Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jakie benzo najłatwiej zdobyć ?
Clonazepam(clonazepam)
234
20%
Temazepam (singnopam)
25
2%
Diazepam (relanium, valium)
248
21%
Alprazolam (afobam,xanax,alprox)
367
31%
Lorazepam (lorafen)
61
5%
Midazolam (dormicium)
17
1%
Nitrazepam (nitrazepam)
12
1%
Oxazepam (oxazepam)
40
3%
bromazepam (sedam,lexotam)
79
7%
clorazepat(cloranxen,tranxene)
108
9%

Liczba głosów: 1191

ODPOWIEDZ
  • 12441 / 2419 / 0
Z moich obserwacji wynika, że diazapam nie jest wcale tak chętnie wypisywany. Lekarze często lekką ręka przepisują Xnanax, natomiast na słowo relanium reagują dość sceptycznie.
  • 954 / 51 / 0
True. Raz, rozmawiając z jakąś (sądząc po głosie) młodziutką doktorzyną przez telefon, umawiałem się na wizytę i sama zasugerowała, żebym podczas tejże wizyty powiedział jakich leków potrzebuję. Na słowo relanium, które padło w ogóle gdzieś tam między wierszami, zareagowała dość sceptycznie. Dziwne to moim zdaniem, że lekarze tak reagują. alpra jest chyba mocniejsza niż rolki, nie? Chociaż trzeba przyznać, że słowo relanium w odniesieniu do nazwy leku może brzmieć "groźnie" - np. mi kojarzy się ze słowem adamantium Wolverina XD
  • 1599 / 47 / 0
Jak brałem benzodiazepiny to zawsze wypisywał je lekarz ogólny i na początku mi wypisywał tam relanium potem jak zaproponowałem lorafen to mówił, że lorafen mniej uzależnia od relanium i potem jak już się uzależniłem od benzo to brałem clonazepam i tez ten lek wypisywał, ale jak potem mu zaproponowałem relanium to nie chciał wypisywać no może jak mu zostawiłem listę leków do wypisania i na niej był np. 40 tabletek relanium to wypisał 20.
  • 954 / 51 / 0
Z punktu widzenia ćpuna - spoko źródło taki lekarz, ale jako lekarz trochę debil, bo bardziej słucha pacjenta niż własnej wiedzy/etyki. Ale chciałbym mieć takiego, znajomego ze szkolnych lat to już w ogóle i mieć wszystko zawsze kiedy chcę :D.
  • 86 / 2 / 0
Dzisiaj byłem u lekarza internisty, pokazałem mu puste opakowanie po alprze, powiedziałem że właśnie mi sie skończyła, do tego wcisnąłem bajer, że nie stać mnie na wizytę u prywatnego psychiatry, mam straszne napady lękowe a do tych lekarzy z nfz kolejki są kilku miesięczne. Lekarz był młody 30-40 lat, ale kawał chu****, od razu mnie chyba wziął za ćpuna. Powiedział że nie wypisze mi ani alpry ani żadnego innego benzo bo mam dopiero 24 lata, a to uzależnia i nawet zebym z nim na ten temat nie dyskutował.

Da się w ogóle od internisty jakoś wyciągnąć alpre?
W czwartek idę do psychiatry z nfz po ten specyfik, muszę sobie porządną gadke przygotować, macie może jakieś sprytne rady żeby to wykurwysynic od psychiatry?
  • 4807 / 266 / 0
Od młodych lekarzy bardzo ciężko wysępić benzo, historia o tym że nie stać na prywaciarza, a lek potrzebny pokazując pudełko jest tak ograna że sam bym Ci nie dał recepty.

Czeka Cię wielki marsz po gabinetach jeśli nie masz ugadanego psychiatry, który ma w dupie co z Tobą będzie i wypisze co chcesz.

Najpierw trzeba sobie przyswoić prostą rzecz - lekarze to nie debile. Trzeba się zorientować którzy fachowcy na mieście biorą hajs za recepty i do nich uderzać.

I na koniec - da się mieć recepty od internisty. Da się jeśli masz kartę choroby udokumentowaną najlepiej w szpitalu psychiatrycznym z uzasadnieniem stosowania benzodiazepin.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 86 / 2 / 0
A jak powiem pani psychiatrze że mam napady lękowe, boję się wyjść z domu, mam totalną fobię społeczną, dostaje ataku drgawek gdy mam przebywać z ludźmi dłużej niż 5 minut i do tego jeszcze od czasu do czasu miewam problemy ze snem przez te lęki, do tego czarne myśli gdy jestem sam w domu. No i miej więcej coś w tym stylu nawymyślam %-D, po czym powiem że ostatnio znajoma koleżanka dała mi jeden listek alpragenu, pokaże jej ten listek i powiem że ten lek działa na mnie idealnie wszelkie te koszmarne objawy znikają po zażyciu jednej malej cudownej tableteczki, Potem oczywiście jeszcze zapewnię panią doktor o tym że jestem w 100% świadomy ze ten lek uzaleznia i potrzebuje go na sytuacje bardzo kryzysowe. Do tego elegancko się ubiorę, koszula jakies perfumy, po to żeby nie sprawiać wrażenia ćpuna.
Przejdzie takie coś? :D

Podobno jakieś zaświadczenie od psychiatry wystarczy wziąć, że lekarz internista może wypisywać ten lek ;-), no ale wpierw trzeba przebałamucić tego psychiatre %-D
Swoją drogą mam dostęp do alpry bez recepty, ale jak mam bulić 80 zł za 1 mg alpry to już wolę pomęczyć się z tymi doktorkami
  • 4807 / 266 / 0
Wszystko zależy od człowieka na którego trafisz.
A jak powiem pani psychiatrze że mam napady lękowe, boję się wyjść z domu, mam totalną fobię społeczną, dostaje ataku drgawek gdy mam przebywać z ludźmi dłużej niż 5 minut i do tego jeszcze od czasu do czasu miewam problemy ze snem przez te lęki, do tego czarne myśli gdy jestem sam w domu. No i miej więcej coś w tym stylu nawymyślam %-D,
Moim zdaniem z takimi objawami dostaniesz skierowanie do psychiatryka.
  • 1107 / 51 / 0
Ja to kiedys zrobilem tak. Zlalem se ryj i koszulke lekko wodą, ze niby mnie poty zalewaja. Wbilem do rodzinnego mowiac ze odstawiam alko i jest straszna chujnia. Wyszedlem z 2 pakami i rozpiska odstawienia hahaha
Chuj na kaczych łapach
  • 4807 / 266 / 0
Pomysłowo Syberek :) Najgorzej jest przesadzić i wymyślać jak desperat przed komisją wojskową (o ile ktoś pamięta przymusowy pobór) robiąc z siebie wariata.

Ja tam zawsze mówiłem że jestem uzależniony od alko, chcę odstawić wrócić do normalnego życia i proszę o jednorazową pomoc farmakologiczną żeby pozałatwiać bez delirki sprawy przed odwykiem. Może jestem przekonujący, z pustymi rękoma nie wychodziłem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.