twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Siema wszystkich,po kilku latach sadzenia roslin w terenie przerzuciłem sie na indor ,jest to moja pierwsza przygodam z takimi odmianami jak i z indorem, pojawił sie problem tuz przed zbiorami,zobaczcie te liscie cos sie z nimi dzieje ?

[ external image ]
...Nie znane mi zaklecie na stres ale mam kwiaty co wyrownaja straty...
  • 7 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wujson »
  • 94 / / 0
Po pierwsze: Piękne rośliny, gratuluję!
Po drugie: To żółknięcie liści przed zbiorami to normalne, a wręcz wskazane! To oznaka że roślina wykorzystuje azot zmagazynowany w liściach i ogólnie całej roślinie, a to azot psuje końcowy smak zioła (gryzie) i ogólnie przygotowuje się do przekwitnięcia, a że konopie to roślina jednoroczna, to także do naturalniej śmierci. Z tego co widzę to to jest 54 dzień 12/12. Do końca zostało ci max 2 tyg. Patrząc na rozwój twych roślin myślę że nawet krócej. Tak jak u moich. Ja już się nie przejmuję że coś się z nimi dzieje. I tak zetnę przed tym jak umrą ;P Ale generalnie może to wyglądać jakbyś nawoził za mało, znaczy brak azotu, ale broń boże nie uzupełniaj już! bo zepsujesz smak.
Po trzecie: Opowiedz coś o warunkach i technice. Wyszły ci na tyle fajnie że warto to uwiecznić dla potomnych.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
dzieki:)
tak dokładnie 54 dzien 12/12.Mazar i WW wyszły z ziemi 3 grudnia, a Blueberry 12 dni pozniej trzymane na weg do 16 stycznia.
Box własnej konstrukcji o wymiarach 75X48 podstawy i wysokisci 160 cm
Swiatło HPS 250W
Wentylacja 2X120mm wciagajace (na bocznej scianie)
Technika uprawy LST+FIN
Temperatura noca od 16 do 22*C,dniem od 28 do 34*C
Z wilgotnoscia miałem i mam problemy do dzisiaj.Przy zapalonym HPSie po kilku godzinach spada ponizej dychy
Odżywki z BIOBIZZ,topmax,bio-bloom i bio-broow stosowane w nieco wiekszej dawce niz zaleca producent(dodawane do wody przy kazdym podlewaniu(podlewałem w zaleznosci od wilgotnosci ziemi, co dzien lub co dwa dni).

Było to tak: po upływie dwuch tygodni na weg zaczołem obcinac liscie (dwa trzy liscie z samej góry)tak z dwa trzy razy na weg. aby "słoneczko" dochodziło do dolnej parti.Od rozpoczecia fotop.12/12 wieksze liscie obcinałem juz co tydzien a nawet czesciej (które wypalałem,pacają mnie jak i moich ziomków,słabo ale bez kitu pacają).Przeczytałem gdzies wczoraj na forum ze wieksze liscie usowa sie dwa trzy razy ,nie wiecej,prawda to?

BOX
http://img510.imageshack.us/my.php?imag ... 562xu1.jpg
Roslinki podczas trenowania,widac tu tez Sante Marie ktorą dałem ziomkowi bo mi sie nie miesciła po przesadzeniu we wieksza donice
http://img510.imageshack.us/my.php?imag ... 532mx3.jpg

Jedno pytanie panie OldSmuggar,jak zamierzasz stresowac swoje roslinki?
  • 94 / / 0
mam wrażenie że nie będę musiał jakoś specjalnie, zgaszę im światło na 2 dni przed końcem, zastanwiam się czy jest sens obcinać liście, ale pewnie 2 dni przed wyłączeniem światła wszystkie większe liście obetne... I tyle.

Kiedy masz zamiar ścinać? Bo ja już nie wiem...
Ostatnio zmieniony 05 marca 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik OldSmuggler nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Mysle ,ze jeszcze około 12 dni ,albo jak ktos tu juz pisał na forum "myslisz ze już? poczekaj jeszcze tydzien" wyczuje ten moment! :)

Mam zamiar stresowac rosline(+ tradycyjne metody) przez wbicie w głowna łodyge 2cm nad ziemia dwoch zapałek lub wykałaczek około tygodnia przed scieciem(technika którą stosowałem na outdor ), nie słyszałem nic o tym jak to sie ma do indor ale do odważnych swiat należy.
pozdr.
  • 3523 / 51 / 0
naprawdę fajne i zdrowe krzaczki, gratuluję pierwszego indoora.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 94 / / 0
słyszałem że wykałaczka nic nie daje, ale nigdy nie stosowałem więc się nie wypowiadam.
ja z deka straciłem ziemię pod nogami - moje rośliny, przynajmniej jedna, na oko za tydzień będzie gotowa (trichomy ma już mleczne! i połowa włosków brązowa), tydzień wcześniej niż breeder zapewniał ;) Ale to ta roślina u której widać przewagę fenotypu blueberry, jej siostra z dominacją cinderelli jeszcze ze 2 tygodnie potrzebuje. I teraz nie wiem, ścinać razem za 2 tyg czy osobno, jedną za tydzień, drugą za 2...
Ostatnio zmieniony 06 marca 2008 przez OldSmuggler, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 7 / / 0
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.

Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.