Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 415 / 54 / 0
^up

Jeżeli to zwykły tramal to nie zadziała, w takich dawkach lek nie występuje. Chyba że masz na tramal retard?
  • 3559 / 579 / 1
a słownie nie piszą ilosci subst?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 581 / 77 / 0
tramalu nie trzeba, nie znajduje się ani w wykazie środków odurzających, ani substancji psychotropowych.
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 5 / 0
Ej, a próbował ktoś prosić o recepty od weterynarzy? Wiem, że jak kundel znajomej ciotki zachorował, to ona tak załatwiała sobie relanium
  • 128 / 15 / 0
Kończy się era podrabiania recek. Od 1 stycznia, każda recka, nawet pełnopłatna musi zostać wbita do systemu wraz z peselem, danymi przychodni, lekarza, więc szansa że przypał wyjdzie będzie większa. Co najwyżej ilość leku możecie sobie skorygować.
  • 3245 / 617 / 0
@boloboli

Ja recept nie będę podrabiał, ale zdarzało się że brałem od dwóch lekarzy ten sam lek refundowany, już nie chodzi o to że jakoś na naćpanie się tramalem czy inne psychoaktywne, tylko psychiatrę mam 30 razy dalej niż rejonową przychodnię z rodzinnym lekarzem, i jak miałem jeszcze kilka dni do psychiatry to u rodzinnego brałem całe opakowanie np olanzapiny 28 tabletek pomimo że wystarczyło by mi tylko 4-5 sztuk, ale tak się nie da, a pózniej i tak brałem 2 opakowania na 2 miechy, mogą być z tym jakieś problemy? :zły:
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 615 / 0
@VERBALHOLOGRAM nie będzie żadnych problemów. Niby dlaczego miałyby być? Wziąłeś lek do leczenia, a nie benzo/opio żeby się naćpać.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
No bo refundowanych też jest tylko tyle żeby pacjentowi wystarczyło na leczenie, a nie żeby robił zapasy na pół roku.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 615 / 0
Nie pękaj, ja mam wypisywany neuroleptyk który jest na B, 3 opakowania gdzie na miesiąc wystarcza mi jedno (a chodzę do lekarza co 2 miechy). Tak więc jedno opakowanie zawsze mi zostaje na zapas i nikt z tym problemów nie robi.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12481 / 2425 / 0
08 stycznia 2019panDrimur pisze:
Wiem, że jak kundel znajomej ciotki zachorował, to ona tak załatwiała sobie relanium
Nie posiadam się z ciekawości, na co musiał zachorować ten kundel, że dostał relanium : D
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.