Kawe slodze 2 łyżeczkami a pije 2-3 kawy, do tego co pare dni słodycze ( żelki, czekolada, batony ).
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
09 kwietnia 2018VERBALHOLOGRAM pisze: Odstawienie cukrów prostych jest chyba tematem,
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Wiem co to jest łaknienie na słodycze po wieczornych neuroleptylkach.
TajskiK3oks pisze:5 dzień bez słodyczy i czuje się o niebo lepiej, mniej powiedzmy zapaści podczas dnia, poprawiła się pamięć i płynność myślenia. Oczywiście spożywam cukry proste w postaci owoców, szczególnie po wysiłku fizycznym. Staram się jednak za dnia spożywać te o niskim IG by mieć energię rozłożoną na cały dzień. Ciekaw jestem jak będzie po np. miesiącu. Ochotę na słodycze pomogło mi zabić jedzenie słonecznika albo orzeszków (nie solonych !) Innym pozytywny efekt to mniejsza sklejQpa :D
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata