(RS)-2-(4-hydroxy-2-oxopyrrolidin-1-yl)acetamide
Oxiracetam (ISF 1522)
Oxiracetam to innowacyjny preparat z grupy leków nootropowych, charakteryzujący się znacznie silniejszym działaniem niż piracetam (około 5-8 razy). Ze względu na skuteczność działania, jest to jeden z najlepszych preparatów w swojej kategorii. W Polsce środek ten podlega klasyfikacji odpowiedniej dla suplementów diety, toteż do jego nabycia nie jest wymagana recepta.
Działanie
Oxiracetam pomaga w utrzymaniu koncentracji, poprawia procesy myślowe, ułatwia zapamiętywanie oraz przyswajanie informacji, poprawia efektywność pracy umysłowej oraz zapobiega procesom biodegradacji mózgu. Na tle innych leków nootropowych wyróżnia się szybkością działania - efekty po zażyciu są widoczne znacznie szybciej niż w przypadku innych środków. Preparat można stosować wraz z innymi lekami nootropowymi. Zaleca się łączenie oxiracetamu z choliną. Skuteczność oraz oddziaływanie suplementu zostały potwierdzone naukowo.
Zastosowanie
Ze względu na oddziaływanie na procesy myślowe i pracę niektórych ośrodków mózgu, preparat zalecany jest dla osób narażonych na długotrwały, intensywny wysiłek umysłowy, dla ludzi starszych oraz mających problemy ze skupieniem. Ze względu na działanie poprawiające koncentrację, oxiracetam może być stosowany w leczeniu zespołu ADHD. Regularne przyjmowanie preparatu pozwala na dłużej zachować sprawność umysłową.
Moje doświadczenie z nootropami nie jest wielkie.
Oxiracetamy miałem 2.
Jeden w granulkach, drugi teraz w pudrze.
Pudrowy daje lekką stymulacje, ale reszta działania jest taka sama jak granulków.
Czemu oxiracetam jest tak mało popularny ?
To ja akurat taki miałem, i nadal mam w sumie, bo nie używam. Działa w sumie fajnie, ale zawsze potem czułem się jakiś struty, wypruty i taki pusty. Dawkowanie jest też dosyć wysokie.
#mops
Wizz pisze:
Czemu oxiracetam jest tak mało popularny ?
Choć sam w sobie brany typowo pod język też daje odczuwalne efekty, ale jako że podobne daje mi zwykły noopept to branie oxi oralnie mi się jakoś nie opłaca... bo trzeba min 400mg aby coś poczuć, koło 1g aby efekty było zadowalające, a u mnie porównywalnie działa 30mg noopeptu 3x dziennie... choć oxi daje taką specyficzną jasność umysłu i wzrost kreatywności, a u Was na co głównie działa???
Najprawdopodobniej podczas odwiedzin w krainie snów...
Wiara w prawdziwość moich słów może sugerować konieczność skonsultowania się z psychiatrą :-D
- wywalilo gdzies depresyjne mysli, jak sie zlapie roboty czegokolwiek koncentruje sie na pracy
- ostatnia porcja leci do maks 18. w innym wypadku mam milion innych rzeczy lepszych od snu (ale jednak to nie taka typowa stymulacja, raczej motywacja)
- wlacza mi pamiec dlugotrwala
- wlacza mi mega apetyt - zwlaszcza na wegle
z innych rzeczy - jak pisalem nie pije alko, kawy i nie przyjmuje stimow.
Dziala ok, ale nie mylic ze stymulacja.
scalono - Reisende
W razie czego prosze tamten post podpiąć tutaj:
W kwestii dawkowania polecam podjęzykowo ! :)
i pytanie - czy ktokolwiek z Was sniffował to ?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków
W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.
Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych
Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.