skz pisze: -jak i w jakiej ilości rozplanować otwory i wentylatory(jaka moc) aby wymiana powietrza w takim boxie na 1m kw. była dobra?
-myślałem o wykonaniu go z płyty OSB, nada się?
-gdzieś widziałem tabelke z skutecznością odbijania światła poszczególnych rzeczy, ale nie mogę jej znaleśc czy ktoś ma może?
-co do wilgotności powietrza, spryskiwać boxa czy w jaki sposób utrzymać odpowiedni poziom wilgotności? czy wilgotność ma tak duży wpływ aby kupować higrometr?
-czym się różni homebox od growboxa? oprócz nazwy
-z ciekawości, styropian się nie nadaje do budowy growboxa? (bo w sumie jest biały odrazu, dobrze izoluje wszystko...)
chociaż to mój pierwszy post, i pierwszy plan uprawy, to cenię dokładność i wolę wpierw dowiedzieć się jak najwięcej , i zaplanować jak najdokładniej zamiast potem dowiadywać się na własnej skórze jakie błędy popełniłem. krótko mówiac chciałbym aby był to box który się spisze na medal
Pozdrawiam, i z góry dziękuje za pomoc i odpowiedzi.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
skz pisze: -jak i w jakiej ilości rozplanować otwory i wentylatory(jaka moc) aby wymiana powietrza w takim boxie na 1m kw. była dobra?
skz pisze: -myślałem o wykonaniu go z płyty OSB, nada się?
skz pisze: -gdzieś widziałem tabelke z skutecznością odbijania światła poszczególnych rzeczy, ale nie mogę jej znaleśc czy ktoś ma może?
-co do wilgotności powietrza, spryskiwać boxa czy w jaki sposób utrzymać odpowiedni poziom wilgotności? czy wilgotność ma tak duży wpływ aby kupować higrometr?
[/quote]
W każdym growlogu w którym spotkałem się ze spryskiwaniem boxa było to rozwiązanie chwilowe i pracochłonne (spryskiwanie nawet co godzinę by utrzymać odpowiednią wilgotność). Ale generalnie zależy gdzie mieszkasz. Jeśli na śląsku to powietrze jest suche i możesz mieć problemy z wilgotnością, a jeśli na wybrzeżu to nie, bo tam powietrze jest już wilgotne. Generalnie skrajne przypadki poziomu wilgotności szkodzą konopiom (wstrzymują wzrost). Pamiętaj jedno - im lepsza wentylacja w boxie tym mniejsza wilgotność. Dlatego zawsze doradzam oddzielny obieg powietrza do chłodzenia lampy. Wtedy wentylacje w boxie można dać minimalną i wilgotność nie powinna być już większym problemem.
skz pisze: -czym się różni homebox od growboxa? oprócz nazwy
skz pisze:
-z ciekawości, styropian się nie nadaje do budowy growboxa? (bo w sumie jest biały odrazu, dobrze izoluje wszystko...)
skz pisze: chociaż to mój pierwszy post, i pierwszy plan uprawy, to cenię dokładność i wolę wpierw dowiedzieć się jak najwięcej , i zaplanować jak najdokładniej zamiast potem dowiadywać się na własnej skórze jakie błędy popełniłem. krótko mówiac chciałbym aby był to box który się spisze na medal
Pozdrawiam, i z góry dziękuje za pomoc i odpowiedzi.
Powodzenia!
[quote="skz"]
Witam
to mój pierwszy post, więc chciałbym się przywitać i zaznaczyć odrazu że ceniąc czas innych, przeczytałem troche już artykułów dotyczących hodowlii ale nie ogarniam pewnych kwestii dotyczących growboxa. http]
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy
Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem
Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina
Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni
Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.