Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
02 października 2019Zonk84 pisze: Tak z ciekawość proszę jakiegoś znawcę o informacje na temat zdjęć tych grzybków czy to rzeczywiście halunki.
post3271839.html
grzyby-psilocybe-zdj-cia-filmy-obrazy-t15479-270.html
MODERATORZY CZY JEST TAKA MOŻLIWOSC ???
Film trwa 16 sekund / rozmiar 35,0 MB /
szerokosc klatki 1920, wysokosc klatki 1080.
Próbowałem wrzucic tak jak zdjęcia, ale wogóle nie pokazuje mi plików typu filmy w opcji dodaj pliki.
Jak wrzucić filmik ? Da rade wogóle ?
02 października 2019QumilanceR pisze: Siemanko. W pięć godzin nazbierałem około 1500 szt., jak nie więcej.
Na filmiki, to za hujowy aparat mam, ale jakieś tam zdjęcia pykłem.
Puzniej coś wrzuce. Województwo wiadomo jakie "Bieszczady".
Owocnych zbiorów życze.
Pozdrawiam.
Będę wdzięczny za odpowiedź
już od początku lata jestem stałym bywalcem tego wspaniałego miejsca i wyciągnąłem z niego masę przydatnych informacji. W tym roku chciałbym wybrać się na swoje pierwsze łowy w życiu. Czy polecacie jakieś konkretne miejsca w Gdańsku?
Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi :)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.