieszcz.
Z powodu nagłych i poważnych problemów rodzinnych możliwość ciężkiego przypału wzrosła tak bardzo że zmuszony byłem terminować uprawę w trybie pilnym.
Nasuwają się inne słowa wieszcza - Biednemu to zawsze wiatr w oczy, nóż w plecy i chuj w dupę :(
Temat do zamknięcia.
  • 2714 / 510 / 0
Przerzuć je na szybkości gdzieś na outa, szkoda wyrzucać.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
TikTok: Dlaczego alkohol jest akceptowalny, a marihuana zakazana?

TikTok to jedna z najpopularniejszych platform społecznościowych na świecie, która przyciąga miliony użytkowników każdego dnia. Jednak jej polityka dotycząca treści związanych z marihuaną i alkoholem wywołuje liczne kontrowersje. Platforma całkowicie zakazuje promowania konopi, jednocześnie pozwalając na reklamowanie alkoholu pod określonymi warunkami. To podwójne standardy, które nie tylko irytują branżę konopną, ale także wpływają na postrzeganie tych substancji przez społeczeństwo.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.

Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.