W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
p.s.
ogólnie coś mało go wyszło, w filmikach kannalatora wkręcali, że z 20g konopii wychodzi 2g, więc powinno mi wyjść z 2x więcej czyli 7g. Robiłem metodą domową tzn. z alkoholu np. izopropylowego 99,9% i odparowanie.
p.s.2
tego alkoholu też idzie sporo, aby zakryć te 140g potrzeba było litr, co by ponownie przeplukać kolejny litr. Dlatego polecam właśnie ten alkohol bo jest duuużo tańszy od spirytusu, a i tak odparowuje prawie bez żadnego śladu.
Jakieś pytania, zapraszam ;)
Edit:
Do essenz który wg. mnie jest prawilnym olejem, dokupiłem CBD pro 5%, ciężko określić działanie gdyż biorę je równocześnie, odstawiłem antydepy i ciężko mi wydać obiektywną opinię o działaniu. Ale wczoraj 5 kropli jednego i 5 kropli drugiego sprawiło że mega dół zniknął w ciągu 0,5h. Dziś rano taka sama dawka i jest mega pozytywnie
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Goldowi bliżej do tego olejku który wyekstrahowałem sam poprzez plukanke w alko i odparowanie który bez rozcieńczenia zwykłym olejem np. oliwkowy jest aż za gorzki i gryzący w gardło.
22 maja 2019GOD pisze:Nikt nie potrafi odpowiedzieć na postawione pytanie? :) Czy też to takie oczywiste?21 maja 2019GOD pisze: Pytanie: Jeżeli z suszu konopii z certyfikowaną zawartością CBD 3,4% (33,55mg/g) 140g (kwiatostan), wyszło mi 3,5g oleju. To ile on ma procent CBD?
p.s.
ogólnie coś mało go wyszło, w filmikach kannalatora wkręcali, że z 20g konopii wychodzi 2g, więc powinno mi wyjść z 2x więcej czyli 7g. Robiłem metodą domową tzn. z alkoholu np. izopropylowego 99,9% i odparowanie.
p.s.2
tego alkoholu też idzie sporo, aby zakryć te 140g potrzeba było litr, co by ponownie przeplukać kolejny litr. Dlatego polecam właśnie ten alkohol bo jest duuużo tańszy od spirytusu, a i tak odparowuje prawie bez żadnego śladu.
Jakieś pytania, zapraszam ;)
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
-właściwie to zrobiłem podobnie jak ten facet, tyle, że ze 140g kwiatostanu. No i on zostawiał niby na 48h po zalaniu spirytem, a ja na 5min...właściwie to przepłukałem tak jak spece od kannalatora rekomendują i to powinno wystarczyć, plus przepłukałem jeszcze raz. Użyłem alkoholu zwanego propanolem (5l ok 35zł). Sprzęt do odparowania jak u niego.
Jak odparowanie było w fazie końcowej pojawily się te małe babęlki jak po ok 1h zniknęły to zakończyłem proces. (ten koleś tak nie zrobił, używa z nieodparowanym do końca spirytem
https://www.youtube.com/watch?v=ZIA0Tp0 ... ex=40&t=0s
Aktualnie robie z kolejnych ok 140g tyle, że trzymałem w propanolu całą noc i z rana postawiłem do odparowania...w międzyczasie ponownie zalałem kwiatostan propanolem i trzymam, jak pierwsza partia prawie odparuje to odcedze te ponowne zalanie i doleje do dalszego odparowywania. Zobaczymy czy wyjdzie więcej oleju...
"Ciężko odpowiedzieć, bo trudno określić wydajność domowej ekstrakcji. Jeśli by 100% wyciągnęło to powinno być 4,9g samego cbd. "że z 20g konopii wychodzi 2g, więc powinno mi wyjść z 2x więcej czyli 7g." Nie 2x, a 4x, 2g to 10% z 20g, więc ze 140g powinno być 14g ekstraktu. Może lepiej robić małe porcje właśnie, bo z tego co opisujesz wydajność Twojej ekstrakcji jest na poziomie ~25%"
---to wg Twoich wyliczeń ile % CBD mi wyszło w tych 3,5g olejku bez rozcieńczania innym olejem? oraz ew. ile % stężenie powinno wyjść przy 100% wydajności (a nie 25% jak u mnie)
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".