http://www.i-apteka.pl/p/pl/9384/sst_x_ ... sliny.html
Edit: co "No i?"
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
x = x
szczególnie jak dołącza do tego packman często słodki i przepełniony cukrami prostymi.
rozpierdala nam jednym słowem zęby. Rzucie gumy za dużo nie da chyba ze pobudzi produkcje śliny która działa oczyszczająco i bakteriobójczo.
Gumy zabijają coś koło 4% bakterii tylko ;)
Czasami przeszkadza, ale to w skrajnych warunkach.Kiedyś jak jadłem kanapkę zapierdolony mając praktycznie zero śliny to kawałek mi w przełyku utknął gdzieś na 30 sekund bo nie mogłem przełknąć Ale w końcu jakoś się postarałem i poleciało sobie do żołądka.
Po dzisiejszym robię przerwę
mi brak śliny nie przeszada, czasem se gume zapodam ale tylko aby "poczuć mięte bardziej niż mięte" poprostu gumy są bardziej miętowe
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Co ćpają polskie nastolatki. "Te rzeczy są na wyciągnięcie ręki, prawie leżą na ulicy"
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
Stan Massachusetts chce zalegalizować psychodeliki. Co to oznacza?
Massachusetts dąży do legalizacji psychodelików w 2024 roku, co może uczynić go trzecim stanem USA, który wprowadzi takie prawo. Jakie zmiany czekają na pacjentów?
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami
Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.
Tysiące pacjentów z problemem terapii bólu
Ograniczenie w receptach na medyczną marihuanę uderzy w osoby z chorobami przewlekłymi.