Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
09 lipca 2017KickInTheEye pisze: no ale takich rzeczy używa mnóstwo wartościowych ludzi, już nie wspomną o koksie, bo to nawet bowie lubił, nie wydumujcie sobie takich uogólnień, że speedy to zjeby biorą, a my benzo-szlachta, to dziecinneszanuje za teksty, kiedyś słuchałem nawet, dawno, teksty jedne z lepszych szczerze, ale wolałbym, żeby grał punka :) a kosmonautów słyszałem punkowy cover, gość jakby wszedł w taką przystępniejszą muzyke, to jakiś ciechowski by mu buty lizał09 lipca 2017kofel pisze: Akurat uwielbiam Kaczmarskiego
Kaczmarski znalazł się we właściwym miejscu we właściwym czasie i miał mega talent po rodzicach. Po prostu taki typ muzyki. Uwielbiam punka, starego dezertera, brudne dzieci sida czy nawet nowsze pseudo punki jak kabanos, bo miło się tego słucha. Ale jego piosenki znam na pamięć, bo opowiadają o obrazach i historii. Taki już umysł humanisty.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Kozakiem raczej nie jesteś skoro tak w to wdepnąłeś, a wyjście z takiej krzyżówki wymaga bycia kozakiem,
Nie chce Ci źle wróżyć, ale to jest logiczne jak matematyka, a przynajmniej jak statystyka:-)
Także ten, do młodszych forumowiczów- nie bierzcie przykładu. Najlepiej benzodiazepin również.
BZD to lekarstwa i to bardzo dobre lekarstwa, szczególnie dla nas praktyków stymulantów i psychodelików.
Żadnej rekreacji nie ma! Zawroty w głowie, czy amnezja to nie jest rekreacja! Jeżeli Ci na tym zależy i to definiujesz jako rekreacja to zdecydowanie lorazepam, ponieważ wg. mnie to największa siekiera amnezyjna wśród BZD.
Wydaje mi się, że przy miesięcznym, codziennym, stosowaniu alprazolamu już mogą wystąpić efekty uzależnienia fizycznego.
dla mnie efekty są zauważalne. nie ma tak że weźmie się tabletke i nagle wypierdala z butów, dzieje się niewiadomo co.
wałkowane to było tyle razy...
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
12 lipca 2017cbsz pisze: czuć rozluźnienie, zmienia się kontrast kolorów, giną lęki, poprawia się samopoczucie...
Gdy się zapomni o tych narkotycznych fazach fety czy MDMA, to ogromną fazą staję się dla Ciebie to co w sobie już posiadasz. Benzo zrzucają ograniczenia, a nie które działają aktywizująco-euforycznie, więc możesz stać się nie tyle lepszym sobą co bez żadnej skazy na duszy iść drogą po swoje marzenia.
Jak żarłem fete i ketony to alprazolam mnie zamulał totalnie i wywoływał jakąś depresje - nic tylko spać.
Kiedy nie fukam nic od jakiegoś czasu to na dużej dawce + kawie, czułem się jak po mini dawce MDMA i fety - gotowy do działania, zniewalający się pięknem otoczenie, czując przede wszystkim spokój - a jego brak dużo blokuje w naszym odczuciu szczęścia, a nasze czasy są stresujące.
Nie byłem wyjebany w kosmos jak po innych dragach, byłem po prostu kompletny i nieskazitelny, a te euforyczne benzo lubią dodać jeszcze słodyczy i to jest ciekawe - bo ja np. nerwicy nie mam, ale coś nie wiadomo co zawsze leży na sercu ;-)
12 lipca 2017fantastikum pisze: Wydaje mi się, że przy miesięcznym, codziennym, stosowaniu alprazolamu już mogą wystąpić efekty uzależnienia fizycznego.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Boje sie tego, ze jak juz zejde z alpry, to po jakims czasie znow wpadne w ciag. No bo "skoro da sie wyjsc, to czemu znow sobie nie pofoglowac".
@Pomasujplecki, jesz to eti czy cos tam co Ci przyszlo? Czy dales sobie siana, przyznaj no sie ;)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmjaustralia.jpg)
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów
Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.