Z racji tego, że dostałem dobrą pracę w zawodzie( 20 min na pieszo, 8-16), kobieta, prawdopodobnie przejmujemy jej mieszkano po ŚP dziadkach na marzec 2017 roku, więc postanowiłem sobie zrobić porządny "fresh z jajami". Do pracy musiałem wykonać podstawowe badania, czyli:
Morfologia krwi- wszystko ok, prócz próby wątrobowej- 5 krotnie przekroczyłem górną granicę- zapewne od chlania
EKG- lekka bradykardia spowodowana aktywnością fizyczną
Ciśnienie- 120/70 szok
Spirometria- wyszły malutkie anomalie związane z paleniem papierosów, ale ok
Neurolog- od stimów miałem problemy z ustaniem na lewej nodze (jestem praworęczny). Neurolog śmiał się, że balet mu urządzam :)
Słuch- ok
Wzrok ok
RTG klatki piersiowej- serce ok, płuca wiadomo jak od fajek wyglądają
Leczę stan zapalny żołądka od RC kana, kawy i fajek na czczo.
Zatoki- na stan zapalny zatok dostałem bardzo dobry psikacz AVAMYS- powiedzcie, że po IBUM zatoki spać nie możecie- lekarz zrobi Wam wykład o p-efcie. Jak nie przepisze AVAMYS'u- z grubej rury o niego spytajcie
Zawiera on glikokortykosteroid furoinian flutikazonu, który po 14 dniach całkowicie niweluje w/w stany.
Pozostaje śluzówka. 365 dni w roku leci w mi z nosa słonawa woda. Jesień/zima- "nooo podziębiłem" wiosna/lato- "to chyba znów ta alergia" :) Muszę poczytać i w coś zainwestować.
Jakie jeszcze badania zrobić? Hormony?
PS. Darujcie sobie komentarze
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
no to, to jest na pierwszym miejscu.
Wróżę z fusów po Twoim doświadczeniu w zawodzie RC szczura.
za oceanem na topie jest teraz odblok hcg (jesli cykl powyzej 4tygodni) + aromasin + nolvadex( tamoksyfen)
clomid jest pomijany gdyz ma ogolnie wiecej skutkow ubocznych i dziala tak samo jak novladex... wiec nie ma powodu stosowac dwa razem
Jesli masz jakies nieciekawe wyniki a nie brales sterydow a chcesz na wlasna reke
to aromasin 25mg tabs(do dostania na necie na roznych stronach promujacych sterydy lub na silce) raz na 6 dni i Dostinex(kabergolina) 0.5mg raz na tydz(do dostania np na oglaszamy :P) sam tak robilem jakis czas temu i prolaktyna spadla prawie do zera,estrogen minimalnie ponizej normy a testosteron gorna granica
Jak znajde swoje badania jak robilem to wkleje
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej
THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.
Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego
Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.
Francuscy politycy sięgają po narkotyki z powodu presji i tempa pracy
Z dziennikarskiego śledztwa portalu FranceInfo wynika, że zażywanie narkotyków przez francuskich parlamentarzystów jest "tematem tabu", a dwa przypadki upublicznione przez media nie są odosobnione. Posłowie skarżą się na presję i tempo pracy, które nie wszyscy wytrzymują.