Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Suplementacja magnezu, potasu i wit. B1, cytrusy i dużo wody. Najlepiej na urlopie ;)
  • 1180 / 399 / 0
^^ @dzpruski - masz racje, ja dzisiaj nie klinuję, woda z kiszonych ogórków, herbata z cytryną i nie długo rosołek, :zombie:
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Dobre bzykanko też pomaga
  • 407 / 40 / 0
Wczoraj wypilem tylko 4 piwa i pol butelki wina (co kiedys bylo dla mnie rozgrzewka przed piciem i nie mialo zadnych skutkow ubocznych) i pomimo suplementacji witaminami i bardzo duzymi ilosciami wypitej wody rano bolala mnie glowa brzuch i rzygalem kilka godzin. Nie bylem w stanie wstac z lozka. Mam rozjebana watrobe czy poprostu tolerancja spadla?
  • 1180 / 399 / 0
15 stycznia 2020kacpergx pisze:
Wczoraj wypilem tylko 4 piwa i pol butelki wina (co kiedys bylo dla mnie rozgrzewka przed piciem i nie mialo zadnych skutkow ubocznych) i pomimo suplementacji witaminami i bardzo duzymi ilosciami wypitej wody rano bolala mnie glowa brzuch i rzygalem kilka godzin. Nie bylem w stanie wstac z lozka. Mam rozjebana watrobe czy poprostu tolerancja spadla?
po kilkudniowej przerwie(przynajmniej) - być może właśnie tolerka spadła
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 407 / 40 / 0
Ale czy tolerka ma az taki wplyw na kaca? Jak pilem codziennie przez prawie pol roku to organizm byl napewno w gorszym stanie niz teraz a kaca nie bylo prawie
  • 1180 / 399 / 0
15 stycznia 2020kacpergx pisze:
Ale czy tolerka ma az taki wplyw na kaca? Jak pilem codziennie przez prawie pol roku to organizm byl napewno w gorszym stanie niz teraz a kaca nie bylo prawie
mocny łeb cie ratuje
  • 132 / 39 / 0
Rosołek, woda z ogórków, witamina c, potas, magnez. I piwko/pół piwka - na mnie klin działa super.
  • 211 / 12 / 0
Czy nikotyna ma wpływ na większego kaca? Taką pogłoskę słyszałem.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
^^ @kavakawa - pewnie, że tak; jak przy butelce wódki palisz sporo to na drugi dzień rano głowa kwadratowa... najgorzej jak jeszcze %% i nikotyna na pusty brzuch
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.