Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Witam,

Nie palę ani nie paliłem nigdy papierosów tudzież e-papierosów, ale od ok. czterech miesięcy zdarza mi się czasem (max 1 na tydzień, ale zazwyczaj rzadziej) zapalić z ziomkami skręta z marihuany i tytoniu w proporcjach mniej więcej 1:1. Jaka jest szansa, że uzależnię się w ten sposób od tytoniu/nikotyny?

Pozdrawiam,
M
  • 182 / 34 / 0
Jeśli nie kupisz fajek i nie zaczniesz zamiast mj palić fajek , to raczej się nie uzależnisz. Szansa jest zawsze oczywiście ale raczej mała jak sam ich nie kupisz.
  • 1974 / 519 / 0
Raczej nie powinno się uzależnić w ten sposób, kiedyś nie paliłem fajek i po lolkach z tytexem nie ciągnęło mnie do nikotyny. tytoń można zastąpić innym wypełniaczem, np. tym ziołem z CBD, którego teraz u nas pełno w sklepach internetowych.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 84 / 80 / 0
Siema. Niedawno poznałem gościa co jarał jak pojebany skręty mj z tytoniem. Wjebał się niemiłosiernie psychicznie w mj a co do szlugów to nie kupił w swoim życiu ani jednej paczki. Ze szlugiem w ręku też go nigdy nie widziałem. Odpowiedź brzmi: szansę małe, ale dla chcącego nic trudnego - mając predyspozycje do wpierdalania się w różnorakie substancje.
Gorszy niż reszta...
  • 3 / / 0
Myśle że tak, zreszta moim zdaniem ten mix może już sam w sobie być uzależniający. Mogę podać siebie jako przykład - zaczynałem palenie mj z tytoniem i mimo tego że szlugi odstawiłem pare miesięcy temu, blanciory bez tytoniu długo nie smakowały mi tak samo , bo zawsze czegoś w tym blancie brakowało. Na ten moment już 3 tygodnie jestem całkowicie wolny od tytoniu i polecam każdemu rzucenie tego świństwa, blanciory smakują wybitnie, bombki żywsze, ciekawsze no i na pewno sporo grosza w kieszeni, aspekty zdrowotne/psychiczne tutaj pomijam bo można by było niezłą listę otworzyć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.